Traileren a Csillagkapu előzménysorozata

  • Írta: fojesz
  • 2017. december 22.
  • Cooltúra
Link másolása
Kedvcsinálót kapott a Stargate: Origins, amely jövő februárban veszi kezdetét, és az MGM Csillagkapu-specifikus streaming szolgáltatóján, a Stargate Commanden fut majd. Csekkoljátok!

Az 1930-as években játszódó sorozat első évada tíz részt ölel majd fel, a főszereplője pedig a fiatal Catherine Langford lesz, aki nem mellesleg a csillagkaput felfedező úriember lánya. A premier 2018 februárjában várható.

56.
56.
simon 555
#12: Használták korábban is, szintén benne van a sorozatban. Van egy rész amikor elmennek egy bolygóra ahová hivatalosan az első expedíció volt. Ha jól emlékszem Catherin férje ment át a kapun és ragadt ott, majd az SG1-ben hozták vissza.
49.
49.
Nando
Én csak szerényen azt szeretném javasolni, aki úgy érzi, hogy túl van nyomva a Gonosz Náci témakőr, hogy olvasson el egy marketing ismeretekkel foglalkozó könyvet. Most nagyon gonosz vagyok úgyis a zsidókra kennétek a marketing bullshitet, "mer' a zsidók...", márpedig ezt pont, hogy a Nácik "találták" fel, tudatosan használva építették fel magukat. Aztán a sok szar a fejükre hullott.
Én értem, hogy sok más nemzet / népcsoport elszenvedett ár a világtörténelemben számtalan igazságtalanságot (és Hollywood fel is dolgozta a legtöbbet, de bennük csak ennyi van, egy-két érdekes film...), de a nácizmus nem azért ennyire húsba markoló, s nem is azért "mert a zsidók...", hanem mert ők építettek fel maguk "marketing" eszközeivel egy olyan tökéletesen jól felépített világot, amitől ki se lehetne jobban találni.
Hitler egy olyan tökéletes "ősgonosz", számomra totál abszurd hogyan lehetett komolyan venni, a maga törpe alkatával, idióta frizurájával, hihetetlen nevetséges bajszával. De mégis volt benne valami karizma, megbabonázta a közönséget, egyszerűen nem lehet hozzámérni Sztálint, vagy Maót, vagy más harmadrangú diktátort, nem lehet eladni százszor, ezerszer, mint Hitlert, mert totál szürkék mellette. KARAKTER! Ha láttatok egy valós korabeli filmhíradót, megdöbbentő az a elvakultság! Ha mellé raknánk egy Sztálin, vagy Mao szónoklást, kit érdekelne? SZÜRKÉK, semmilyenek! S ezzel egyáltalán nem a történelmi bűneiket szeretném lebecsülni.
S emellett ott van a nácizmus jellemző külsőségek, a markáns szimbólum (tudom, lopták, de kit érdekel?), az egyenruha, a propaganda és az össze nem téveszthető náci hadsereg Waffen-SS, az összes valós gonoszságával.
Én azt javaslom, hogy így tekintsetek a kérdéskörre, s ne legyetek látens nácik, akik "már megint a zsidók" felkiáltással óbégatnak, főleg ha egy árva zsidó nincsen a látómezőben. Nem ők az érdekesek, valójában nagyon keveseket érdekelnek ők, vagy a szenvedésük.
Egyszerűen nem azaz összefüggés, hogy a "zsidók...", hanem annyira kiemelkedő karakter Hitler, vagy a nácizmus "marketing szempontból", hogy mellette elröpülnek a sztálinik, maók, s egyéb senkiházi diktátorok, hangsúlyozva, hogy ezzel nem a történelmi bűnöket, felelősségüket szeretném kisebbíteni.
Egyszerűen csak jóval kevésbe hálívód-kompatibilisak. Annyi van bennük, ami, egy-két érdekes történelmi film.
Ha esetleg megpróbáljátok az éremnek ezt az oldalát meglátni, s nem azon pörögni, hogy „jaj, már megint a zsidók”, egy picivel kevesebb mérget nyeltek, főleg Karácsony közeledtével, de szerintem máskor is kifejezetten hasznos tipp!

BK!
44.
44.
Adamknight
#43: kommentelni* (több, mint 10 éve várok arra a szerkesztés gombra)
43.
43.
Adamknight
Nem sűrűn szoktam kommentálni. Ettől függetlenül most megteszem, és én is, mint az előttem szólók nagy része Pacsirtával értek egyet. Indokolnom nem hiszem, hogy kell, a korábbi hozzászólásokban jól le vannak írva a dolgok.

