Új frakciókkal bővül a Total War: Rome II

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 21.
  • Letöltés
Link másolása
Alaposan rákapcsolt a Creative Assembly, a már készülőfélben lévő Total War-játékok, illetve a Total War: Warhammer II támogatása mellett a 2013-ban megjelent Total War: Rome II-re is szán egy kis időt a csapat.

A brit fejlesztők több év szünet után melegítették fel a játékot, és tavaly novemberben adtak ki hozzá egy új DLC-t Empire Divided alcímmel. Ezt követi majd március 8-án a 7 fontot kóstáló Desert Kingdoms Culture Pack, ami mellé a Female Leaders című frissítés is jár majd - ez utóbbi ingyen ráadásul.

A Desert Kingdoms négy új frakciót hoz magával Afrikából és az Arab-félszigetről, a Kusita Királyság, Szabá, Nabatea és a maszaiszülioszok egyedi egységfelhozatallal, különböző erősségekkel és saját techfákkal érkeznek, csak a kulturális bónuszaik egyeznek meg - például a sivatagi csaták során a moráljuk nőni fog.

A Female Leaders frissítés Kleopátrát és Teutát teszi elérhetővé a játékban, így az Empire Dividedben bemutatkozott Zenóbia királynővel már háromra nő a női hadvezérek száma. A fejlesztők célja természetesen az, hogy több női karakter legyen a Rome II-ben, leszögezték ugyanakkor, hogy ragaszkodnak a történelmi pontossághoz.

Ennek megfelelően valamelyik frakcióban csak politikai szerepet tölthetnek be, míg máshol harcolhatnak is, ahol pedig nem kaphatnak nyilvánosságot, ott a háttérben tevékenykednek. A frissítéssel lehetővé válik az ellenkező nemű frakcióvezetők házassága a diplomácia részeként, emellett bevezetik a dilemmát, mint játékbeli eseményt, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy a hagyományokat felrúgva juttassák hatalomra női vezetőiket - a döntésünk potenciális kifogásolói különböző bónuszokkal próbálnak majd meggyőzni minket ennek az ellenkezőjéről.

3.
3.
patka21991
#1: Részben egyetértek veled.
Én is hiányoltam a családfát. Az jó volt régen, hogy megválaszthattam az örököst.
Ami még zavart, hogy folyamatosan lázongott valamelyik család ellenem a végjátékban. A köztársaság érában még logikus volt, de bíztam benne, hogy a császár korban ennek vége lesz... nem így lett.
A város védése engem is zavart és csak nyűg volt. Ha nem volt a városban helyőrségen kívül egy hadvezérem, akkor esélytelen voltam. Az szerintem régen jó volt, hogy az egységek, a város központba vonultak vissza és utána újra irányíthatók voltak. Úgy az alacsony morálú katonákkal is lehetett kezdeni valamit. Sok várvédésem múlt azon, hogy megfutamodtak a Roariik és a dárda hajítók, így nem voltak töltelék katonák.
Még csak a rómaiakkal vittem végig a játékot, de a prétoriánus cohorsz az árához képest, túlontúl erős. Megfogják a lovasságot és a gyalogságot is.
Nekem még az időjárás hiányzott. Egyszer nem tört ki a Vezúv, vagy az Etna. Nem volt vihar, áradás, pestis, ami meg tépázta volna a seregeket.
A diplomácia tényleg jó lett, bár a kereskedelmi egyezmény nem sokat ér, mert alig-alig hoz bevételt. A játék elején ér sokat, bár Kárthágó és a tőle nyugatra fekvő észak-afrikai régió elfoglalása után már nem lett volna rá szükségem, mert sok volt a bevételem annélkül is.
Ami még hátrány volt, hogy 2-3x a kliens államaim megtámadták egymást. Így a játék közepétől mindenkit elfoglaltam (Hispánia után Gallia felé vettem az irányt és onnantól senkinek nem kegyelmeztem).

Amúgy "csak" very hardon játszottam. Rómával ezen a szinten nem volt kihívás, csak a játék elején, Kárthágó elfoglalásáig.
2.
2.
kirschakos
Kedvenc Total War játékom! Mindenféle új dolgot szívesen fogadok, örülök, hogy még foglalkoznak vele. Számomra - változtatásokkal együtt -, de simán lekörözi az eredetit. Tudom, hogy divat szidni, de nekem megjelenéskor sem volt problémám vele szerencsére, így zavartalan volt a játék, és azóta is nyomatom. Rome 2 forever! (amíg nem jön egy harmadik persze :D)
1.
1.
Shannaro
Számomra a TW:R II visszalépés volt az elsőhöz képest. Kivették a családfát, léptek egy olyat, hogy évente változnak az évszakok (????????), a tengeri csatákat hiányoltam az első részből, aztán hoztak egy ilyen béna megoldást, ahol élvezhetetlenek a vízi ütközetek, védőként esélyem sincs kihasználni a városfal adta lehetőségeket, mert ha kitámadok, nyílt terepen küzdök, ha kivárok akkor meg csak simán elvesztem a várost. A diplomácia mondjuk pozitív irányba fejlődött, de ez így kevés, legalábbis én elégedetlen vagyok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...