The Passion of the Christ

Link másolása

GK - Tudom ez egy játékportál, de az oldal mondható univerzálisnak, hisz azért van itt néha film, zene-Avium- vagy épp hardware téma így hát gondoltam írok egy nagyobb lélegzetű "hírt" a filmről. Azért tettem idézőjelbe a hírt, mert esetleg cikknek is mehetne, de mint mondottam ez játékportál. Nagyon sok érzés kavarog most bennem így a film megnézését követően. Hogy miért?? Egyrészt nem vagyok vallásos, nem vagyok megkeresztelve és nem is hiszek Istenben-habár a film láttán sok mindent átgondoltam ez ügyben-.Ugye azt mindenki tudja, hogy kis hazánkban tegnap került bemutatásra Mel Gibson filmje és  már ketten meg is haltak a vetítések során. Akkor ezen csak csodálkoztam és értetlenül álltam a dolog előtt, hisz egy film hogy vállthat ki ilyet az emberekből? Kétségkívül nagy port kavart a film és ugye ilyenkor felmerül mindenkiben a kérdés-bennem felmerült:D-, hogy jajj nagyobb a füstje mint a lángja. Mindenkit meg kell hogy nyugtassak, ezek az emberek tévednek. Ugye antiszemitának titulálták a filmet aztán mondtak rá sok mindent, de ezek az emberek is tévednek-erre később visszatérek-.Akkor most röviden a filmről: Úgy voltam vele, hogy ááá majd megnézem otthon-de jó hogy nem tettem- és kész, de mikor beültem a filmre az első perctől kezdve éreztem, hogy itt valami nagy dolog van készülőben.

 A "hír" végén olvashatjátok, hogy kik is vettek részt a filmben és majd az operatőr, zeneszerző, rendező és főszereplők nevét ajánlom tanulmányozásra, mert ezek azok az összetevők, melyek naggyá teszik a filmet.

Szóval a filmről annyit ,hogy Jézus életének utolsó 12 óráját dolgozza fel teljesen hitelesen ábrázolva. Ugye Júdea a tanítvány az, aki elárulja Jézust és sorolhatnám az apróbb, de annál fontosabb elemeket. Számomra egy dolog nem tetszett...kicsit vontatott volt pár jelenet és kezdett unalmassá vállni, de Gibson zseniálisan oldotta meg ezeket a helyzeteket is. A filmben a visszaemlékezések mindig megtörik az adott szituációt és ezzel kizökkentik a nézőt is, akinek van ideje megemészteni a látottakat. A film nem csak a történet szempontjából hiteles. A kornak megfelelő ruha és ami a legfontosabb a film nyelve!! Ugye eredeti nyelven- latin és arameus- került vetítésre a film még az USA-ban is. A film hatalmas kasszasiker lett illetve mondhatom azt, hogy lesz, mert még  számos országban nem mutatták be, de szerintem ha azt mondom, hogy az USA-ban a premier során 19,2 millió dollárt hozott és 25 millióból készült, akkor ez mindent elárul. Ki kell, hogy emeljem az operatőr munkáját, mert a nézőnek olyan érzése van, hogy részese az egésznek. Ott van és személyesen követi nyomon a látottakat. Például mikor megkorbácsolják Jézust teljesen olyan érzésed van, hogy te ott vagy és a tömeg sorai közül követed az eseményeket, de én hasonlót éltem át mikor keresztre feszítik. A film kétségkívül brutális és végre nem tipikusan hollywoodi módon mutatja be ezt a történelmi eseményt. Említettem, hogy antiszemitának tarották a filmet. Na már most aki ezt gondolja az azon gondolkodjon el, hogy mi az, hogy antiszemita? Lehet dobálózni szavakkal, csak jó lenne tudni, hogy mit is takar a szó. Ugye az antiszemita nem más mint zsidógyűlőlet. A film csak hiteles és nem értem miért kellett volna úgy ábrázolni a zsidók sorsát, mint akiknek húúúú de jó volt Róma uralma alatt. Szó sincs antiszemitizmusről főleg azután mikor kiderül, hogy nem a rómaiak, hanem Jézus saját népe az akik halálra ítélik. És ebben ez a szomorú. Ezen el kellene gondolkodni és nem azonnal magyarázkodni. A filmből az is kiderül, hogy igaz, hogy a rómaiak is barbár állatok voltak-ehhez annyit fűznék hozzá, hogy akkoriban a rómaiak üldözték a zsidókat, de mégis a Holocaustról papol mindenki, de ilyenkor Rómáról szó se esik...ők szentek voltak???-, de nem ők ítélik el hanem SAJÁT NÉPE. Elszörnyülködtem azon, hogy mi emberek mire vagyunk képesek. Mennyire tudunk gyűlölni valakit mert mondjuk más mint mi. Szóval ennyit a nagy antiszemita dumáról-pffff saját népe-. Ami még említésre méltó az a zene. Remélem beszerezhető lesz, mert nagyon ott van a szeren. Az úriember, aki komponálta sajnos nem tudok róla semmit-ígérem utána járok és UPDATElem a hírt-, de ebben a filmben nagyot alkotott.Sajnos késő van és kicsit össze-vissza írtam mindent, de szerintem a lényeget mindenki értette. Nézzétek meg csak is ajánlani tudom!!! A szereplők nagyon jól alakítást nyújtanak és szerintem a Jézust alakító James Caviezel-ről még fogunk hallani...

