Nem örültek a részvényesek a Rovio jelentésének

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 23.
  • Biznisz
Link másolása
Először adott ki pénzügyi jelentést a Rovio azóta, hogy tőzsdére ment, és legnagyobb bánatára nem is sikerült szép számokat villantania: a nyeresége veszteségbe fordult.

A Rovio két hónappal ezelőtt ment tőzsdére, akkor 1 milliárd dollárra értékelték a befektetők a céget. A minap azonban 20 százalékot estek a fejlesztőcsapat papírjai, napvilágot látott ugyanis a friss pénzügyi beszámolójuk, ami alapján nem sikerült túl jól az elmúlt negyedévük.

Habár a bevételük 41 százalékkal, 50 millió euróra nőtt, az üzemi eredményük 70 százalékot esett vissza, így 1,6 millió eurót könyvelhetett el a cég. Az adózás előtti eredmény mínuszba fordult, a tavalyi év hasonló időszakának 4,6 millió eurós nyeresége után az idei évre 500 ezer eurós veszteség jutott.

A cég vezérigazgatója, Kati Levoranta szerint a nyereségesség azért romlott, mert idén a növekedésre gyúrtak, ennek megfelelően rengeteg pénzt költöttek az új játékosok toborzására. Afelhasználók megszerzésének költsége 308,7 százalékkal, 22,2 millió euróra nőtt.

7.
7.
#4: Nem a tobbiekre kell varni, legyel hangado, halljuk a hirre vonatkozo pozitiv eszreveteled! ;-)
6.
6.
Futu-Retro
A Rovio-nak volt egy bitang jó sorozata, a Darkest Fear (https://www.youtube.com/watch?v=3Gq1z1MmIXs). Sajnálom, hogy manapság már eszükbe nem jut hasonló játékot készíteni.
5.
5.
GAMEROD
A Rovio tipikus egyslágeres kiadó, ezt már akkor látni lehetett amikor egyáltalán kijött az Angry Birds. De ahogy látom ezt a 2-es kommentelő is észrevette, mert ugyanez jutott eszébe. Lassan eltűnik a süllyesztőben ha nem alkotnak valami nagyot, de már kevés lesz a 2D platformer stílus.
4.
4.
latis666
A friss hírek áll kb 5 hírből az oldalon. Az öt hír alatt van kb 15 hozzászólás. Egyetlen pozitív hangvételű sincs kozotte. Kicsit depressziós érzés az oldalt olvasni :)
3.
3.
logic5
#2: Innováció nulla, bár a Tiny Thief igen jól sikerült, azt a vonalat folytathatták volna, de azt pont lefossák... A madarakat erőltetik, amire már senki sem kiváncsi... Meg is érdemlik
2.
2.
MongooseXD
Rivio-t leginkább az egy slágeres zenekarokhoz tudom hasonlítani , van 1 címük ami jól ment egy darabig aztán sehol semmi. Azt is elfelejtettük hogy léteznek.
1.
1.
Slik
csinaljanak valami uj ertekelheto jatekot es ne az erintos telefonok elszaporodasanal megjelent mara mar dogunalmas szart eroltessek tovabbra is pont mint a tellatale a sajat bevalt regi receptjet
akkor lehet ismet erni fog valamit a ceg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...