Tovább menetel előre a Star Citizen

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 8.
  • Biznisz
Link másolása
A Cloud Imperium Games most szólt, hogy a 2017-es évben újabb 34,91 millió dollárt hozott össze a Star Citizen. Sokkal többet, mint a Kickstarteren összekalapozott videojátékok összesen.

A Star Citizen esete azért is érdekes, mert nem hagyományos crowdfunding csatornákon fut, a rajongók közvetlenül a fejlesztőknek utalhatják el a támogatás összegét. A Star Citizenre újabb 35 millió dollár jött össze a tavalyi év során - árulta el a fejlesztő a Polygonnak.

Azaz egyetlen játék több pénzt hozott 2017-ben, mint a Kickstarteren sikeresen teljesült videojáték-projektek együttesen. Utóbbiak összesen 17,25 millió dollárt termeltek - ez már a második év, hogy a Star Citizen minden kickstarteres projektet maga mögé utasított.

Persze a magazin megjegyzi, hogy a számok nem a teljes bevételről szólnak. A felhasználók bizonyos esetekben akár több ezer dollárt is költenek a játékon belüli mikrotranzakciókra - ezek figyelembevétele nélkül nem kaphatunk teljes képet a sci-fi anyag teljes bevételéről.

A Star Citizenre eddig körülbelül 176 millió dollár jött össze. Szép teljesítmény egy korántsem végleges alkotástól.

30.
30.
leviske
"A Star Citizenre eddig körülbelül 176 millió dollár jött össze. Szép teljesítmény egy korántsem végleges alkotástól."

Az a baj, hogy ezeknek az összegeknek már nem a játékRA, hanem a játékÉRT kéne befolyniuk. Mire megjelenik a játék, alig marad olyan ember, akit érdekelt és még nem vette meg. Pár év alatt pedig a mikrotranzakciós (lol? ebben nem gond?) móka is kifulladhat. Személy szerint a SQ42-t nagyon várom, de az meg egy olyan cím így első ránézésre, ami 40 millióból is könnyen kijöhetett volna. Pláne, ha nem AAA színészeket kérnek fel.
29.
29.
torz_on_borz
#28: kb 1 millával lett kevesebb a 2017-es bevétel, így lett majd' 35, nem túl jelentős csökkenés.
Leárazás meg nincs, starter packot szoktak néha árulni (jellemzően ünnepek alatt) ami olcsó de az sem leárazott termék.

E:D jó játék de nem tudok vele játszani, SC után baromira zavar, h az űrhajóhoz vagyok kötve és nem tudok kolbászolni hajó/állomásokon meg bolygó felszínen Tudom, hogy ott is lesz ez, remélem minél hamarabb mert akkor abban is elmerülök.
Amúgy sztem az EVE is jó játék, már annak aki szereti az pvp-t.
28.
28.
Ooorky
#27: Tavaly már csökkent a bevételük, ezért is dobták ki félkészen a 3.0 alfát pont a leárazások előtt...
Mint mondtam engem érdekelne a végleges játék, ezért követem mi folyik körülötte. Az utóbbi 15 évben az egyetlen minőséginek mondható űrjáték az E:D, de annak is rengeteg hibája/hiányossága van...
27.
27.
torz_on_borz
#23: SQ42-t megint kihagyod a képletből, valamint azt is, hogy a pénzforrás egyelőre nem igazán akar apadni.
Szóval kár temetni a projektet, egyelőre nagyon nem akaródzik bedőlnie bármennyire is szeretnéd.
25.
25.
delphijos
#23: Mellette viszont a Wing Commander-eket én imádtam. Emlékszem a 3. rész miatt vettem Pentiumot anno. :) Nem jósolgatok, lehet a szkeptikusoknak lesz igaza, és tún nagyléptékű a terv, de azért tényleg nem mindegy ha valamit tényleg a NULLÁRÓL kezdenek fejleszteni.
24.
24.
Ooorky
#23: Freelancer, ezt elbuksiztam.
21.
21.
delphijos
#20: Félreérthető volt, arra gondoltam, ha valamelyik nulláról elkezdené, akkor lenne három év szünet amikor az "övék" jönne.
20.
20.
Ooorky
#18: CoD részeket 3 évig fejlesztik... 3 stúdió készíti felváltva.
18.
18.
delphijos
Azért a Witcher 3-hoz is kellett majd 4 év mire összerakták. És azért ott volt előzmény, nem nulláról csináltak mindent. A COD-nál mindig azt olvasom hogy az a baj hogy a régi rendszert toldozgatják. Gondolom mert nulláról az is lenne 3 év, nem 1. Persze nem azt mondom hogy nem bukhat meg a dolog, de ahhoz képest hogy MINDENT a legelejéről kezdtek, nem olyan égbekiáltóan sok ez az idő. A Cuphead is 5 év volt ha jól emlékszem.... Az meg hogy valaki erre pénzt adott , nem értem miért fáj valakinek. Szerintem mindenki dobott már ki pénzt olyasmire amit mások esetleg hülyeségnek tartanak. Jobb mintha valaki kábítószert venne rajta.
16.
16.
GAMEROD
A fanyalgóknak tisztába kéne tenni magukban egykét dolgot. Egyrészt nem a fejlesztő adta meg az összeget hogy ennyit akarnak gyűjteni, hanem ennyi, a vártnál jóval nagyobb pénz gyűlt össze, amiről igazán nem tehetnek. Ebből a pénzből fedezni kell a kiadásokat, fizetni a csapat tagjait, fenntartani és fejleszteni a stúdiót és annak eszközeit is, ami már jóval kinőtte magát az eredeti elképzeléstől. De még egy plusz terhet is nyom a vállukra hogy ha már ennyi összegyűlt, akkor illeni fog nekik egy tartalmas, szép és jó játékot letenniük az asztalra amihez viszont idő kell.
15.
15.
logic5
#12: Honnan veszed, hogy nem érdekel? Egyszerűen annyi, hogy nem vagyok hülye, mint egyesek, és már tisztán világít, hogy az egész egy vicc!
14.
14.
zozo76hun
#12: tudjuk hogy penzt adtal erte, de mit is kaptal erte cserebe? van valami mikodo dolog mar a 3.0-ban? tehat valami mukodo kereskedes, banyaszat vagy barmi?
13.
13.
Ooorky
#12: Talán mert érdekli a játék, de nem fog egy félkész valamiért pénzt adni, mint sok droid...
12.
12.
hedzsooo
Én tényleg nem értem hogy ha valakit ennyire nem érdekel ez a játék, akkor miért is írosgat ide mindig butaságokat ide a komment szekcióba? :-)
Egyébként nekem 8, csak én pl. kb. minden 2. évben írok egyetlen PS, v. akármilyen konzolos cikkhez, mivel egy konzolon sem játszok, vhogyan nem érdekelnek, így igazán ugye sok közöm nincsen hozzájuk.

