Maelstrom - tengeri csaták egy fantasy világban

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 24.
  • Bejelentés
Link másolása
A Gunpowder Games a Kickstarteren gyűjt legújabb játékára, a Maelstromra, amely elsősorban a tengeri csatákra fókuszál. A csavar annyi, hogy egy fantasy világban hajózhatunk, amely gyorsabb tempójú, mint a Sea of Thieves.

Első blikkre a multira kihegyezett Maelstrom sokban hasonlít a Sea of Thievesre, ám itt nem a legénység egy-egy tagját irányítjuk, hanem az egész legénységet. Pluszban ez egy hamisítatlan fantasy világban játszódik, ahol a víz szinte az összes szárazföldet elnyelte. Ha a hatalmas hullámok és örvények nem lennének elegek, még a tengeri szörnyekkel is meggyűlik a bajunk.

A fejlesztő Gunpowder Games szerint a játék a Sid Meyer's Pirates! és a Man of War című táblajáték szerelemgyereke. Az orkok, törpök és emberek mindegyike egyedi képességekkel rendelkezik: az ork hajók például brutális felépítésűek, míg a törpék lélekvesztői lassúak és iszonyatosan kemények, az embereké gyorsak, de tűzerejük csak közepes. A csaták inkább árkádosabbak, nem éppen a szimuláció jut eszünkbe róluk.

A Kickstarter-kampányból ugyan még három nap van hátra, de már összejött a kért 10 ezer dolláros cél. A PC-s verzió tehát biztosra vehető, de a srácok inkább közösségépítő jelleggel indították a gyűjtést, hiszen az innen befolyt pénz a teljes költségvetés egy kis hányadát adja csak.

Az idő rövidsége miatt a 30 ezer dolláros kooperatív kampány és a 100 ezer dolláros single player kampány már nem fog összejönni, de ne legyen igazunk!

Az Early Access-verzió április 11-én startol el a Steamen.

7.
7.
kirschakos
#3: Azért mert a játékosok egyik része a történetmesélés kedveli, nem azt, hogy másokkal játszanak még attól nem lesznek szociopaták. És ezek a játékosok azért haragszanak a multis meg online játékokra az utóbbi pár évben, mert a piac erősen ezek felé hajlik a single játékok kárára.
6.
6.
crytek
#5: Ezt ismerem.Miután bejelentették azóta figyelemmel követem.
5.
5.
Stranger
#1: Tessék egy jó single játék:
http://store.steampowered.com/app/417290/Ghost_of_a_Tale/

Biztos vannak még, csak a GK nem ad róluk hírt.
4.
4.
crytek
#3: Aztán ez mitől zárja ki a többmillió embert aki meg leszarja a multit?
3.
3.
Geribácsi
#1: Mert nem mindenki szociopata. Sokan szeretnek a barátaikkal játszani.
2.
2.
kirschakos
#1: Kevesebb kreativitást és gondolkodást igényel a fejlesztőktől... sajnos manapság egyre inkább divat lesz úgy néz ki :S
1.
1.
crytek
Miért kell mindig minden jó cuccnak multinak lenni? :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...