Az új Alien-filmben kevesebb lesz a xenomorf

  • Írta: Shifty
  • 2017. október 8.
  • Cooltúra
Ridley Scott az Empire-nek adott interjúban elárulta, a következő Alien-film kapcsán már megvannak az ötletei. Eszerint az új történetben nem az idegeneken, hanem az androidokon lenne a hangsúly.

Lassan egyre nehezebb lesz követni, hogy Ridley Scott milyen irányba is szeretné továbbvinni az Alien-sorozatot. A legutóbbi Alien: Covenant gyakorlatilag teljesen elengedte a Prometheusban lefektetett alapokat, hogy aztán egyfajta bestof-gyűjteményként próbálja meg a sorozat eddigi részeit megidézni.

Scott azonban az Empire-nek adott interjúban elárulta, valószínűleg a következő rész is egy új megközelítés jegyében születik meg. Mint mondta, az Alienek evolúciója tulajdonképpen a végéhez ért, így igyekezett felülmúlni azt. Többek között ezért is mutatott be egy másik történetszálat, ami már az androidokról szól. Scott azzal folytatta, hogy ebben felvezették annak lehetőségét, hogy milyen lenne egy olyan világ, amit egy mesterséges intelligencia, vagyis egy android vezetésével építenének fel. Végül azzal zárta, hogy igazán nagyra törő terveik vannak a folytatást illetően, ami úgy látszik, elengedheti a xenomorfokat, és helyette egy teljesen új főgonoszt helyezhet előtérbe.

Persze ez az új irány megmagyarázható, hiszen már a Prometheus és a Covenant is felvázolta egy ilyen cselekményszál lehetőségeit, ami azt is jelenti, hogy valószínűleg David karaktere minden eddiginél fontosabb lesz a történetfolyamban.

Viszont az még mindig kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán új rész. A Covenant fogadtatása és az elmaradt bevételek láttán ugyanis nemrég még arról lehetett olvasni, hogy a Fox jegeli a korábban több új részre szóló terveit.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
54.
Diabolis83
Megegyeztek abban, hogy szar a film, aztán egymást hülyézitek le, hogy ki nem érti meg a szart :D
53.
hadzsime
#51: Mikor mondtam én olyat, hogy nem értettem a nyitójelenetet? Nem pont azt írtam, hogy először pont arra a következtetésre jutottam mint te és csak utána olvastam hogy egyáltalán nem biztos hogy az a Földön játszódik?
Ez az iq-val dobálózás pedig mégis mi akar lenni?
51.
cod4O
#43: Tényleg nem kötözködésből,de saját magad bevallása szerint sem értetted a prometheus nyitójelenetét.A Pi élete meg bár jó film,de még a kutyának sem nehéz értelmeznie.....(bár a prometheus-t sem,ha valakinek legalább 60-as az iq-ja.)
49.
markoci555
Akkor ne hívja alien-nek a filmet. Mert már nem lesz az.
48.
HUNOwl
#47: Tökéletesen egyetértek, Scott bácsi menjen nyugdíjba!
A II. óta csak a szar árad.
47.
user101
#44: A prométeus legnagyobb ( !!! ) problémája nem az volt, hogy rossz volt, hanem, hogy OSTOBA. Nem, mint sci-fi, mert ahhoz semmi köze nem volt, hanem, mint film+-os délutáni "zs" kategóriás tv film volt ostoba !! :(((
46.
Ooorky
Odaadhatnák ezt is a japánoknak, Starship Troopers-t is rendbe szedték (B kategóriás bogármészárlás némi töltelék sztorival...).

https://www.youtube.com/watch?v=c5ucVU_f_DY
45.
McDuff
A legutóbbi film óta ha valahol meglátom leírva, hogy xenomorf vagy alien akaratomtól függetlenül rángatózni és nyáladzani kezdek, mint Kane, annyira szar volt...OH WAIT! Fframn,Cvbaaa,.,..lvki,.,fkHívJoooN s1egypo jMEntttőöüt!!++j%nls!
44.
mjsilvester
#42: Jogos.... Nem kelezt volna oda az Alien név a cimbe.. Nem.volt méltó az elődjeihez....
A Prométeusz önmagában nem volt rossz de..amugy meg egy Alien filmen szarok errea homokos droidozásra
43.
hadzsime
#41: A Pi élete az egyik kedvenc filmem, szóval de, csak ne szar módon tálalják a képletes dolgaikat.
42.
Nothing
"az új történetben nem az idegeneken, hanem az androidokon lenne a hangsúly."

Igen, Ridley, ez volt a Covenant. De mi a helyzet az új történettel?
41.
cod4O
#38: "A film vagy megmondja vagy nem és KÉSZ."

Pont az ilyenekről volt szó mint te.Attól félek csak ismételném magam.Nektek nem való olyan film amiben képletesen közölnek egy konkrét dolgot.
40.
cod4O
#37: Ezzel egyetértek,de ennek most specko nem sok köze van a témához.
39.
Extol
Sztem fasza volt a Covenant, ugyan a 3D-s mozi helyett 2D-s lett de hát annyi még belefér. Remélem jövőre jön a folytatás
38.
Solomon
#36: Amúgy meg k*rvára nincs kedvem facebook-on meg fanpage-eken kérdezősködni a válaszért.
Ez baromság.

