Frissítve: Rendezőt kapott a Star Wars: Episode IX

  • Írta: Shifty
  • 2017. szeptember 12.
  • Cooltúra
Link másolása
Valami nagyon nincs rendben a Disney-féle Star Wars-projektekkel, mert a Han Solo-film körüli kisebb botrány után az új trilógia 2019 májusára időzített lezárása, az Episode IX is elvesztette korábban kijelölt rendezőjét.

A nyár közepén jelentettük, hogy a Han Solo-film eredeti rendezőpárosa és az új Star Wars-filmek producere, Kathleen Kennedy, valamint Lawrence Kasdan forgatókönyvíró között számos nézeteltérés vezetett oda, hogy végül a Disney megvált a duótól. Úgy tűnik, a probléma sokkal nagyobb, mint akkor hittük, tegnap este ugyanis a stúdió egy közleményben megerősítette, a 2019 májusára időzített Star Wars: Episode IX rendezőjének, Colin Trevorrow-nak is búcsút intettek.

A sajtókommüniké természetesen csak a szokásos tiszteletköröket futja. Eszerint a Lucasfilm és Trevorrow közösen döntöttek úgy, hogy különválnak útjaik. A Jurassic World és a The Book of Henry rendezőjével fantasztikus volt együttműködni a film kezdeti stádiumában is, de végül a két fél arra a megállapításra jutott, hogy teljesen mások az elképzeléseik a projekt kapcsán. A stúdió a legjobbakat kívánja a rendezőnek, a filmet illetően pedig hamarosan friss információkkal jelentkeznek.

A kirúgást megelőzően már lehetett hallani olyan pletykákat, miszerint a Disney és a Lucasarts hangot adott aggodalmának, amikor megjelent Trevorrow új filmje, a kritikusok által szétcincált The Book of Henry. Úgy tűnik, a bizalom teljesen elveszett. Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lesz a sorsa a rendező által írt forgatókönyvnek. 

A Deadline szerint egyébként a decemberben bemutatott Star Wars: The Last Jedi rendezője, Rian Johnson veheti majd át a stafétát. A mostani kavar állítólag nem érinti a film korábban kitűzött premierjét, ami még mindig 2019. május 24.

Update! A LucasArts és a Disney megerősítette, hogy Az ébredő Erő direktora, J.J. Abrams tér vissza a rendezői székbe, miután a stúdió és Colin Trevorrow útjai szétváltak. A Deadline jelentése szerint Abrams a forgatókönyv írásába is besegít, amit Chris Terrióval vetnek majd papírra.

62.
62.
Firsttime
61.
61.
Hab
#57: Nagyon lekezelő vagy ám másokkal...
60.
60.
Firsttime
#57: Ugy gondolm kezd ferdülni az első kommented magyarázkodasa. Én csőröm az bassza, hogy te amiatt sirankozol, hogy nem kell még egy copy. Utalva ezzel arra , hogy abrahams fogja rendezni. Miért lenne copy? Semmit nem tudunk róla, és amúgy is, minden épeszű ember látja, hogy innen már más irányba mozdulnak el a dolgok. De természetesen te jobban tudod mi lesz. Hiszen te vagy csak repülő. Vagy helikopter. Vagy nem tudom...
56.
56.
Juha
Nem értem az embereket!
Sokáig azért fanyalgott mindenki, hogy miért nem kezd már GL valamit a SW(na meg az Indy) jogokkal. Ő úgy érezte kész van, eladta, most meg mindenki szidja az "új" Sw-t, mert az első részt úgy próbálták bemutatni, hogy az összekösse valahogy a sztorit a 6. résszel, de annak is érdekes legyen, aki most kapcsolódna be. (Star Trek-nél ezt időutazással megoldották, de sw-ben még nem láttunk ilyet). Szerintem jó megoldást választott, de a további részek minőségén múlik majd az "első" hosszútávú sikere is.
53.
53.
KőbányaKispest
#52: Mert van mit nézni moziba + Star Wars? Mert egy program?
52.
52.
#50: Akkor minek mész el? :D Aang elkísér.
51.
51.
Firsttime
#50: Milyen copy??? Te miről beszélsz??
50.
50.
KőbányaKispest
Bassza meg, miért???? Miért?? Kell nekik megint egy copy? Most ha elmegyek decemberben erre, komolyan mást nem várok el, mint egy kurva copy paste szart.

