Kartonból hajtogatható perifériákkal erősít a Switch

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Éjjel egy furcsa projektről rántotta le a leplet a kiotói vállalat. A Nintendo Labo egyfajta minijáték-gyűjtemény, amelyhez papírkartonokat csomagolnak - ezekből mi magunk hajtogathatjuk össze a különféle Switch-kiegészítőket.

A Nintendo tegnap este egy külön Direct Minit szentelt legújabb projektjének. A Nintendo Labo egyfajta minijáték-gyűjtemény, amelyhez igazi papírkartonokból hajtogathatunk kiegészítőket. Ez utóbbiakat Toy-Conoknak nevezi a vállalat, a segítségükkel horgászhatunk, zongorázhatunk, motorozhatunk és óriási robotként bunyózhatunk.

Mindezt úgy kell elképzelni, hogy a Joy-Conokat leválasztjuk a konzolról, és belehelyezzük a már elkészült papírmasékba, amelyek a fenti példa alapján horgászbotként, zongoraként, kormányként funkcionálnak.

Igen, szó szerint vásárolsz egy játékot, és kapsz mellé egy vastag kartonlapot, amiből te magad készítheted el a Toy-Cont. Eddig két külön kiszerelést jelentett be a Nintendo: a 60 dolláros Variety Kitet és a 80 dolláros Robot Kitet. Ezenfelül egy különálló 10 dolláros Customization Setet is vehetünk, amely filctollakat, matricákat és szalagokat tartalmaz - ezekkel díszíthetjük fel a papírperifériáinkat.

A Variety Kit tartalma:

  • Toy Con RC Car: lényegében egy távirányítású kisautóról van szó, amelybe mindkét Joy-Cont bele kell csúsztatnunk, és amit a rezgőfunkció segítségével bírhatunk mozgásra. Az irányításhoz a Switch érintőképernyőjét használjuk. A csomagban két autómodell építéséhez elég anyagot találunk.
  • Toy-Con Fishing Rod: igen, egy horgászbotról van szó, teljesen működőképes orsóval. A konzol képernyőjén látható a víztükör, és számos egzotikus halat foghatunk ki. Ha horogra akadt valami, felhúzzuk a botot és tekerhetjük az orsót.
  • Toy-Con House: a ház oldalába és aljába különféle összeszerelt tömböket illeszthetünk, s ezután egy aranyos lénnyel játszhatunk a Switch elülső képernyőjén, amit etetnünk is kell. Többféle elemet felismer a masina IR Motion Camerája.
  • Toy-Con Motorbike: mindkét Joy-Cont be kell csúsztatnunk a motorkerékpár kormányába, majd irány az út! A Switch képernyőjén láthatjuk a tájat, a gyújtásgombbal indul a motor, a jobb oldali fogantyúval pedig a gázt adagoljuk. A kormány elforgatásával balra vagy jobbra haladhatunk.
  • Toy-Con Piano: egy 13 billentyűs zongoráról van szó, amibe a Switch-et és a Joy-Conokat is bele kell pakolnunk. Ha kész, megalkothatjuk saját zenei szerzeményeinket. A különféle papírtömbök berakásával új effektekkel bővíthetjük a repertoárt.


A Robot Kit tartalma:

Egy hordozható robotruháról van szó, a Joy-Conokat a hátizsákba tesszük, majd átvehetjük az irányítást a tévén látható óriásrobot felett. Szétrombolhatjuk a házakat és ránk támadó UFO-kat is.

A Nintendo Labót a 6-12 éves gyerekeknek szánja a cég, szóval ennek megfelelően érdemes véleményt alkotni róla. A kétfajta kiszerelés április 27-én jelenik meg Európában.

53.
53.
Csoki80
zsír, nekem is kell :-)
52.
52.
Duken
Ilyet se láttam még hogy a gk-n pozítiv visszhangja van egy ilyen ötletnek. Mégis van remény.
51.
51.
Gamelord
Hát le a kalappal. Jöhet a rinya meg minden, de ez fenomenális ötlet.
49.
49.
Prax
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26734372_2028220900786436_7331012524750546205_n.png?oh=a43b276807562f74064d86c823c700a4&oe=5ADA0ADB egy kis szójatejet valaki?
41.
41.
#40: Ha legalább kreatívan anyázna. Kis szerencsétlenség :(
40.
40.
#38: Parázs, ez a Tucko már a neve alapján is gyanús volt, mert eléggé Tuco-ra akar hajazni.. Rákattintottam.
28 perce regisztrált XD
Jelentem modiknak már is, legalább a szövegét moderálják ki XD
Unom már ezeket rohadtul.
35.
35.
PaprikaJancsi
Szerintem valami fantasztikus! :) Ahogy lesz egy Switch ez tuti beszerzős
33.
33.
ADMlN
#31: Neked meg már mi fáj?
32.
32.
delphijos
#26: "Le se kötné annyira 1 bites az egész."

