HWSW: Kezdődik a legnagyobb eSport-bajnokság

  • Írta: fojesz
  • 2017. augusztus 7.
  • Hír
Link másolása
Idén már minden rekordot felülmúló, közel 24 millió dolláros összdíjazással fut a The International, a DOTA 2 csúcsrendezvénye. Bejött a Valve modellje - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Masszív pénzdíjazásáról híres a DOTA 2 csúcsrendezvénye, a The International nevű bajnokság, a rendező Valve azonban idén minden eddigi rekordon túltett: az összdíjazás idén közel 24 millió dollár lesz, ebből a győztes 10 millió dollárt vihet majd haza. A rendezvény ma kezdődik Seattle-ben és augusztus 12-ig tart majd. Ugyan bizonyos források szerint a DOTA 2 az aktív játékosok számában és bevételben is alaposan elmarad a DOTA-klónok versenyében a League of Legends mögött, e csúcsrendezvényt tekintve azonban vitathatatlan a Valve által fejlesztett játék elsősége, a minden rekordot megdöntő The International tényleg lenyűgözően sikeres.

Az összdíjazást az előző évekhez hasonlóan crowdfunding-szerű rendszerben gyűjtötte össze a szervező, a játékban vásárolható Compendium (gyakorlatilag egy időben limitált DLC egyedi küldetésekkel és egyéb tartalommal) árából 25 százalék folyt be a díjalapba. Egyszerű számítás szerint a Valve bevétele tehát a 100 millió dolláros nagyságrendet érheti el, ezzel az egy eseménnyel.

Kezdőknek szóló streammel is készül a Valve - további részletek a HWSW cikkében!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...