A hónap végén megszűnik a Raptr

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 12.
  • Gyászhír
Nem ért minket meglepetésként a hír, ám ettől még szomorú: a hónap végén leáll a Raptr, amely az elmúlt 10 évben közkedvelt szolgáltatás volt a játékosok körében. Miután az AMD kihátrált mögüle, halálra lett ítélve.

A hivatalos honlapon közzétett bejegyzés szerint, a Raptr szeptember 30-án lehúzza a rolót. A vezérigazgató, Dennis Fong egyúttal köszönetet mondott a felhasználóknak az elmúlt tízéves támogatásukért. Mint írja, mostanság már sok cég kínál játékoptimalizáló eszközöket, így nincs szükség egy független platformra.

A Raptr kezdetben nagyon népszerű volt, hiszen követte a játékokban elért achievementjeinket, később viszont megjelent a játékoptimalizálás lehetősége, és hozzárendelhettük PSN-es és Xbox Live-os fiókjainkat is a platformhoz. A Raptr bekerült az AMD Gaming Evolved alkalmazáscsomagba, amely lényegében a cég válasza volt az NVIDA-féle GeForce Experience-re.

Miután az AMD inkább saját optimalizáló eszközt fejlesztett Radeon Crimson ReLive néven, 2016 végén dobta a Raptr-t, és ezután csak idő kérdése volt, hogy a szolgáltatás támogató híján leálljon. A játékokban elért előrehaladásainkat ezen a linken exportálni tudjuk azért.

A Plays.tv-t nem érinti a leállás. Ha csak gameplayt szeretnél rögzíteni, vagy nézni ezt a független appot melegen ajánljuk.

Modern Android-fejlesztői képzés indul - végre Kotlin-alapokon
A Java múlté, az Android elsődleges nyelve immár hivatalosan is a Kotlin. A HWSW új online képzésével egyszerre ismerheted meg a Kotlin nyelvet és az androidos mobilfejlesztést.
4.
#3: Már elég régóta megszűnt. Tudtommal volt valami újabb verzió, de beletörhetett a fejlesztők bicskája, vagy csak a steam elszipkázta a játékosokat és végül feladták. Közben lehet más ok volt, nem tudom biztosan. Rengeteg TrackMania és Wolfenstein (2009) videóm volt, remek korszak. Akkoriban kezdtem saját pénzből összetákolni az első gépem.
3.
markoci555
#2: pont tegnap kerestem rá az xfire-re, hogy hátha megvan a régi fiókom, megnéztem volna pár statisztikát... hát a rohadt életbe törölték :D

a hírre azért kattintottam mert ismerős volt a név, már nem tudom honnan
2.
Erről eszembe jutott az xfire. Imádtam, mérte a játékban eltöltött időt, msn funkcióként barátokat is felvehettél akikkel játék közben is tudtál chatelni, volt szerverkereső, lehetett videókat, képeket menteni. A világ egyik legjobb progija volt.
1.
Extol
Volt valami anno ami megérte a Raptr regisztrációt, talán valami ingyenes játék. Azontúl szerintem nem sok értelme volt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...