Idén ünnepli 15. születésnapját a Honfoglaló

  • Írta: Shifty
  • 2017. szeptember 24.
  • Hír
Link másolása
Komoly mérföldkőhöz érkezett a Honfoglaló, hiszen a THX Games fejlesztette online magyar kvízjáték ebben a hónapban ünnepelte 15. születésnapját. A másfél évtized alatt elképesztő sikertörténetté nőtte ki magát a még ma is nagyon népszerű játék.

A Honfoglaló népszerűsége még 15 év elteltével is töretlen. A másfél évtized alatt számos mérföldkövet ünnepelhetett a THX Games, elég csak a nemzetközi terjeszkedésre gondolni, vagy arra, hogy 2011-ben a Facebookon is bemutatkozott egy játszható változat, ami egy évvel később már olyan nevek mellett került be a legjobbak közé, mint az Angry Birds, a FarmVille 2, a Clash of Clans vagy a Candy Crush Saga. A tavalyi esztendőben a mobileszközöket is meghódította a játék, ahol szintén sikerült komoly eredményeket felmutatnia. A mostanra már 15 különböző nyelven elérhető cím pedig idén tavasszal érte el történetének egyik legnagyobb sikerét, amikor a látogatószám elérte a közel 100 ezret.

A fejlesztést végző THX mindezt különböző közösségi tevékenységekkel hálálta meg, Honfoglaló Találkozókat, bajnokságokat, roadshow-kat és egyéb rendezvényeket szerveztek, valamint vetélkedőket a Szigeten és a Gamescomon.

Bihari Attila, a játék kitalálója természetesen bizakodó a jövőt illetően is. Az ünnepség kapcsán a következőt nyilatkozta: "18 évvel ezelőtt, amikor kitaláltam a játék alapötletét egy kockás papíron (lásd a képet - a szerk.), akkor természetesen hittem benne, de őszintén szólva így visszanézve engem is meglep, hogy a Honfoglaló mennyire időtálló, klasszikus brand lett. Idén a magyar Honfoglaló abszolút látogatócsúcsot döntött, mostanra a játéknak 18 különböző lokalizált verziója fut világszerte. A társasjáték tizenharmadik éve bestseller és még számos új ötlet van a tarsolyunkban. Hiszünk benne, hogy a Rubik kocka után egy újabb magyar játék is meghódíthatja a világot." 

Boldog születésnapot!

14.
14.
br1Koo
Nagyon jó kis játék volt ez, amíg le nem cserélték az egésznek a kinézetét..
Az eredeti letisztult és stílusos volt, egyszerűen tökéletes, de ha a mostanira ránézek el is megy a kedvem a játéktól. Nem tudom mi kényszerítette rá őket a cserére..
12.
12.
kopic
#8: Plusz enyhén retardált szegény.
10.
10.
markoci555
asszem mai napig megvan a kb 10 éves karakterem, néha néha benézek :)
9.
9.
Egy kicsit azért hozzátennék én is, szerettem gyerekként, sokat ültünk előtte. Nem tudtam hogy a mai napig ennyire fogyasztja a nép, ez igazán komoly siker. Lehet rá kéne néznem nekem is.
8.
8.
#4-5, szvsz Linket itt már senki nem komálja, csak nem veszi észre magát a lurkó.
6.
6.
Guba32
#4: Off
Nyilván zavarja ha valakinek olyan játék tetszik,amihez intelligencia is kell...
On
Heti egyszer én is elindítom.
5.
5.
hedzsooo
#4: +1 Ritka 1 gyökér, neveletlen viselkedés szerintem is. Amúgy tényleg nem rossz játék, bár jómagam kb. 5-6 éve játszottam vele utoljára, 1 idő után azt vettem észre, h túl gyakran ismétlődtek ugyanazok a kérdések de azóta biztosan bővítették... chat már tényleg nincsen benne? Pedig az tényleg 1 remek részét képezte a teljes játékélménynek nálam is
3.
3.
GAMEROD
Amióta megszüntették a csetet szerintem a kutya nem játszik vele.
1.
1.
mestermagyar
Én szerencsésnek tartom magam hogy a gyerekkorom fele (vagy negyede) magyar játékokkal ment el mint a Stickman Warfare meg ez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...