Új Pokémon-játékokat mutattak be

  • Írta: sirdani
  • 2018. május 30.
  • Bejelentés
Link másolása
A The Pokémon Company kisebb Pokémon-lavinát zúdított a rajongókra. Ugyan nem a régóta várt switches RPG-t mutatták meg, ám a fanoknak nem lehet okuk a panaszra, két Pokémon-játékot jelentettek be, melyből egy már játszható is.

A közel egyórás Pokémon 2018 Video Game Press konferencián két teljesen új játékot is bejelentettek.

A Pokémon Let’s Go Pikachu és a Pokémon Let’s Go Eevee november 16-án érkezik Nintendo Switchre, és ugyan két különböző néven fut a program, a játék lényegében ugyanaz, csak eltérő Pokémonnal. A Pokémon-sorozatnál ez jellemző, a cím csupán azt határozza meg, hogy Pikachu vagy Eevee legyen az a pokémon, aki poké ballon kívül kísér el mindenféle kalandra.

A játékok irányításával kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy lehetőség lesz egyetlen Joy-Connal is vezérelni őket, így akár egyidejűleg is lehet játszani a két címnek, mely során mindegyik játékos egy-egy Joy-Con segítségével vág neki a közös felfedezésnek.

A Joy-Conok mellett telefonnal is csatlakozhatunk a Go-játékokhoz, illetve külön kiegészítőként megvásárolható lesz a Poke Ball Plus is. Ez egy teljesen új vezérlő, mely lényegesen több, mint egy Joy-Con; mozgásérzékelőkkel van felszerelve, így hangot ad ki és rezeg, amikor elkapunk egy pokémont, ráadásul a sikeres művelet után a labdát tartva azt is érezhetjük, ahogyan mozog benne a lény.

Sőt, elvileg a Pokéball segítségével Kanto régió 151 Pokémonja közül bármelyiket is fogjuk be, azt magunkkal tudjuk vinni a valós világban, amikor nem játszunk a játékkal – bár erről a készítők további részleteket majd később közölnek.  

A játékmenetet illetően leginkább a telefonokon hatalmas népszerűségnek örvendő (és immár 800 millió letöltéssel büszkélkedő) Pokémon GO-hoz hasonlítható a két új játék, ám ez esetben az AR-funkciókat és a valós térbeli mozgást a virtuális világ váltja fel. A játékosok befoghatják a vadon kószáló pokémonokat, illetve barátaikat bármikor behívhatják egy co-op játszmába, hogy segítsenek egy-egy nehezebb csatát megnyerni.

A készítők beszámolója szerint sokkalta leegyszerűsített játékmenetet nyújt a játék, mint a korábbi Pokémon-játékok, így nagyobb tömeget próbálnak meg megszólítani. Ennek megfelelően az eddigi Pokémon-játékokhoz mérten aprólékosabb és részletgazdagabb grafikát is ígértek. A kitűzött cél, hogy egyszerre nyújtson szórakozást a fiatal játékosoknak, illetve azoknak, akik még kezdőnek számítanak a pokémonok világában.

A másik új játék pedig nem más, mint a Pokémon Quest, mely Nintendo Switchen a mai naptól ingyenesen elérhető, az Androidra és iOS-re optimalizált verzióra pedig várhatóan a következő hetekben számíthatunk. A játékban egyébként Tumblecube szigetét fedezhetjük fel, ahol a csaták mellett a központi szerepet bázisunk menedzselése kapja.

Természetesen a Switchre készülő Pokémon-szerepjátékról sem feledkezett el a csapat, a sorozat fősodrához csatlakozó epizód viszont csak 2019 második felében várható.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...