Ki mondta, hogy a VR úri huncutság? (x)

  • Írta: Gamekapocs
  • 2017. december 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A virtuális valóság megközelíthetetlennek tűnik, az általános vélekedés szerint kevés értelmezhető játék érkezik a VR-szemüvegekhez, ráadásul aranyáron kínálják őket. Pedig ezek a sztereotípiák egyre kevésbé állják meg a helyüket.

Az egy évvel ezelőtt boltokba került PlayStation VR a legnépszerűbb VR-szemüveg, amely erősebb vasat követel meg magának egy okostelefonnál: a megjelenése óta több mint 2 millió példány talált belőle gazdára. A Sony oroszlánszerepet vállalt a fent említett korlátok lebontásában, a PlayStation VR beéri egy PlayStation 4-gyel, és egyre több izgalmas, teljes értékű játékot adnak ki hozzá.

Az év elején landolt a boltokban a vérfagyasztó Resident Evil 7, amely teljes mértékben végigjátszható a virtuális valóságban, a Gran Turismo Sport az autóversenyek szerelmeseit várja, míg a hentelésre vágyók a DOOM VFR-ban merülhetnek el. És persze ne feledkezzünk meg a Skyrimról sem: a világ egyik legjobb, 100 órás játékidőt ígérő szerepjátéka szintén megkapta a maga VR-változatát!

Az év vége felé ráadásul egyre masszívabb akciókba lehet belefutni, így tényleg semmi akadálya annak, hogy PlayStation VR kerüljön a karácsonyfa alá. A Konzolok Szervize most több PlayStation VR-csomagot is jóárasítva kínál, így olcsóbban vásárolható meg:

  • a VR-szemüveget, a PlayStation Camerát és a PlayStation VR Worldsöt tartalmazó csomag,

  • a VR-szemüveget, a PlayStation Camerát, a PlayStation VR Worldsöt és a Gran Turismo Sportot tartalmazó csomag,

  • valamint a VR-szemüveget, a PlayStation Camerát, a PlayStation VR Worldsöt, a Gran Turismo Sportot és a két PlayStation Move-ot tartalmazó csomag is!

[A Konzolok Szervize megbízásából készített anyag.]

25.
25.
#10: Éves szinten nekem 100 a cipő, 100 a nevezés és számolni kell az ételekkel, egyéb kiegészítőkkel. Pl. kompressziós holmik, ruházat, óra, fejlámpa télire, kenőcsök. Újabb 100-150 ezer.
Igazából tök fölösen írom, mert napok óta nyomod a 10/1-es tréfákat.
24.
24.
gorbesz
Majd a nextgen. Ez a mostani psVR egy pixeles retek.
23.
23.
Juha
#17: A 100k egy ember megélhetésére éppenhogy elég, főleg ha albérletben lakik, vagy hitelt fizet, és persze sohasem romlik el semmi. Én az ország egyik legelmaradottabb régiójában lakom, de a 100k az max. a duális képzésben résztvevő tanulók "bére", vagy a részmunkaidős dolgozóké...
22.
22.
Yanez
Én ugye idekünn élek, és röhögve megvehetném, mégis azt mondom, hogy ez még itt is drága mulatság, ha nem csak a VR-t számoljuk, hanem mindet ami kell hozzá. Bezony.
21.
21.
delphijos
#17: Én nem mondom hogy olcsó, és nem is akarok a zsebes ben turkálni, de ha nettó 100e Forintos jövedelemmel számolsz, akkor VR nélkül sem ez a legjobb hobbi amit választhatsz.
20.
20.
NECROSMOKE
Ez még nekem is drága. Egy PS4 Pro ára, akkor inkább egy PS4 Pro mint a VR.
19.
19.
CitromH
#17: Szerintem rosszul számolsz.
4tagú család:

50- melegvíz+fűtés
50- kaja
stb..