Akkor az infók a filmről:

 

The Passion of the Christ - 2004
Rendező:
Mel Gibson
Szereplők: James Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern, Francesco Cabras, Rosalinda Celentano, Claudia Gerini, Ivano Marescotti

Zene:John Debney

Számos link,ahol infókat kaptok a filmről:

Mikor,hol játszák

Hivatalos oldal(magyar)

Hivatalos oldal


 










10.
10.
badguy
nem, de nekem ez az egész hírek szekció nem jön be.
9.
9.
Shifty
Rendben badguy máskor csak neked a fórumba írom. Lock tanácsát megfogadom lehet nem kellett volna ide írni és lehet kellett volna emészteni is.Ettől függetlenül mégis nagy az érdeklődés rá...Remélem azért a hibákat leszámítva teteszett az íromány?
8.
8.
badguy
affene, itt nem lehet tagolni a mondandót? így eléggé összefolyik és nehezen olvasható. na. pl ezért sem ide kellett volna tenni ezt a cuccot. ;)
7.
7.
badguy
Lock: "Nem igazán szerencsés nagy felbuzdulással és heves indulatoktól, érzelmektől vezérelve írni... tartsál nagyobb szünetet... " ez bizony így van. nagyobb lélegzetvételű írásoknál meg pláne. esetleg mielőtt kijön egy-egy ilyesmi elolvashatná a stáb más tagja vagy tagjai, hogy mielőtt kikerül a lehető legjobb formát öltse minden szempontból (helyesírás, tartalom).

BeneJoe: "...nem brutális, hanem pusztán naturalista, vagy méginkább realista..." ezzel is egyetértek. nekem az a bajom vele, hogy ezen kívül (naturalista ábrázolás) nemigazán szól semmiről.:(
6.
6.
Shifty
Akkor maradjunk annyiban,hogy brutálisan ábrázolja. De azt is mondhatom,hogy mennyire brutálisak az emberek...
5.
5.
BeneJoe
Hát én csak annyit mondanék, így elsőre, hogy sztem a film nem brutális, hanem pusztán naturalista, vagy méginkább realista...
4.
4.
kukac7
en is meg akarom nezni ez a filmet, nagyon kivancsi vagyok ra.
amugy nyugodtan johetnek ide mindenfajta hirek (hw, film, ...).
3.
3.
Shifty
"Apa" köszi az infókért.El hiheted nekem nem direkt feszegettem a vallási témát csak elég gázosnak tartom,hogy egyesek antiszemita filmnek állítják be.Politika???GK-n sose!!!!
A tanácsaidat megfogadom és igazad van tényleg beszélnem kellett volna a filmről még túl friss az élmény!!!De annyira megragadott,hogy nem várhattam vele.Remélem mások véleményes is hasonló lesz-ha nemakkor jajj nektek:D-.Várom a véleményeket!!
2.
2.
Lock
Jut eszembe, hering koma! Most okés, nagyjából elégedett lehet mindenki a cikked stílusával. A későbbiekben azonban (remélem még yo soxor írsz uganis... :) ) kérlek nagyon vigyázz a vallási témákkal. Nagyon könnyű embereket megbántani és a lelkükbe gyalogolni vallásos témákban. Van "sajnos" még egy ilyen téma (sajnos, mert nagyon erős indulatok kapcsolódnak eme második témakörhöz...), mégpedig a politika. Ezt is javaslom, hagy kezeld tabuként. A GK nem hiszem hogy valaha is ezen viták színtere volt (hacsak nem egy-egy topikban, de az más téma), tehát ezekkel óvatosan, lehetőleg kerülni. A cikked amúgy szerintem jó, ellenberger még egy dolgot javaslok megfontolásra: Nem igazán szerencsés nagy felbuzdulással és heves indulatoktól, érzelmektől vezérelve írni. Máskor javaslom, tartsál nagyobb szünetet (és itt nem azt értem, amíg a helyi busszal hazaérsz, hanem órákat, esetleg napokat....), esetleg haverokkal vitasd meg a témát, aztán a plusz infókkal szemszögekkel mehet a cuccos. Most nagyjából jól jött ki a dolog (kivétel erősíti a szabályt :) ), de később inkább aludj egyet rá. Annyira nem kell a GK-nak friss mozihír, hogy késhegyre menő vitákba menjünk belefele. Nah, soooorry a nagy tanácshalomért. Lock "apa"
1.
1.
Lock
Szerintem (így láttatlanban úgy tűnik) olyan film, amit a kötelező olvasmányokhoz tudnék hasonlítani. Biztos sok embert megbotránkoztat, de általában ezek azok, akikről kiderül, hogy nem is olyan mély a saját valásukkal kapcsolatos ismeretanyagok.Tisztelet a kivételnek.... Tervezem megnézni, és az eddig hallottak alapján csak ajánlani tudom mindenkinek ugyanezt. Egyébiránt hering kolléga! Szeintem nyugodtan mehetnek ide az ilyen hírek, ne fogd vissza magad. Semmilyen téren :))) . Lock kivénhedt padawan
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...