Azért kiváncsi lennék mik azok a szuper alternatívák amik hasonló szórakozást kínálnak.
A Lego-t kár idekeverni, nem is értem mi közük egymáshoz, itt nem arról van szó hogy kapsz egy csomó papírt, hajtogasd össze, és játsz azokkal. A hajtogatás csak feldobja a JÁTÉKOT. (Ha a gyerek katonásdit játszik és beöltözik hozzá, nem a beöltözés a játék.)
Az persze más kérdés ha a gyerek nem szeret konzolon játszani. Meg persze ha olyan szuperokos hogy 6 évesen már a Witcher3-at nyomja.

És sajnos, 15e-ért olyan sok "igen zsír" Lego készletet se lehet kapni.
31.
31.
logic5
#30: AZJA :D :D Édes istenem mi van itt :D
30.
30.
ADMlN
Szerintem ez zseniális. Nagyobb ötlet mint maga a Switch.
29.
29.
rossitibi
Az ötlet amúgy nem rossz,de mi marad a kartonokból egy durvább akció után ? :)
28.
28.
Gaboo77
#21: +1 Nekem is 8 éves kisfiam van. Inkább veszek neki ezek után egy ilyet mint valami zombis marhaságot. Ez kreatív legalább! De pont az ilyen ötletek adják el a konzolokat. A Kinect sem volt vacak, csak kellet volna több ilyen ötlet rá és ment volna a szekér! Nem mindig kell hatalmas vas, jó ötletek kellenek, mint ez!
27.
27.
Gaboo77
Hát ez az ötlet hatalmas! Innentől tetszik a Switch!
26.
26.
#20: Nekem van ilyen korú gyerek itthon, de tuti nem fogunk ilyet venni. Le se kötné annyira 1 bites az egész. Ha meg ha hajtogatni akarunk, akkor sokkal jobb alternatívák vannak.

25.
25.
Yanez
Hatalmas ötlet, a fiatalok biztosan imádni fogják! Hajrá!
24.
24.
Chrysh
#19: Aligha, ugyanis minden egyes kartonlapot EGY darab horgászbottá vagy zongorává lehet hajtogatni-
23.
23.
Chrysh
#18: Hát igen, mindenki egy megkeseredett nyomorék, akinek más a vélemény, nemde?

Máskülönben meg az a hírben nem egyértelmű számomra, hogy a kartonlapok mellé már megkapjuk a hozzáillő játékot is.

Ahelyett, hogy mindenkit mindenkit leidiótáznál, holott elég lenne egy szimpla helyreigazítás is.
22.
22.
Darksiders84
#21: Jól mondod én viszont már látom a következő pakkot fűnyírózás varrógépezés stb a nagyobb címek megjelenési között.
21.
21.
delphijos
#15: Neked lehet. Nekem meg mondjuk a GTA V-höz kapható "Megalodon Shark Cash Card" huszonezerért a JÁTÉK ÁRÁN FELÜL. Nem vagyunk egyformák. Ja, és bármilyen fura, 10-12 év alatt is játszanak gyerekek, és lehet hogy egy ilyen pakk jobb nekik mint egy COD 8k-ban az összes dlc-vel.
20.
20.
delphijos
#4: 60 dollár az kb. 15e forint. Az árban a SZOFTVER IS benne van, nem a kartonért fizetsz ennyit. Egyrészt nem ártana tájékozódni a "sommás" vélemény elött, másrészt ennek nem mi vagyunk a célközönsége. 6-10 év közötti gyerekeknek ( olyan családoknak ahol ilyen korú gyerekek vannak ) szerintem ez nyerő ötlet.
19.
19.
kamgecam
#15: Dehogy, ez legó szteroidon. Én és a kisfiam nagyon fogjuk élvezni, nem is beszélve asszony pajtásról. :)
18.
18.
kamgecam
#13: Hagyd, túl sok itt a megkeseredett ember és éretlen antiszoc tini aki ezt megértené.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...