18.
18.
markoci555
#17: ja igen a konzolok szervize megbízását most olvastam és így már érthető is a sok lehordó komment lejjebb
17.
17.
markoci555
látom le vagyok hordva mert drágának tartom... hát igen, szoktam én sétálni is az erdőben, szóval nem kell ajánlani más hobbit, (futni nem szeretek) és nem értem miért olyan nehéz felfogni hogy ez bizony elérhetetlen valakinek, és felháborít már maga a cikk címe. (ahogy nézem ki lett tűzve, szóval reklámszagú az egész főleg a háttérrel együtt)

nem tudok minden árat, fizetést meg rezsit, úgyhogy csak idenyögök pár forintot de kb:
ps4: 100e
egy fenti csomag:120e
játékok is kellenek, vagy 1 db miatt vettem meg az egészet? azzal lehet még összejön akkor 300e-re? (2 játékot néztem meg gyors, mindkettő 10e volt, veszek 8-at és meg is van)
mondjuk kezdésnek keresek 100e-et egy hónapban. Elmegy a fele mindenféle önfenntartásra (és szerintem keveset mondtam), és a maradékot azonnal elteszem (gyakorlatilag vegetál az ember).
50e-rel az fél év lesz. Ha meg reálisabban nézem a dolgot valszeg az az 50 inkább 25 körül lesz mindenféle közbejövő dolgok miatt, és meg is van az 1 év.
Vagy felvesz az ember egy hitelt és pár év alatt fizesse vissza a tripláját... (provident reklám ugrik be ahol kajak erre vesznek fel hitelt)
16.
16.
l4cyk4
Ha beleszámolom a Playstation 4-et is, akkor az ára még mindig egy olcsó, használt autóéhoz konvergál.

#10: Magas cserépedény, amely alul öblös, nyakánál elkeskenyedő, bő szájú, általában egyfülű, de lehet fületlen is. Leggyakrabban (faluhelyen) tejet, tejfölt tartanak benne.
15.
15.
Grabowsky30+
#5: Egy évre 120ért jöhetsz hozzám is melózni, de egye fene lehet fél év is! :D
14.
14.
Palack20
Ez tényleg jól sikerült hirdetés lett :D Ha lenne is erre pénzem se itt költeném el a leírtak alapján
13.
13.
delphijos
#10: Elég húzós napom volt, de ez feldobta kicsit :) ( Amúgy a futás annyira nem is olcsó ha komolyan csinálja az ember. Egy vagyon egy jó futócipő )
12.
12.
delphijos
#3: Egyetértek. 576-ban csak ha ingyen osztogatnak mindent.
11.
11.
#6: A szerviz szót magyarul rövid i-vel írják. Ha már ennyiszer említed a posztodban, legalább tanuld meg helyesen leírni.
10.
10.
#5: Keress másik hobbit, olyat, ami ingyen van. Például séta az erdőben, vagy a kocogás.
7.
7.
Futu-Retro
#4: Nekem a Konzolok Szervizében anno a PSP-met (fat) cseszték el. Bevittem analóg cserére, majd mikor érte mentem és ott helyben kipróbáltam, akkor még minden oké volt. Aztán otthon elkezdtem játszani vele és egyszer csak se kép, se hang. Szétszedtem és egyből feltűnt, hogy az alaplapot rögzítő csavarok kopottak. Fat PSP-nél az alaplap leszedése nélkül elvégezhető az analóg cseréje, úgyhogy szerintem kicserélték egy leharcoltra. Reklamálásnál ugyanazt megkaptam tőlük, mint amit Te is. Azóta se járok hozzájuk. Mellesleg az 576 se szent. Kétszer is vettem eddig Náluk (Árkádban) olyan játékot, ami használt volt, de újként kínálták.
6.
6.
Necreon
Én konzolvilághoz szoktam járni, mivel hogy az van kényelmesen közel győriként, az 576-ról meg mindenki tudja hogy a létező legdrágább gamer bolt, különösebb indok nélkül. Attól eltekintve hogy a logisztikájuk kevés tapasztalat alapján katasztrófa de ez lehet a beszállító hibája is. Szervízzel kapcsolatban szerencsére még nem volt tapasztalatom, de állításuk szerint Sony márkaszervízzel intézik a lent említett termékcsalád javíttatását, afféle köztes félként. Ha arra kerül a sor remélem erről egy Sony által kiállított papírt is kapok majd, de szerencsére nem aktuális a téma.

Őszintén szólva ilyen sufnituning szervízbe én be se adnám. Még a márkaszervíz is lehet hogy olyan amilyen. Más példa hogy a SAMSUNG TV-m a szintén helyi SAMSUNG márkaszervízbe 2x kellett bevinnem és elsőre megkaptam hogy nincs semmi baja, másodjára persze megcsináltuk, 3. alkalommal nekem kellett megmondanom hogy bzmeg teszteljétek le rendesen (megjegyzem garanciális), kell egy kis idő amíg előjönnek a bajai, 99% hogy melegedési probléma. Másnap jön a telefon hogy sajnálják, igazam volt, most már istenuccse megcsinálták (alaplapcsere), még meghagyták hogy hívjam fel őket pár nap után hogy minden tuti jó-e. Szóval jó vége lett, de a nyakára kell járni mindenkinek itthon. A slusszpoén egy ilyen szöveg volt a műhelyükben (megmutatták hogy "jó" első alklaommal és nem foglalkoztak vele többet szerintem), áthallani másik állomásról hogy "én ezt ugyan ki nem cserélem, a héten már vettem X-et meg Y-t", gondolom a szerelő is havi vagy heti keretből dolgozik alkatrészrendelés tekintetében, aztán ha átlép egy határt akkor a fizetése bánja.

