Teljesítménygondokkal küzd az Xbox One-os PUBG

  • Írta: zoenn
  • 2017. december 13.
  • Hír
Link másolása
Tegnap jelent meg a PlayerUnknown’s Battlegrounds az Xbox One Game Preview programjában, és az első tesztek szerint a beígért 30 fps-t nem mindig tudja tartani a játék, a lassan betöltődő textúrákról már nem is beszélve.

Nem rajtolt simán Xbox One-on a PlayerUnknown’s Battlegrounds. Nem lehet azt mondani, hogy ugyanazt a verziót kapták a konzolosok, mint a PC-sek, néhány funkció hiányzik belőle. Azonban a teljesítménygondok sokkal feltűnőbbek. A Digital Foundry mérései alapján a beígért 30 fps-t sem tudja tartani a játék, ráadásul a textúrák is lassan töltenek be.

A lobbyt elhagyva, az ejtőernyőzés során 20 fps alá esik le a framerate, ami már az élvezhetetlen kategóriába esik. A meccs során már javul a helyzet, és Xbox One X-en konzisztensebb sebességnek örülhetünk, de ez nem vigasztalja az alapgép tulajdonosait.

Mindezek tetejébe még az input lag is borzolja a kedélyeket, így a lövések leadása kissé trükkös lehet. A gombkiosztás sem szerencsés, a parancsok aszerint változnak, hogy lenyomjuk, vagy nyomva tartjuk az adott gombot.

Remélhetőleg a Bluehole csapata már dolgozik a javításon. Fontos tudni, hogy ez még nem a végleges, 1.0-s verzió, később javulhat a helyzet.

34.
34.
#26: Ez azért lehet, mert sötét vagy.
29.
29.
#27: Szinte már pihentető, hogy nem kell az agyadnak olyan sok framet feldolgoznia. ^ ^
26.
26.
GAMEROD
#24: Azt hittem az LMS nem műfaj, hanem a Last Man Standing című játék.
25.
25.
crytek
"A tegnapi napon elindult a PlayerUnknown's Battlegrounds az Xbox One Game Preview keretein belül, és ahogy arra számítani lehetett, a korai hozzáférésű változatnak még vannak gyengeségei. Azonban akadt egy egészen kínos hiba is...

Néhány felhasználó rájött, hogy ha bedug egy USB-s billentyűzetet a konzolba, akkor menet közben az "O" gomb megnyomásával elő tudja hozni a grafikai beállítások menüjét, csak úgy, mint PC-n. Ennek ugyan csak a teteje látszik, de abból ki lehet venni, hogy a játék 1080p-ben fut, valamint a látható beállítások esetében a sima Xbox One a "Very Low", az Xbox One X pedig a "Medium" presetet használja."

"Szintén vicces, hogy a Video Capture résznél látszik a "Highlights Auto Capture", ami jelen esetben az Nvidia-féle Highlightsra utal PC-n. Kiderült továbbá, hogy a WASD-vel lehet mozogni, a Q-val és az E-vel pedig kihajolni, csak úgy, mint PC-n.

