Megérkezett a Vampyr gépigénye

  • Írta: sirdani
  • 2018. április 10.
  • Gépigény
Link másolása
Lassan közeledik június 5., a Vampyr hivatalos megjelenésének dátuma, így a készítők a mai napon bemutatták a játék PC-s gépigényét, ami a legtöbb játékos számára viszonylag elfogadhatónak lehet majd.

A fejlesztés mögött álló Dontnod Entertainent korábbi sikerjátéka, a Life is Strange után a Vampyr teljesen más műfajt képvisel, azonban mélyen a játék struktúrájába merülve komoly hasonlóságokat fedezhetünk fel, legyen szó akár a megismételhetetlen atmoszférateremtésről, a zseniális hangzásvilágról, a történet felépítéséről, vagy a játékos súlyos döntések elé állításáról.

Jó példa erre maga a játék szinopszisa, mely szerint az orvosból vámpírrá változott karakterünk folyamatos harcát kísérhetjük végig, melyben legnagyobb ellenfele a saját lelkiismerete, hiszen a táplálkozásért embert kell ölnie, azokat, akiket korábban gyógyított. Ráadásul minden egyes gyilkosság hatással lesz a korabeli London életére.

A játék gépigényét a készítők a Steamen tették közzé, mely a következők szerint alakul:

Minimum: 

  • Operációs rendszer: Windows 7, Windows 8, Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i3-2130 (3,4 GHz) vagy AMD FX-4100 (3,6 GHz)
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: 2 GB VRAM, GeForce GTX 660 vagy Radeon R7 370
  • Tárhely: 20 GB szabad hely


Ajánlott:

  • Operációs rendszer: Windows 7, Windows 8, Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i7-3930K (3,2 GHz) vagy AMD Ryzen 5 1600 (3,2 GHz)
  • Memória: 16 GB RAM
  • Videokártya: 4 GB VRAM, GeForce GTX 970 vagy Radeon R9 390
  • Tárhely: 20 GB szabad hely
13.
13.
crytek
#12: Az ign game of the year szavazás elég nagy volumenü és az elmúlt 2 év legjobb grafikája rendre ps4 cím lett Horizon: Zero Dawn és Uncharted 4 személyében...
12.
12.
Ooorky
#11: Mesélj azokról a grafikai díjakról.
Crytek ott baszta el, hogy kiadta az eredetileg konzol exkluzív Ryse-t, azóta döglődnek.

Komolyan már nem érdemes feljönni ide, olyan balf trollok járnak ide (bár lehet csak azért érzem így mert rászoktam a 4chan-re).
11.
11.
crytek
#10: Senkit nem érdekel mit árulnak az ebayen. Baromságot írtál törődj bele...

Nézzed meg a régi csúcs 980Ti árát a nagy ebayeden több éves és még mindig 100k körül megy.. (most adtam el én is az enyémet pont 100k-ért. Meg is lepődtem ,hogy mennyien kerestek meg miatta) Ha találsz akár 50k-ért vegyél nekem 10-et azt a haszonból amit keresek mert 100kért bárki megveszi adok is neked nagyot mondó uraság.

Fejlödhet a pc-d ha nagyítós különbségek vannak tripla áron....Az se véletlen hogy a top grafika már nem pc-n van hanem kb minden ilyen dijjat a konzolos exklúzivok kapnak mert pc-re nem éri meg fejleszteni ilyet. Régen a Crytek ezt tette hova jutott? kb minden évbe csődről jön a hír és lövésük sincs mivel kéne kezdeniük.. Ennyit jelent egy konzol ott egy konfig van az utolsó bitet is kihajtják egy szaros erejű gépből az ott eladható pc-n meg nem..
10.
10.
Ooorky
#9: Ebay-en főleg használt cuccokat árulnak...
Tényleg nincs, addig csak minimum 2 generációnyit fejlődik a pc, budget kategóriás cuccokból simán összelegóznak majd egy 4k-s konzolt.
9.
9.
crytek
#8: Soha nem volt így egy db VGA-val sem...Ezek előbb tűnnek el a palettáról mintsem a boltokban akár féláron megkapd őket....

2020 amúgy sincs már olyan messze
8.
8.
Ooorky
#7: Mire a köv konzolok kijönnek az 1080ti 20€ lesz ebay-en...
7.
7.
crytek
#6: Köv konzolok már alap nativ 4Ksok lesznek pc-re meg oda még az 1080Ti sem elég a stabil 60 fps-hez sok helyen, szóval brutál gép kell majd....Bár aki örökre le akar ragadni az 1080p-n annak elég lesz az 1070ti is még jódarabig..
6.
6.
#5: Es akkor is a most elerheto komolyabb pc konfig korul vagy az alatt lesznek.
5.
5.
crytek
Konzolra fejlesztenek kb port minden. Szóval a ps5 új xbox ig nem lesz semmi komoly grafikai ugrás..
4.
4.
hedzsooo
#2: Jelenleg nincsenek szerintem sem de majd erre visszatérünk a Cyberpunk 2077 megjelenése idején. ;D

Mondjuk az meg + odébb van, kb. 2-3 évre saccolom. Talán 2 éven belül már jön, ha szerencsénk van. Akkor aztán jöhet ismét a vasak fejlesztése :)))
3.
3.
hedzsooo
Ja, igazaból VGA fronton nem nagyon kell manapság fejleszteni, ami tekintve a jelenlegi VGA arakat, 1 igen jó dolog. Kivétel csak, ha Full HD nem elég, mert 4K-ban szeretne valaki játszani. Ode mondjuk kell a kakaó már jobban.

Proct sem nagyon kell váltogatni jelenleg szerencsére, igazából csak 8GB RAM-ról érdemes a játékosoknak váltani 16-re, ha vki még eddig nem tette meg.

+ 1 SSD még ami jól jöhet a türelmetlenek számára, ami főleg a játékok töltési idejét nulláza jóformán le, ha van elég RAM + egy 1 korrekt CPU + VGA kombó is a vasban.

2.
2.
GAMEROD
Nem nagyon vannak magas gépigények, 6 éves gépek is visznek mindent egy jobb videokártyával. Az ok annyi, hogy fejlesztés az nincs, csak játékírás. Az is lehet hogy erről a szintről már nem tud továbbfejlődni a grafika és a részletesség. Vagy ha tud, akkor nem tökölnek vele túlzottan.
1.
1.
crytek
Nulla, de a látvány miatt várható is volt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...