Hogy egy kicsit a hírhez is hozzászóljak: Elég vegyesek az érzéseim, mert bár úgy általánosságban véve a sci-fi nem épp a kedvenc műfajom, azért a csillagkapu sorozatokat mindig is szerettem. Érdekelt, hogy részről részre milyen bolygókat fedeznek fel, esetleg milyen új fajokkal találkoznak... Sajnos úgy néz ki, hogy ebből a feldolgozásból az elődöknek pont ezt a részét fogják kihagyni :S.
40.
40.
Juha
Azért durva, hogy egy csillagkapus hírnél, karácsony előtt, így elszabadulnak az ideológiai hozzászólások.

Most részben Pacsirtával kell egyet értenem (pedig számomra egy beteg troll), a fasizmus/kommunizmus eszméje nem "gonosz", mint ahogyan az azokat képviselő nemzetek polgárai sem. A megvalósítás az egy másik kérdés, de a demokrácia sem tökéletes, mindig a hatalom, és annak elérése lesz az egyéni cél, és arra kell terelni az eszmét is. Így soha nem lesz tökéletes rendszer, csak ha majd mindenki születésétől ugyanolyan IQ-val, ugyanolyan képzettséggel, ugyanolyan anyagiakkal stb. rendelkezik. Ehhez nullázni kellene mindenkit anyagilag és "agyilag", és a selejtet kidobálni (megint népirtás). Viszont ezek után létrejöhetne egy egységes társadalom, de az nem állna másból, mint a roszabb rpg-k NPC-iből, kiölnénk az egyediséget.

Szóval az ideológiákból nagyon sok jól hangzik papíron, az emberi homogenitás miatt egyik sem ültethető át a gyakorlatba. A 20. században bűnbakot kellett keresni, ez a nácizmus lett. Ha fordítva sült volna el a 2. Vh a legeslegvégén, akkor szerencsétlen japán atomkárosultakról szólna most minden német nyelvű mozifilm. Ennyi az egész.
39.
39.
adamsfamily
#23: Tényleg ők reagálják túl.A történelem folyamán sok népcsoport szenvedett már el népirtást,de egyik se rinyál annyit,mint a zsidók.Izrael és az USA puszipajtások ezt a vak is látja,ezért Hollywood-i stúdiók soha nem adnának pénzt olyan filmre,ami rossz színben tüntetné fel a zsidókat(pláne mert ott is elég szép számban fordulnak elő és nem a csóró réteget képviselik),pedig megnéznék egy filmet arról,hogy a palesztinokkal mit csinálnak.
36.
36.
kopic
Ilyenkor hol vannak a moderátorok ?
27.
27.
delphijos
#23: Azért annyiban beleszólnék a témába hogy mindíg az EMBEREK A GONOSZOK, ÉS KEGYETLENEK. Mindenféle ideológia és vallás "nevében" követtek már el rémtetteket. A kersztes háborúkban is rengeteg embert megöltek. Pedig a Bibliában sincs benne hogy "írtsd ki azokat akik nem keresztények". És a Koránban sem hogy "végy egy autót, és hajts a tömegbe". Sajnos az EMBER az aki feljogosítva érzi magát arra hogy ilyen eszközökhöz nyúljon az eszmék nevében. Pl. a kommunizmus sem erőszakos eszme , az hogy azt is hogy próbálták megvalósítani, erőszakkal, egy olyan korban ahol szerintem még nem vagyunk elég érettek olyasmihez hogy mindenkinek legyen elég annyi amennyi "kell", az más kérdés megint....
26.
26.
l4cyk4
#24: Szóval vagy ezeket is, vagy a nácizmust se!? Hihetetlenek vagytok!
24.
24.
Ooorky
#22: Kérem bemutatni a római népirtásokat, komplett indián törzsek kiirtását, Drezdában fél millió gyerek és nő élve elégetését, a gulágot, az ártatlan vietnámi civilek Agent Orange-dzsel történő mérgezését is a filmekben, mivel ezek is az emberi kegyetlenség kiváló megnyilvánulásai.
20.
20.
Ooorky
#17: Mert már túltolják hálivudban a nácikat, nem kicsit, nagyon. Ébredő Erőbe se tudom miért kellett belenyomni a náci szalutálást, anélkül biztos nem tudta volna az átlag néző, hogy ők a rossz fiúk...
12.
12.
delphijos
#8: Ez igaz, de a film szerint egészen addig nem tudták "használni". Akkor itt mi lesz? Sima nácis sztori, amiben néha mutatják a kaput? Bevallom én sem nagyon értem....
9.
9.
Lorthirash
Nagyon szeretem az összes STARGÅTE filmet, a sorozatot, szerintem a valaha volt egyik legjobb scifi, én várom ezt is azért.
6.
6.
Firsttime
#3: Nekem az Atlantis az óll sztár févörit.
3.
3.
Neo1989
Szerintem anno az SG1 tíz évada pont elég volt, az is volt a legjobb.
1.
1.
Firsttime
Jó újra hallani az origi zenét. De miért eredet történet? Meg elohuzni ebbe is a gonosz nacikat? Nemar. Unalmas. Nem tudom anno miért nem folytatták inkabb a destinyt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...