Változtatással reagál az ESRB a loot box-botrányra

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 27.
  • Hír
Link másolása
A jövőben minden játék dobozán feltüntetik az "ingame vásárlás" címkét, ha az lehetővé teszi, hogy pénzt költsünk a játékon belül. A korhatár-besorolásért felelős szerv a loot box-botrány nyomására döntött a változtatás mellett.

Habár az ESRB csak az USA-ban, a Kanadában és a Mexikóban megjelenő játékokat értékeli, így minket nem érint közvetlenül a bejelentésük, mindenképpen érdemes szót ejteni róla, elvégre jelentős állomást jelent a loot boxok körüli felhajtásban.

A szervezet változtatása szerint ezentúl minden olyan játék dobozán feltüntetik majd az "ingame vásárlás" címkét, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy pénzt költsenek a programon belül. Habár az ESRB a loot box-botrány nyomására döntött a változtatás mellett, a címke minden olyan mechanikára vonatkozik majd, amely kimeríti a fenti definíciót, legyen szó bónuszpályákról, skinekről, előfizetésekről, szezonbérletekről vagy játékbeli valutákról. Igen, ennek megfelelően nagyjából minden játék dobozán szerepelni fog.

Viszont ennek is megvan az oka, az ESRB elnöke, Patricia Vance szerint nem véletlenül választottak ilyen tág fogalmat, és szándékosan nem álltak elő valami loot box-specifikus jelöléssel. A címke ugyanis nem a felnőtt játékosokat hivatott tájékoztatni, hanem a kiskorú játékosok szüleit, azonban az ESRB felmérése szerint a szülőknek fogalmuk sincs arról, hogy mi a különbség a különböző mechanikák között, épp ezért felesleges részletekkel traktálni őket - a lényeg, hogy tudják, a játékon belül lehetőség van további pénzköltésre.

Az ESRB egyébként tartja magát a korábbi álláspontjához, miszerint a loot boxok nem minősíthetők szerencsejátéknak. "Úgy gondoljuk, hogy a loot boxok egy szórakoztató módját jelentik annak, hogy felszereléseket vásároljunk a játékon belül."

5.
5.
Extol
4.
4.
Cooper911
"Úgy gondoljuk, hogy a loot boxok egy szórakoztató módját jelentik annak, hogy felszereléseket vásároljunk a játékon belül."
Ezután az élelmiszer boltban leraksz 5000Ft-ot az eladók meg hoznak neked valamilyen kaját. Hidd el nagyon szórakoztató lesz. :D
3.
3.
markoci555
ez egy semmi, nem haladunk afelé hogy betiltsák valahogy, vagy megregulázzák egy szinten... ne is beszéljünk arról hogy DOBOZ, miközben nő a digitális eladás
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...