80 millió példánynál jár a Gran Turismo-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2018. május 16.
  • Biznisz
Link másolása
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Gran Turismo, a Sony bejelentése szerint több mint 80 millió példány kelt el a sorozat tagjaiból azóta, hogy 1997-ben boltokba került az első rész.

A Gran Turismo-sorozat első felvonása 1997 decemberében került boltokba, azóta pedig 80,4 millió példány kelt el az egyes epizódokból összesen. A legsikeresebb az első öt számozott epizód volt, ezekből egyenként ment el durván 10-10 millió kópia, a Gran Turismo 3 pedig majdnem 15 millióig menetelt.

"Nehéz elképzelni, hogy 80,4 millió Gran Turismo-kópiával játszottak a sorozat húszéves története során" - nyilatkozta a Gran Turismót fejlesztő Polyphony Digital fejese, Kazunori Yamauchi. "Rendkívül boldoggá tesz, ha arra gondolok, hogy mennyi időt töltöttek a játékainkkal! Szeretném őszinte hálámat kifejezni a közösség és az autóiparban dolgozói közeli barátaink, illetve támogatóink felé."

13.
13.
Zoli0507
Hàt èn beszarok!!! Tegnap volt a szülinapom! A granturismo-t ma elindìtom (kb 20màsodpercel ezelőtt) erre FELKÖSZÖNTÖTTEK ès kaptam a jàtèkban egy ajàndèk autòt!! XD
Nagyon nagy!
12.
12.
godach
#4: Nos, ha szerinted nem tudok vezetni (érdekes mód egy F1, ahol azért ezredek és ideális ív kell ahhoz, hogy érvényesülj, megy,) :D azért amiért nem tetszik az, hogy még évtizedek után sem törik az autó, amikor belemész a másikba, mintha valami 95-ös játék fizikáját szedték volna valahonnan, (komolyan mondtam, felnevettem egy-egy ütközésnél) akkor felőlem megmagyarázhatjuk így is.

Én imádtam a Polyphony Digital játékait és magát a fejlesztőket is, egészen a Gran Turismo 3 játékig, ami maga volt a csúcs, de sajna mára már megfakult.
Van viszonyítási alapom, már a Forza első része és a Turn 10 megette reggelire a GT4-et, de persze ez csak az én véleményem, úgy hogy nem fogok semmit sem isteníteni, csak azért mert ps fanboy vagyok.
Hozzáteszem, mint azt mondottam oly sokszor, számomra a GT széria volt az isten, az mutatta meg milyen élvezetek vannak az autózásban és az egész stílust az szerettette meg velem.
Viszont, ha valaki csinál jobbat, akkor azt el kell fogadni. Már pedig a Turn10 a Forzával sokkal, de sokkal jobbat hozott ;)
11.
11.
Duken
#9: Megéri de nemcsak a gts miatt. Rengeteg jó exkluzív cím van és lesz ps4-en.
10.
10.
Őrnagy
#8: Mennyi idő alatt lehet végigvinni a kampányt? Megéri csak azért megvenni?
9.
9.
noblem1983
#8: Gamepaddal játszol vagy kormánnyal? Nincs még Ps4-em de agyalok egy GT-s bundle-ön meg amúgy is mostanában sokat olvasgattam ps4-es fórumot.
8.
8.
KopyAti
#3: Van benne kampány, nem is akármilyen! Én most vettem meg két hete, a psn-en le volt akciózva 8990-re. Nem hittem volna, hogy ilyen jó. Nagyon fasza, letisztult menürendszer! Megérte volna a teljes árát is!
5.
5.
kamgecam
#3: Most mondtad Driveclub, a hardcore rétegnek Gts, de a legjobb a Wipout Omega Colletion 4k 60 fps. A viláfg legjobb racing játéka! Az KIRÁLY! Próbáld ki beszarsz olyan jó!Nézz róla egy tesztet pl Digital foundry-től, meg fogsz lepődni.
4.
4.
kamgecam
#1: Nem tudsz vezetni, vagy noob vagy a szimekben azért írsz ilyen ordas csacsiságot.:P A Forza árkád (jóféle persze és szuper game)a Gts-hoz képest. Gran Turismo sokkal komplexebb vezetési élményt ad. Stílusjegyeiből kifolyólag össze se lehet hasonlítani a kettőt. A Gtsbe bele kell tenni 10 órát hogy elkezd élvezni de mint egy Dark Soulsnál utána nagyon fogod. A Forza kiváló pár órás adrenalin bomba ami után azzal az illuzióval állsz fel a fotelből hogy te vagy a világ legjobb pilótája. A gts elvetemültebb versenyzőknek való.Nem hiába az esport a prioritásuk. Ezzel egyik játék sem lesz jobb a másiknál mert mások. A körtének se mondod hogy el van maradva az almától. Annak fényében pedig amit a Digital foundry számolt be a Gts-ről olyat írni hogy le van maradva a Forzától ennyhén szólva is azt jelenti hogy nem vagy jól informált. Részleteiben van pl tartalomban amivel el van maradva a gts, persze szépen tunningoljág de van amiben a forza van elmaradva, lásd a fentebb említett realisztikus vezetést.
3.
3.
Őrnagy
#1: Sajnos PSre nincs egy igazán király autóverseny sem. Én mondjuk online nem játszom soha, sajnálom, hogy a GT onlinera lett kihegyezve. Driveclub tetszett nagyon.
2.
2.
Yanez
#1: Ha GoW és hasonló játék, próbáld ki a Dante's Infernót. Nagyon adja! ;)
1.
1.
godach
Nem tudom. Ez olyan mint a God of War-nál, hogy abban a stílusban az MGSR-en kívül akkora mércét tett fel, hogy semmit nem élveztem. A Forza megismerése után, ez a sorozat sem nagyon érdekelt már, hisz a Forza mindenben több. Legutóbb egy próbakör után a GT Sport-ról olyan véleményem lett, hogy azt inkább nem írom le most ide. Nagyszerű sorozat volt, amit imádtam egészen a harmadik részig, és az első háromban szerintem összeadva több mint ezer órám van, de olyan szinten van lemaradva a Forzától, hogy az valami hihetetlen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...