Frissítve: Rendezőt kapott a Star Wars: Episode IX

  • Írta: Shifty
  • 2017. szeptember 12.
  • Cooltúra
Valami nagyon nincs rendben a Disney-féle Star Wars-projektekkel, mert a Han Solo-film körüli kisebb botrány után az új trilógia 2019 májusára időzített lezárása, az Episode IX is elvesztette korábban kijelölt rendezőjét.

A nyár közepén jelentettük, hogy a Han Solo-film eredeti rendezőpárosa és az új Star Wars-filmek producere, Kathleen Kennedy, valamint Lawrence Kasdan forgatókönyvíró között számos nézeteltérés vezetett oda, hogy végül a Disney megvált a duótól. Úgy tűnik, a probléma sokkal nagyobb, mint akkor hittük, tegnap este ugyanis a stúdió egy közleményben megerősítette, a 2019 májusára időzített Star Wars: Episode IX rendezőjének, Colin Trevorrow-nak is búcsút intettek.

A sajtókommüniké természetesen csak a szokásos tiszteletköröket futja. Eszerint a Lucasfilm és Trevorrow közösen döntöttek úgy, hogy különválnak útjaik. A Jurassic World és a The Book of Henry rendezőjével fantasztikus volt együttműködni a film kezdeti stádiumában is, de végül a két fél arra a megállapításra jutott, hogy teljesen mások az elképzeléseik a projekt kapcsán. A stúdió a legjobbakat kívánja a rendezőnek, a filmet illetően pedig hamarosan friss információkkal jelentkeznek.

A kirúgást megelőzően már lehetett hallani olyan pletykákat, miszerint a Disney és a Lucasarts hangot adott aggodalmának, amikor megjelent Trevorrow új filmje, a kritikusok által szétcincált The Book of Henry. Úgy tűnik, a bizalom teljesen elveszett. Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lesz a sorsa a rendező által írt forgatókönyvnek. 

A Deadline szerint egyébként a decemberben bemutatott Star Wars: The Last Jedi rendezője, Rian Johnson veheti majd át a stafétát. A mostani kavar állítólag nem érinti a film korábban kitűzött premierjét, ami még mindig 2019. május 24.

Update! A LucasArts és a Disney megerősítette, hogy Az ébredő Erő direktora, J.J. Abrams tér vissza a rendezői székbe, miután a stúdió és Colin Trevorrow útjai szétváltak. A Deadline jelentése szerint Abrams a forgatókönyv írásába is besegít, amit Chris Terrióval vetnek majd papírra.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
62.
Firsttime
61.
Hab
#57: Nagyon lekezelő vagy ám másokkal...
60.
Firsttime
#57: Ugy gondolm kezd ferdülni az első kommented magyarázkodasa. Én csőröm az bassza, hogy te amiatt sirankozol, hogy nem kell még egy copy. Utalva ezzel arra , hogy abrahams fogja rendezni. Miért lenne copy? Semmit nem tudunk róla, és amúgy is, minden épeszű ember látja, hogy innen már más irányba mozdulnak el a dolgok. De természetesen te jobban tudod mi lesz. Hiszen te vagy csak repülő. Vagy helikopter. Vagy nem tudom...
59.
Firsttime
#54: http://m.imdb.com/title/tt0411008/fullcredits/writers?ref_=m_tt_cl_scc

Én 118 részt látok a neve mellett.
58.
Pain
#55: Én ugyan így érzek, csak azzal a különbséggel, hogy nekem a tököm ki van azoktól, akik minden SW hírnél megjelennek fikázni a prequel trilógiát. Persze ugyanúgy semmi érv, csak a hiszti.
57.
KőbányaKispest
#55: Úgy gondolom nem kell érvelgetni lassan 2 év távlatában. Tudod te miről beszéle, csak játszod a hülyét csezdmeg.

De nem baj, ha neked ez tetszik. Tetszik a homo benne, meg a cuki Daisey, meg a niga, nincs ezzel baj.
56.
Juha
Nem értem az embereket!
Sokáig azért fanyalgott mindenki, hogy miért nem kezd már GL valamit a SW(na meg az Indy) jogokkal. Ő úgy érezte kész van, eladta, most meg mindenki szidja az "új" Sw-t, mert az első részt úgy próbálták bemutatni, hogy az összekösse valahogy a sztorit a 6. résszel, de annak is érdekes legyen, aki most kapcsolódna be. (Star Trek-nél ezt időutazással megoldották, de sw-ben még nem láttunk ilyet). Szerintem jó megoldást választott, de a további részek minőségén múlik majd az "első" hosszútávú sikere is.
55.
cod4O
#48: Ő sem semmi,de már megint nem lehet nagyon senkitől normális "érvelést" olvasni csak azt,hogy szarfoshúgy,meg copy.Csodálatos egy brigád egyébként akik folyton elkezdik ezt a "rohamot" minden egyes sw hírnél és még azt hiszik (komolyan gondolják)hogy az értelmes lény komolyan veszi őket.Mindenesetre én örülök,hogy az ilyenekből legalább nem lesz filmkritikus,főleg azért mert szerintem egy rózsaszín csekk kitöltése is gondot okozna nekik és sok fejvakarást.
54.
Aang
#51: Csak arról beszél amilyen xart eddig starwars néven ki..sott a disney. De jó látni hogy a prequel trilógia gyűlölői most végre valahára, megkapták azt a f.s filmet(másolatot) amire annyira vágytak:)
"Lost lázban égett a világ, " Ezt köszönd Damon Lindelofnak és carlton crusnak ők készítették a lost-ot. J.J csak a pilotot rendezte, meg az első pár rész megírásában vett részt, oszt csókolom.
53.
KőbányaKispest
#52: Mert van mit nézni moziba + Star Wars? Mert egy program?
52.
Parázs
#50: Akkor minek mész el? :D Aang elkísér.
51.
Firsttime
#50: Milyen copy??? Te miről beszélsz??
50.
KőbányaKispest
Bassza meg, miért???? Miért?? Kell nekik megint egy copy? Most ha elmegyek decemberben erre, komolyan mást nem várok el, mint egy kurva copy paste szart.

Ja és ha Abrams, akkor tuti lesz benne halálcsillag.
49.
Hab
#45: Van akinek tetszik, és tök mindegy hány videót linkelsz akkor is fog. Talán ezt el kellene fogadnod.
48.
delphijos
#34: Még jó hogy itt van köztünk egy rendezőzseni, aki mindent tud a filmkészítésről. ( Nem )
46.
PaprikaJancsi
#34: Én is akkor felvállalnám a félnótás barom tituluust, ha van még elfekvőben pár darab
45.
Aang
Ez már viccnek is rossz:)
És kezdődik elölröl megint minden.(vagyis a xar visszaköszön)
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2512893697&feature=iv&src_vid=hlHlqFNnhIE&v=e32tZ6RGzcw
43.
Unravel
#42: Köszönöm. Tényleg helytelenül írtam.
41.
Unravel
Semmi jóra nem számítok már, SW fronton. A régebbi részek talán, hangsújozom talán fogyaszthatóak, azokon a nehéz napokon.
40.
Hab
#34: Én is félnótás barom vagyok, és büszkén vállalom :)
39.
Fakjee
#34: Akkor félnótás barom vagyok. De inkább ez mintsem egy arrogáns begyöpösödött marha legyek mint.... :)
38.
xanatos0911
#36: +1 Teljesen egyetertek. Szvsz a The Last Jedi-n mulik most minden, hogy merre es hogyan halad majd a tortenet, de en oszinten bizom Rian Johnsonban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...