Létszámleépítés a Telltale csapatánál

  • Írta: Shifty
  • 2017. november 7.
  • Gyászhír
Link másolása
A Telltale Studios tájékoztatása szerint kénytelen volt megválni a dolgozói egynegyedétől, ami a kiadott közlemény szerint közel 90 embert jelent. A The Walking Dead-sorozatot készítő csapat kisebb létszámmal képzeli el a jövőt.

Meglehetősen komoly, nagyobb létszámú leépítést hajtott végre a Batman-sorozat, a Game of Thrones és a The Walking Dead-játékok fejlesztőcsapata, a Telltale Games. A bejelentés szerint a munkatársak 25 százalékának mondtak búcsút, ami közel 90 embert jelent.

A kiadott közleményből kiderül, hogy nem konkrét csapatoktól vált meg a stúdió, hanem minden részleg érintett volt a döntésben. Az új felállás célja, hogy a kisebb létszámmal kevesebb játékot szállítsanak le, de azt még jobb minőségben, még jobb történet-vezérelt kivitelezésben.

A csapat a már futó sorozatai mellett jelenleg a The Wolf Among Us folytatásán és az utolsó The Walking Dead-szezonon dolgozik. Az viszont egyelőre nem egyértelmű, hogy a kisebb létszámmal hogyan szeretnék továbbvinni az epizodikus koncepciót, így nem kizárt, hogy kevesebb részt kapunk a fent említett játékokból.

14.
14.
markoci555
#13: ja, walking dead-ből csak 1-2 vel játszottam, hármas lehet tényleg még rosszabb ha többen is mondják, egyébként szerintem a 2-esvégén elég szép lezárás van, mintha felesleges lenne folytatni
13.
13.
markoci555
Én nem játszottam minden játékukkal, szóval nem tudom mi ez a leszólás hogy csak régen csináltak jót, de amikkel én toltam azok szinte mind tetszettek:
walking dead (a másodk nem volt olyan jó mint az első), sam and max, puzzle agent (nemtom melyiknél kiadók csak, vagy készítették is)
amire emlékszem hogy elég sz*r volt az a back to the future, meg a hector eléggé összecsapottnak tűnt de legalább humoros volt, ezeket ilyen 1 dollárért szereztem be humble bundle-ban vagy ilyesmiben.

akkor vagy én szeretem a sz*rt vagy csak a régiekkel játszottam, mindegy, így is úgyis hülye döntésnek tartom a létszámcsökkentést, mivel szerintem elég sok bevételük lehetett, és talán ugyanazzal a munkaerővel kéne jobb cuccot csinálni nem pedig csökkenteni.
Ahogy a cikkben volt, nem csapatok lettek kidobva, tehát ha valaki ezen meg azon dolgozik az továbbra is ott fog... (gondolom én)
10.
10.
XuChi
#4: Nah igen a Quantic Dreams tud történetmesélős jàtékot lerakni. Most jàtszom a Heavy Rain-t és a Beyond Two Souls-t és elképesztően jók!

De ezek a telltale féle vackok....
9.
9.
XuChi
Felőlem aztàn csődbe is mehetnek. Egy fillért nem ér egyik jàtékuk sem. Unalmas, egyforma, 0 tartalom. Kuka az egész!!!
7.
7.
guba800
Ha mondjuk a walking dead-et nem ilyen stílusban csinálták volna meg, akkor nem lett volna semmi baj a cèggel,mert jó bevètelük lehetett volna.
5.
5.
crytek
Meghozta a gyűmölcsét hogy 768 ezer féle szarba belekezdtek.
4.
4.
kastorhun
A gond az hogy nagyon megfáradt az egész TTG koncepció.
Egyébként a Quantic Dream féle játék készítésről kellene példát venni
3.
3.
hadzsime
A Walking Dead első(és második?) évada és a The Wolf Among Us óta csak ilyen minimális munkát igénylő, gagyi szarokat csináltak. Kétlem hogy össze tudnák szedni magukat. Farkaskoma folytatását is úgy el fogják baszni mint a Walking Deadet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...