A film vagy megmondja vagy nem és KÉSZ.
Ennyi erővel az Anna Karenina lényegét is úgy kéne akkor összeszednünk Tolsztoj titkosan lezárt naplóiból, abban a fanboy hitben, hogy valami nagy vár ránk majd???
Itt is ez van.
Szövegelnek, palástolnak, azt nincs is semmi.
Ez a Fassbender meg minden filmjében ilyen karaktereket hoz, máshogy attól félek játszani se tud talán.
37.
Solomon
#35: Vagy talán megoldhatták volna ép ésszel is.
Onnan kezdve, hogy az eredeti 4 Alien film is már túlzottan különvált.
Már ott se voltak meg rendesen megoldva ezek, aztán jöttek ezek a Versus gagyiságok, amelyek jól összekavartak megint mindent.
Aztán jött a Prometheus meg ez a Vérszövetség idén, amelyek már végképp ki tudja hova akarják ezt terelni.

Megy a magyarázás évek óta a rajongók, alkotók táborából, ahelyett, hogy mindenki bevallaná a tényt, hogy ennek NINCS JÖVŐJE

A Majmok bolygója, Star Trek mind flottul működnek, pompázatosak.
Ez meg egy zavaros baromkodás, ide megyünk oda megyünk meg belekeverik a teremtéstől kezdve az űrlényszülésig elkezdve a csillagos eget is.
36.
cod4O
#34: Egyébként kapaszkodj meg,nem tartom jó alkotásnak a Prometheust.Csak amit te követeltél az megvolt benne.Maga a történetvezetés és színészigárda már eléggé mélyponton volt sokszor.Nem véletlenül Fassbender köré nyúlt már a a covenant,hiszen a Prometheus-t is ő vitte el a hátán szinte.
35.
cod4O
#33: "A Covenant eleje olyan szinten nem kapcsolódott a Prometheus folytatásához hogy youtubeon 2-3 hivatalos video készült hozzá"

Erről egyébként nem is tudtam,de most nem tudom hogy sírjak-e vagy nevessek.......Márcsak azért is,mert tisztán és érthetően többször elmondták a készítők,(még vetítések előtt) hogy nem közvetlen folytatás lesz az alien covenant és hogy a covenantban tisztázódni fog a prometheus főszereplő nő sorsa is....Persze gondolom a torrentes camos verzióból hiányozhatott félóra ami kicsaphatta a biztosítékot,mert másra nem tudok gondolni.........

Eredetben mindenki azon pörgött jobban,hogy a film vége álom-e.Tipikus hatásvadász jelenet volt nulla mondanivalóval.......Holott tényleg egyértelmű,hogy nem álom.


Amúgy szerintem tényleg nem csoda mindent összevetve,ha jobban beülnek az ilyen halálos iramban féleségekre.Talán abban nincsen olyan amivel rohanni kellene a készítőhöz kérdezősködni.
34.
hadzsime
#32: Pont hétfőn néztem meg a régebbi filmet, de túlságosan untam ahhoz, hogy filozofáljak rajta. Nem is értem miért ilyen népszerű az a film.

Egyébként nem akartam én mindenre magyarázatot, csak pofánvágásnak éreztem azt, hogy egy ígéretes dologgal zárult a Prometheus és ahelyett, hogy kezdtek volna vele valamit az egyik szereplőt megölik a másikból pedig egy még őrültebb őrültet csináltak és elviszik az egészet teljesen más irányba.
Ha neked az jött le, hogy én mindenbe csak belekötök és magyarázatot követelek a legapróbb dologra is, akkor sajnálom, mert tényleg nem erről van szó.
33.
mark910624
#30: Többnyire ha az emberek többségének nem világos valami rá szoktak kérdezni a rendezőnél aki válaszol rá (Eredet, Ponyvaregény, Harcosok klubja, stb).
A Covenant eleje olyan szinten nem kapcsolódott a Prometheus folytatásához hogy youtubeon 2-3 hivatalos video készült hozzá (amiket tartalmazott volna a film de kivágtak belőle) hogy megmagyarázza mi történt hőseinkkel. A Prometheus vége egy nyitott könyv maradt, amihez készült a folytatás, amiben megmagyarázták volna hogy ki közünk van a tervezőkhöz, ami elmaradt ugye mert egy teljesen más filmet kellett készíteni az "Alien 4" miatt. Így szerintem jogos az értetlenkedés mivel nem a Prometheusnak csináltak folytatást, illetve nem úgy ahogy eredetileg eltervezték. Így a miértekre én se a filmben találtam meg a válaszokat hanem interjúkban és a filmhez köthető magyarázatokra (gondolok itt arra hogy a tervezők Jézus Krisztus megváltása és az eredendően "jó" emberek miatt elvetették a Föld eltörlését, illetve időt adtak az emberiségnek a bizonyításra). Úgyhogy lehet hogy neked faék egyszerű volt a történet de nekem (nekünk) nem :)
32.
cod4O
#29: Pedig ez a prometheus még kutyafasza is egy klasszikus bladerunner-hez képest.Azt megse nézd mert ott 600 részt akarsz még a magyarázatokkal..............
31.
cod4O
#28: De ugyanazt,csak más szemmel.
30.
cod4O
#29: Úgyis van,akkor én is elhiszem,hogy az nem a föld,mert a rendező nem erősítette meg incike blogján is vitaott a dolog.......Milyen nagy hitele is lenne a gondolkodtató jeleneteknek,ha megtekintésük után facebook-on a rendező mindenkinek konkrétumokkal szolgálna...........
29.
hadzsime
#25: Passz. Én is azt hittem, hogy ott a Földet mutatják, de Ridley Scott sohasem erősítette meg és amit belinkeltem az is az ellenkezőjét állítja.
28.
#27: Akkor nem ugyanazt a filmet láttuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...