Hivatalos: készül a Gyűrűk Ura-sorozat

  • Írta: Shifty
  • 2017. november 13.
  • Cooltúra
Link másolása
A Variety beszámolója szerint hivatalossá vált, hogy készül a múlt héten még csak szóbeszéd szintjén emlegetett, Amazon által jegyzett Gyűrűk Ura-sorozat. Az első információk szerint teljesen új történetet ismerhetünk majd meg.

Az Amazon hivatalosan is megerősítette, hogy sikeresen megállapodott a Gyűrűk Ura-sorozatról, így a jogok megszerzésével elkezdődhetnek a J.R.R. Tolkien munkája alapján készülő tévésorozat munkálatai. A bejelentés szerint a Prime szolgáltatás újdonsült üdvöskéjén közösen dolgozik majd az Amazon Studios, a Tolkien Társaság, a HarperCollins, a New Line Cinema és a Warner Bros. Entertainment egy részlege.

Sharon Tal Yguado, az Amazon Studios elnöke a bejelentéskor elmondta, hogy nagyon örülnek neki, hogy sikerült megállapodást kötniük és nagy megtiszteltetés számukra, hogy egy ilyen generációkon átívelő remekmű alapján dolgozhatnak és bemutathatnak egy újabb, Középföldét átszelő óriási kalandot. Matt Galsor, a Tolkien Társaság és a HarperCollins képviselője annyival egészítette ki az elhangzottakat, hogy megerősítette, nem a filmvásznon már látott trilógiát fogják újra feldolgozni, így akár az is benne van a pakliban, hogy A szilmarilok kaphat mozgóképes, több évadon átívelő, eddig ismeretlen történeteket.

22.
22.
Shannaro
Olyan híreket hallottam, hogy a Gyűrűk Ura cselekményét megelőző időszakot mesélik el, nem Tolkien adaptáció lesz, hanem eredeti sztori. Nálam ezzel pozitív irányba lendül egy kicsit a mérleg.
20.
20.
Ooorky
#14: Hobbit problémája, hogy két 2,5 órás filmet akart Jackson, a stúdió meg követelte a 3*3 órát, ezért rengeteg fillert kellett belerakni...

#15: A Gyűrűk Ura: Kezdetek... vagy valami hasonló kreténség.
19.
19.
imchristailor
Bízom bennük, hogy összehozzák és nagyon örülök neki. A könyveknek már olyan régóta tervezem, hogy nekivágok, de mindenhol írják, hogy az eleje a megyében elég lassú és unalmas, ezért félek nekikezdeni.
18.
18.
kopic
Wááááá !!!!!!!! Nem hiszem el !
Csak konyorgom el ne basszák, csupán ennyit kérek !
17.
17.
Lorthirash
#15: J.R.R Tolkien The Silmarillion :)
15.
15.
Formula1fanatic
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy milyen néven fog futni. Valahogy egyértelműen utalniuk kellene a Gyűrűk ura trilógiára, hogy ez abban a világban játszódik. Világos, hogy lesz sok beharangozó reklám stb, de ettől függetlenül is egyértelmű címnek kell lennie.
14.
14.
Shannaro
Annyira imádom, mikor bármilyen, Tolkien világában játszódó történethez a "Gyűrűk Ura" kifejezést használják... Mikor fogják már fel az emberek... Azért kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle, ha egy univerzum bővítési kísérlet lesz, de kevésbé kretén formában, mint amit a Shadow játékok csináltak, még azt is elfogadnám. Csak az eredeti műveket ne túrják szét a hülyeségeikkel.

#4: A Hobbit filmeket azért nem kedvelik sokan, mert nem lett olyan, mint a Gyűrűk Ura... Nem tudom miért vártak el ugyanolyan előadást, mikor a könyveknek is más a stílusa... Persze az is gyengítette a Hobbitot, hogy Peter Jackson hasonlóan próbálta megoldani, de mégsem ugyanúgy (hiszen az gyakorlatilag lehetetlen lett volna). Azért van különbség egy komoly történetű regény, és egy gyerekeknek írt történet között...
13.
13.
Zisten
Kell ez mint egy falat kenyér. :P
12.
12.
Lorthirash
#11: Hát én a Szilmarilokat nem tudom elképzelni filmként, szerintem úgy nem is lehet megoldani túl sok minden csak úgy kimaradna.
11.
11.
mdr88
Én azt gyanítom, hogy valami "filmektől független filler" sorozat lesz ez....
Nem hinném, hogy a Szilmarilok-at egy sorozatban csinálnák meg... sokkal valószínűb, hogy az a történet a mozivásznon fog kikötni... a nagyobb bevétel végett.
9.
9.
mestermagyar
#3: Ez nem egy barátok közt-szintű baromkodás lesz, megnyugtatlak. A mai sorozatok sokszor nevetve felülmúlják a film formátumú társaikat, bármiről legyen szó a látványt leszámítva. De még az is csak akkor ha elsietik. Az expanse például még abban is tud jeleskedni.
8.
8.
Extol
Aztán ez melyik adón lesz?
7.
7.
xanatos0911
#5: A Szilmarilok jogait nem adják ki. Egyébként a cikk szerint teljesen új történet lesz
6.
6.
Yanez
De jó! Pont addigra vége is lesz a Trónok Harcának, de így egy újabb minőségi fantasy-vel lehet folytatni az életet. :)
5.
5.
Lorthirash
Remélem a Szilmarilokkal kezdik.
4.
4.
hoaw
A Hobbit filmeknél legyen jobb.
3.
3.
Stranger
Nagyon jó hír ha a Tolkien Társaság is aktívan részt vesz a sorozatban. Aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle. Azért a grandiózus mozifilmek jobban illenek a világhoz, de reméljük ez is jó lesz.
1.
1.
Jó hír, mindenképp nézni fogom!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...