Lehúzta a rolót a Revive Network

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 27.
  • Gyászhír
Link másolása
Néhány éve a GameSpy leállása olyan játékok multijának végét jelentette, mint a Battlefield 2, a Battlefield 2142 és a Battlefield Heroes. A Revive Network srácai viszont olyan szolgáltatást kínáltak, ami életben tartotta a címeket - eddig.

Még 2014-ben az IGN kihúzta a dugót a GameSpy alól, így rengeteg játék online támogatása állt le. Ezért egy lelkes moddercsapat úgy döntött, hogy saját szolgáltatást indít Revive Network néven, így olyan címek multija támadt fel, mint a Battlefield 2, a Battlefield 2142 és a Battlefield Heroes. A játékosoknak mindössze egy launchert kellett letölteniük, amely szépen kitallózta az elérhető szervereket. Legalábbis eddig így volt.

A srácok szerint az Electronic Arts jogi osztálya kapcsolatba lépett velük, és arra kérték őket, hogy szüntessék meg a szellemi tulajdonuk terjesztését és felhasználását. Az ember ilyenkor azt hihetné, hogy a gonosz EA az oka a Revive Network leállásának, főleg a srácok utolsó blogbejegyzése alapján.

Később a DSOGaming birtokába jutott az EA levele. Ebben csak azt kéri a kiadó illetékese a modderektől, hogy vegyék le a játékok kliensét a Revive Network oldaláról, valamint ne használják az EA logóit, védjegyeit és artworkjeit, mert a látogatók azt hihetik, hogy ez valami hivatalos dolog, és a szolgáltatást kínálók társultak az EA-vel.

Egyetlen szóban sem kötelezik arra az üzemeltetőket, hogy állítsák le a Revive Network szervereit - ez a csapat saját döntése volt, nem az Electronic Artsé. Mi több, a kiadó is örül annak a lelkesedésnek, hogy néhányan életben tartják a klasszikus címeket.

Most viszont felmerülhet a kérdés: miért égettek fel mindent a Revive Network üzemeltetői maguk mögött? Elég lett volna a játékok klienseit  és végjegyeit leszedni az oldalról, így továbbra is játszhattunk volna klasszikusokkal.

Köszi, rayden02!

7.
7.
GAMEROD
A Swat4-et toltam sokáig, nekem is betett a Gamespy megszűnése. Azóta már nem is multizok, kialakul egy jó kis közösség, tökmindegy hogy százezer vagy húsz fő játszik, akkor is szar ha az ember már nem tudja folytatni. A baj ott kezdődik hogy rengeteg multi játék jön ki, és emiatt egyre gyorsabban elvesz a régebbiektől sok játékost, vagy simán a többségre koncentrálnak és egyre rövidebb életciklusuk lesz ezeknek.
4.
4.
Extol
Ezért (is) nem szeretem a multikat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...