Crusader Kings-társasjáték érkezik ősszel

  • Írta: szlav
  • 2018. május 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A Paradox nagy sikerű 4X stratégiai játéka a nappali asztalán hódít novembertől. Kickstarteren már előrendelhető a Crusader Kings: The Board Game, melyhez érkezett egy bemutatóvideó is.

Igencsak kitett magáért a Paradox. A PDXCON keretein belül egy halom DLC-t és egy teljesen új játékot is bemutatott a svéd videojáték-fejlesztő cég. A hagyományos társasjátékok kedvelői sem maradnak üres kézzel, ugyanis bejelentették a Crusader Kings tabletop-változatát.

A Crusader Kings: The Board Game három, négy, vagy öt fővel játszható, 2-3 órás meneteket ígér. A PDXCON-on jelenlévők már kipróbálhatták a társas korai verzióját, a visszajelzéseik pedig igen pozitívak - a játék kiválóan visszaadja a PC-s nagytestvére játékélményét.

Igazi grand strategyhez mérten jó előre meg kell terveznünk uralkodócsaládunk struktúráját, ezzel bebiztosítva birodalmunk jövőjét. Erős gazdaságra és egy hatalmas seregre is szükségünk lesz, ha el akarjuk foglalni a középkor Európáját. A címhez illően pedig a végcélunk az, hogy egy grandiózus hadjárat keretei közt eljussunk a Szentföldre.

  


A játék 70 darab pofás műanyagfigurát, majd' 300 kártyát, s nagyjából ugyanennyi különféle tokent és érmét tartalmaz. A nagy játéktábla mellé külön boardok járnak minden játékos családjához és dinasztiáihoz is. 

Ha felkeltette az érdeklődéseteket a Crusader Kings: The Board Game, akkor látogassatok el a játék Kickstarter-oldalára! A cikk írásakor egy kivételével szinte az összes stretch goalt elérte már a projekt, így különleges figurákkal érkezik majd a csomag valamikor november környékén.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...