Aki PC-n játszik mint én + támogatta ezt a projektet, az megértem hogy tájékozódik folyamatosan arról h hol is jár a projekt éppen, de hogy mások részéről mi ez a bizarr érdeklődés, nem vágom.

Na, mind1, a 3.0-ával én azért megint el leszek majd az 1ik szabis napomon a héten. :)
11.
11.
torz_on_borz
#6: Aha, NMS, ja. Ezt ott buktad be, hogy már most tele van a yt játékosok által készített SC gameplay videókkal. Szóval kamuzni CIG részről nem tudnak, ellentétben a drágalátos hello gamesel...
10.
10.
Chrysh
#9: Ha elkezdek építeni egy házat, amit úgy építek, hogy csak egyesével pakolgatom naponta a téglákat, akkor elmondhatom magamról, hogy dolgozok a ház megépítésén.

De igazából semmi gond ha lassan haladnak, csak valahogy a tervszerű bejelentések vagy potenciális mérföldkövek hiányoznak számomra. Ráadásul ha ezzel a projekttel neadjisten bármi rossz is történne, akkor évekre előre meglesz a legrosszabb hivatkozási alap a crowdfunding intézményére
9.
9.
Dio papa
#6: Azt vágod, hogy itt nem yt videók vannak, hanem most már bárki számára elérhető a 3.0? Szóval ott tartanak a fejlesztésben, ahol mondják.
8.
8.
hadzsime
#6: Nekem azóta is ez a kedvenc videóim egyike:
https://www.youtube.com/watch?v=vupCgB8H9Og
6.
6.
Ooorky
#5: A No Man's Sky is hosszú évekig készült, igaz ők a Sony pénzét nyúlták le konzol exkluzivitásért cserébe. Ott is voltak Youtube videók, meg rendszeresen bemutatták milyen faszán halad a projekt...
5.
5.
KENKILL
Mindenki imád fanyalogni, hogy sosem készül el a Star Citizen, de érdemes lenne belegondolni, hogy legalább 3-5 év szokott lenni egy játék fejlesztési ideje, ők meg talán az eddigi legambíciózusabb játékot kezdték el készíteni. Érdemes figyelni a youtube csatornájukat mert minden héten jelentik, hogy halad a projekt és roham tempóban dolgoznak, főleg az utóbbi időben. Amiket mostanában láttam belőle, már lassan előrébb járnak mint az Elite Dangerous ami szintén évek óta piacon van, de még mindig gyerekcipőben jár ahhoz képest, amit ki akarnak hozni belőle.

Én egyre lelkesebben várom, remélem azért a kampány részét megkapjuk a közeljövőben, ha a teljes játék még várat is magára.
4.
4.
A Pulyka
https://www.youtube.com/watch?v=UJ5NWSqKzoo

Megforgatjuk a peenzt.......ees.......volt, nincs...
3.
3.
Chrysh
#2: Nem szabad ilyet írni mert a projekten láááázasan dolgoznak, nem nézed a honlapjukat, hogy milyen feeeergeteges ütemben haladnak, szóval ne mondjál ilyeneket.

"A Star Citizenre eddig körülbelül 176 millió dollár jött össze. Szép teljesítmény egy korántsem végleges alkotástól."-Remélem ez nem fog rossz kontextusban elhangzani akkor amikorra végre kész lesz a játék.
2.
2.
logic5
#1: Amikor ez a játék végre megjelenik, eltáncolom a ketchup songot fecskében :D Esküszöm. De sajnos ennek már nagyon harácsolás szaga van. KŰGGYÉ PÉNZT! ÉÉÉÉS ENNYI! ELTŰNT! :D
1.
1.
szinkron
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...