Időkorláttal küzd a Tencent a játékfüggőség ellen

  • Írta: fojesz
  • 2017. július 4.
  • Hír
Link másolása
A kínai cég Honor of Kings című játékában limitálják, hogy hány órát játszhatnak a kiskorúak. Azok a 12 évnél fiatalabb rajongók, akik este 9 óra után akarnak játszani, akár tiltást is kaphatnak.

A Tencent mobilos MOBA-ja, az Honor of Kings óriási siker, 200 millió felhasználja van, főleg a vállalat anyagországában, Kínában. Miután a szülők és a tanárok arra panaszkodtak, hogy a gyermekeik/tanítványaik túl sok időt töltenek el a játékkal, a Reuters jelentése szerint a cég szokatlan lendülettel száll szembe a játékfüggőséggel.

Egy ma élesedő frissítés után ugyanis a program korlátozza, hogy a kiskorúak mennyit játszhatnak: a 12 évnél fiatalabb játékosok legfeljebb napi egy órát, a 12-18 évesek pedig legfeljebb napi két órát kalandozhatnak. Egyéb szigorítások is várhatóak, azok a 12 évnél fiatalabb rajongók például, akik este 9 óra után jelentkeznek be, banra számíthatnak, és azt is átgondolja a cég, hogy hogyan költhetnek pénzt a fiatalkorúak a játékban.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a kezdeményezés csak Kínára vonatkozik.

6.
6.
imchristailor
Nekem meg akkor is nehezen ertheto, hogy ennyire komolyan veszik ezt. Ezek nagyon szigoru idokorlatok, es erre jon a fiatalok fizetesi korlatozasa. Nem gondoltam, hogy ilyen kultursokk erhet akkor is, ha profitrol es bevetelmaximalizalasrol van szo.
5.
5.
Khaszás
#4: Nyilván így már érthetőbb a dolog a számomra :) köszönöm :D de akkor is fura :D de hát teljesen más kultúra persze :)
4.
4.
Stranger
#2: Kínában meg kell adni a személyi számodat is... egyébként bevett szokás náluk, hogy online játékokat korlátoznak.
2.
2.
Khaszás
És azt honnan tudják hány éves a játékos? :D (ha regisztráció van és meg kell adni szerintem nincs ma az a fiatal korú aki ténylegesen be írja az életkorát....)
1.
1.
Neo1989
Mindig jót röhögök az ilyeneken Single játékosként.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...