Mindenesetre a Digital Foundry elemzése szerint a játék egyelőre nincs jó állapotban konzolon: mindkét Xbox One-on komolyan ingadozik a framerate és a grafika sem az igazi, de nyilván az Xbox One X azért jobban teljesít."
24.
24.
#23: A LMS-nek tényleg sok köze van ehhez :D egy hülye százat csinál, valamelyik okoska ezt itt elhintette és rendesen ráraboltatok.
23.
23.
GAMEROD
Gondolom azoknak jön be akik eddig az életben nem találkoztak Deatmatch jellegű multiplayer játékkal, hanem csak most tudatosult bennük mi az, ahogy épp nézték valamelyik nyálas videósukat. Már jó 1998 óta létezik a stílus az Unreal Tournament megjelenése óta. Tartalmuk nincs, csak az öröm és bódottá hogy ki marad életben tovább, és ki lő le több ellenfelet. Hiába játszhat egyszerre 100 játékos, ha általában egy ember ugyanúgy kb 10-20 al találkozik mint az összes többiben.
21.
21.
Guba32
#20: Megvettem én is!Tetszik,igaz technikailag sok sebből vérzik még,de a hangulatát imádom...Mondjuk nekem a Friday 13th is tetszik...☺
20.
20.
supair
Na.Nyuztam tegnap este hat,hét orat....es olyan hangulata van ennek a hulladeknak duoban es squadban,hogy ennyi penzert akkor is megerte ha igy hagyjak! Elore bocsatom fingom nem volt rola tegnapig mi ez......csak a lanyom miatt vettem.Ennyi.
19.
19.
kamgecam
Mire elkészül ps4-re addig tán még normálisan optimalizálják is.
18.
18.
logic5
#17: +1 Ez ennyi. A hájpvonat elérte a célját, a sok barom veszi, mint a cukrot. Szvsz egy fos.
17.
17.
Firsttime
Újabb ékes példa rá, hogy ez egy ipari hulladék.
16.
16.
tirpa
#11: http://xbox.gamer365.hu/cikk/Toltheto_a_Playerunknown_s_Battlegrounds

Itt azt írják, hogy "A játék hivatalos, 1.0 megjelenése 2018 elején esedékes, ekkora bekerül az új, sivatagos térkép, és persze számtalan csiszolás, szebb és stabilabb látvány, több játékmeneti funkció stb."

Majd ha "kész" lesz talán megveszem.
15.
15.
GAMEROD
Nem is értem miben rejlik a játék sikere, első ránézésre össze van csapva. A kinézet még az Arma1 szintjét sem éri el. Hiába van jó ötlete egy játékfejlesztőnek ha szar alapokra helyezi.
14.
14.
Erről a játékról nekem mindig a Life of Black Tiger jut az eszembe. :)
13.
13.
Chrysh
#4: Megszámlálhatatlan sokaságú.
12.
12.
crytek
#11: Ez van a pc-s iparban ez is lehetséges.... lásd pl ARK... ugyanolyan fos mint EA-ben csak simán levették róla a plecsnit.... A játékiparban csalni hazudni lehet....
11.
11.
ollie92
#10: Pontosan, ezeket NEM szabadna pénzért forgalmazni !

30€ egy félkész valamiért, amire SEMMI biztosíték sincs, hogy valaha elkészül.
Így, hogy megszedték magukat, már semmi értelme ölne bele a sok munkát.
Kiadják béta verzióban PC-re 1-0 móddal, meg egy újabb mappal. Autót se veszel félkész állapotban, kerekek, üvegek, üllések nélkül és hátha majd befejezik és kész lesz.
10.
10.
crytek
#9: Most akarják learatni mindenhol a babért amíg megy a szekér.... És akkor csodálkozunk miért nincs top állapotú játék....Hát ezért mert örly ZSÉk fogynak ilyen sok példányban
9.
9.
ollie92
#8: Jövőre meg kiadják mobilokra is ... Bethesda módban nyomják.
8.
8.
crytek
#6: Kevésnek bizonyult a pc-s csilliárdos bevétel ki kellett fosni box-ra hátha jön abból is újabb csilliárd....
7.
7.
ollie92
Remélhetőleg a Bluehole csapata már dolgozik a javításon...

http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/023/021/e02e5ffb5f980cd8262cf7f0ae00a4a9_press-x-to-doubt-memes-memesuper-la-noire-doubt-meme_419-238.jpg
6.
6.
pkflavio
Te jó ég, csak szerintem egy hulladék? Miért adták ezt még ki?
5.
5.
logic5
#4: Komment of dő déj :D
4.
4.
logic5
#2: "MIRIÁD" :D Az anyám b..am meg :D
3.
3.
pjoco
Nem is értem hogy tudták így kiadni konzolokra mikor még egy izmosabb gépen is gondjai vannak. PC verzió még csak most kezd játszható állapotba kerülni. Egyelőre teszt szerveren csak viszont lagg az van még keményen főleg meccs elején.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...