Moldren sztorijából a tanulság az hogy mindent dokumentálni kell, előtte-utána állapot bizonyítható legyen, vagy (sőt, és) márkaszervízt használni, mert az ilyen sufnituning szervízeknél semmiféle reklamálási lehetőséged nincs pláne dokumentáció nélkül, utána meg hiába viszed márkaszervízbe.
5.
5.
markoci555
igen számomra még mindig úri mulatság, 120ezer a csomag és akkor még kéne egy ps4 is, ha lesz munkám majd erre fogom összegyűjteni 1 vagy fél évi keresetem? köszi nem
4.
4.
Moldren
A szervízükhöz bevittem egy működő ps4 kontrollert R2 gomb és analóg kar cserére, illetve a rezgőmotorok visszaforrasztására, mert azokat, remegő kezeimnek hála, sikerült az alaplapról leszedni. Hozzáteszem, hogy ezen kívül semmilyen kárt nem tettem a kontrollerben. Ez később lesz fontos.
Pár nap múlva hívnak, hogy a kontroller olyan állapotban van hogy a javítás nem hozott eredményt, ezért nem számolnak fel semmit érte. Örültem is neki, mert nem kell semmit fizetnem az új gombokért és a forrasztásért. Kicsit furcsa is volt a dolog, de elmentem a kontrollerért, hazajöttem, és kipróbáltam. Az r2 gomb kicserélve és az analógok nem dőlnek ki annyira mint szoktak.
A fénycsík elkezdett furán villogni, és a kontroller nem működött. Gondoltam le van merülve, ezért rádugtam a ps4re tölteni. Nem telt el 10 másodperc és a kontroller úgy felmelegedett, hogy nem bírtam fogni. Gyorsan kihúztam a gépből(érdekesség még, hogy a fény utána ugyanúgy pulzált mint amikor töltés alatt van). Fogtam egy csavarhúzót és szétszedtem, megnézni, hogy milyen munkát végeztek.
Az egyik csavar foglalat ki volt törve, csak valami gumis anyag amit odaöntöttek fogta a csavart, tehát az csak egy dísz volt, hogy kívülről ne látszódjon a kár. Az alaplap ki volt teljesen cserélve egy másikra, mivel teljesen más formája volt. Mindezek mellett még tűzveszélyes is volt az eszköz.

Másnap felhívtam a szervízt, hogy ez mégis most hogyan történt, mert egy még valamennyire használható kontrollert teljesen tönkretettek. Elmondtam a történetet, és csak az volt a válasz, hogy én hazudok, mert a kontroller ilyen állapotban került hozzájuk, és örülnöm kéne annak, hogy még olyan korrektek voltak, hogy megpróbálták megjavítani, de nem kértek érte pénzt, meg amúgy is mit képzelek magamról, hogy megkérdőjelezem a munkájukat azzal, hogy belenézek a kontrollerbe. Azt is megkaptam, hogy nekem az a célom ezzel az egésszel, hogy egy új kontrollert lehúzzak tőlük cserébe a történtekért. Megmondom az őszintét valamilyen kompenzáció jól esett volna, de még egy bocsánatkérést se kaptam.

Szóval senkinek nem ajánlom a szervízüket, mert amit beviszel, annak bizonyos részei, egyáltalán, vagy nem abban az állapotban fognak visszajönni ahogy te bevitted.

De ha még akartok jó kis történeteket olvasni a konzolok szervízéről, akkor keressetek utána googleön, találni is fogtok.
3.
3.
ADMlN
#1: Eddigi tapasztalataim alapján megbízhatóbbak mint mondjuk az 576...
2.
2.
azureknight0715
#1: Mire alapozod ezt? Eddig nem volt problémám velük.
1.
1.
Moldren
A Konzolokszervizét mindenki kerülje el jó messziről, mert egy szélhámos banda az egész. Inkább költsetek többet VRra, de nekik ne adjátok a pénzeteket
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...