Ja és ha Abrams, akkor tuti lesz benne halálcsillag.
48.
48.
delphijos
#34: Még jó hogy itt van köztünk egy rendezőzseni, aki mindent tud a filmkészítésről. ( Nem )
46.
46.
PaprikaJancsi
#34: Én is akkor felvállalnám a félnótás barom tituluust, ha van még elfekvőben pár darab
40.
40.
Hab
#34: Én is félnótás barom vagyok, és büszkén vállalom :)
38.
38.
xanatos0911
#36: +1 Teljesen egyetertek. Szvsz a The Last Jedi-n mulik most minden, hogy merre es hogyan halad majd a tortenet, de en oszinten bizom Rian Johnsonban.
37.
37.
Macifasz
Na, Aang örülhetr ennek. Remélem leírja 120. alkalommal is, hogy milyen egy tehetségtelen, senkiházi rendező ez a J.J. Abrams. :-D
36.
36.
Firsttime
#34: Az igaz, hogy lényegében az új remény másolata a film. De ezt kb Sosem titkolták. Már megjelenés előtt ugy kommunikálták le az egészet, hogy szeretnének Mindenkit újra hangulatba hozni, és szeretnék bemutatni az új karaktereket. Szerintem ezt elérték. És bármennyire is copy a lehető legjobb módon érték el. Mert bár ugyanaz, de mégis más. Ezek a nüansznyi különbségek meg pont elegek arra, hogy alapozzanak a következőre, ahol aztán lehet majd szépen más irányba terelni a történetet. Abrahamst meg fikázni, főleg ilyen módon, meg elég aljas dolog. Nincs vele semmi baj. Lost lázban égett a világ, aztán volt Fringe. Ami megint egy pöpec sorozat volt. Új star Trek széria. Szerintem teljesen rendben van. Messze van abrahams a szartól kedves barátom.
Erre az egész star Wars cirkuszra meg csak annyit tudok mondani, ha nem tetszik nem kell nézni. Én Örülök neki, hogy van. Várom a folytatást, és azt sem bánnám, ha fél évente jönne egy. Ha akarom megnézem, ha nem meg nem. Ha jól szórakoztam alatta Örülök neki, hameg nem hát istenem buktam pár ezrest. Nagy ügy.
34.
34.
Imperial
Aki szerint az új rész nem egy mocsok nagy hányás az egy félnótás barom. Millióknak kellett volna tüntetni, hogy szüntessék be a vetítéset a kópiákat meg semmisítsék meg. Ilyet mint ez az atomtehetség Abrams egy autista óvodás fan is összedobott volna. A kobold fejű okádék nő meg a néger idióta annyira szerethető kb mint wc ülőke. Hozzájuk képest egy Leia, Luke, Han dimenziókra van mind karizmában mint tehetségben. Innentől kezdve a folytatások szart se érnek, azt javaslom mindenki nézze az eredetit.
23.
23.
delphijos
#17: "De lassan kezd az az érzésem lenni hogy a neved melletti szám az IQ szintedet tukrozheti."

Játékoknál is szoktam olvasni ezt az ócska érvelést. Mi köze az intelligenciának ahhoz hogy az ember milyen filmeket / játékokat szeret? Ez egy szórakozás / hobbi, és nem az Háború és Békéről beszélünk. Persze vannak "mélyebb" történetet felvonultató produktumok, de azoknál sem IQ kérdése hogy szereti-e valaki. A legviccesebb hogy van amikor azért hülye valaki mert szeret valami amit a másik, máskor nem pont azért mert nem.
20.
20.
#5: Bryce Dallas Howardba azota bele vagyok zugva, szoval ot hagyjatok! ;-)
18.
18.
user101
Teljesen mindegy ki csinálja, aki elvakult fanatikus annak az is jó ha egy majomra bízzák, aki meg utálja vagy túlzó elvárásai vannak így is úgy is szarozni fogja. A maradék meg majd vérmérséklete alapján eldönti melyik oldalra áll... De azt gondolom egy SW film kapcsán az utóbbi réteg képviselteti legkisebb számmal magát. Én nem vagyok egyik oldal elvetült híve, egyszerűen nem tetszik amit a Disney csinál SW címen és különösebben nem érdekelek az ilyen hírek. Nincsenek elvárásaim a filmmel kapcsolatban ...
13.
13.
Futu-Retro
#11: Hát azért a zseniális Őslénypark regény sztoriját igenis faék egyszerűségűre butították le. Rengeteg dolgot megváltoztattak és kihúztak az eredeti történetből (https://hu.wikipedia.org/wiki/Jurassic_Park).
Tehát nem a regényre mondtam, de mindegy.
11.
11.
Apuci1970
#6: Faék egyszerűségű sztori? Szegény Michael Crichton,forog a sírjában....
10.
10.
Nicodemus
Meglátjuk. A SW8at dirigáló Rian Johnsont én nagyon csípem, sokat várok tőle mert eddig minden filmjét szerettem. Ha nem fogja tudni beleadni a saját stílusát, hanem csak egy báb lesz a Disney kezében akkor nagyot fogok csalódni.
6.
6.
Futu-Retro
#5: Így igaz! Továbbá Spielberg olyan egyedi látványfilmet hozott össze, aminél senki nem mondta azt, hogy: "Ez csak egy látványfilm, kapcsold ki az agyad."
A faék egyszerűségű sztorit emlékezetes szereplőkkel, emlékezetes beszólásokkal, emlékezetes jelenetekkel töltötte meg, és persze a trükköknél sem lógott ki a lóláb. Ott csak egyetlen jelenetnél alkalmaztak totális zöld hátteret (az elején, mikor először meglátják a dinókat). Bár ég és föld, de a JP első részét leginkább a Terminator 2-höz tudom hasonlítani. Sok szempontból ugyanolyan időtálló mindkettő. Egyszerűen nem tudom őket megunni.
3.
3.
kastorhun
A Jurassic World után nem is gond, nem lett egy rossz film, de egy sima, középszerű dinós film. (legalábbis szerintem)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...