Egy AI már önállóan épít videojáték-világokat

  • Írta: bobzenub
  • 2017. november 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A Lyoni és Purdue egyetem, illetve a Ubisoft együttműködésével készült kutatás során használt mesterséges intelligencia minimális emberi közbeavatkozással generál 3D-tájakat.

A Lyoni és Purdue Egyetemről, valamint a Ubisoft gárdájából verbuválódott kutatócsoport megjelentett egy publikációt, ami akár a videojátékok pályadeisgnjának jövőjét is jelentheti: a kutatás során használt mesterséges intelligencia nagyrészt önállóan hozott létre nagy részletességű és nagy kiterjedésű 3D-tájakat.

Korábban az NVIDIA próbálkozott hasonlóval nagyfelbontású arcok AI általi generálása terén. Az ember által meghatározott minimális követelmények mentén és egy körülbelüli látványterv meghatározása után az AI a deep learning technológia révén részletgazdagon felépíti a táj szintkülönbségeit, domborzatát és természetesnek ható kőzetformációit. 

A publikáció szerint ez csupán a kezdet: a majdani kutatások várhatóan lehetővé fogják tenni, hogy a mesterséges intelligenciák emberi beavatkozás nélkül hozzanak létre még ennél is valószerűbb tájakat, s akár ennél is komplexebb megoldások is rendelkezésre fognak állni, úgy mint a homok- és talajréteg, valamint a növényzet generálása. 

11.
11.
Extol
No Man's Sky egész bolygókat képes generálni. De hajrá
10.
10.
GAMEROD
Még a régebbi városépítős játékok is képesek ilyesmire.
8.
8.
MzperXD
Ez nem AI. A vonalak mentén generál hegyeket.
Ha mesterséges intelligencia lenne, öntudatra ébredne és kirajzolná: BM. dolgoztass mást :)
7.
7.
Codehook1337
Szoval igy keszult a far cryok mapja : D
6.
6.
Juha
Valaki mondja már meg, hogy hol van az AI? Mert hang nélkül tudtam csak megnézni (meló), és annyit láttam, hogy a magasság/idő alapján kiszámol egy új grafikát. A többit még a simcity 2000-ben is láttuk.

Komolyan kérdezem: elhangzott valami forradalmi?
5.
5.
Cipo3
25 éve is dolgoztam olyannal ami magától generálta a domborzatot. Sőt Settlers 2 is ilyen volt. Onnantól kezdve pedig csak részletesség kérdése, hogy mennyi minden legyen a generáló feladata mennyi az emberé. Minecraft is generálja.

Nekem a mikróm automatikusan kikapcsol ha befejezte a programját. Ha akartok arról is cikkezhettek.
4.
4.
Nothing
3.
3.
Rakottkrumpli
Egyébként world machine-el 10 perc alatt meg van a fenti cucc. Bár ahhoz az egeret is használni kell sajnos...
2.
2.
Rakottkrumpli
Szerintem a level designerek helyett inkább a vásárlókat kellene lecserélni mesterséges intelligenciákra. Mindent megvesznek szó nélkül, nem sírnak a mikro tranzakciók, vagy a lootbox-ok miatt és nem érdekli őket, hogy van-e hasonlóság az E3-as trailer és a végleges változat közt, vagy hogy elindul-e a végleges játékként kiadott pre-alpha változat...
1.
1.
markoci555
jó, bonyolultabb és összetettebb az biztos, csak én pár éve követtem egy ideig egy embert, az egyedül csinálta meg ugyan ezt... állandóan update-elt hogy most mit csinált, mit sikerült stb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...