E3 2018: Bemutatkozott az új Assassin's Creed

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 11.
  • Videó
Link másolása
Az idei E3 legrosszabbul őrzött titka volt az ezúttal az ókori Görögországban játszódó Assassin’s Creed: Odyssey. A hivatalos bejelentésre mégis mostanáig kellett várni, igaz, az előzetest látva megérte a várakozás.

Az idei E3 előtt gyakorlatilag már minden fontosabb tudnivaló kiderült az Assassin's Creed: Odysseyről. Az ezúttal már választható hőssel (Kassandra vagy Alexios) operáló új felvonás az ókori Görögországban játszódik, a készítők pedig ígérik, már a karakerünk kiválasztása is hatással lesz a minket körülölelő világra, hogy aztán további döntéseinkkel is folyamatosan formáljuk a körülöttünk zajló eseményeket. Ezzel egy csipetnyi szerepjátékos ízt is kap a sorozat. Most is hajókázhatunk majd, a helyszín ezúttal az Égei-tenger lesz, ahol saját magunk toborozta legénységgel és személyreszabott hajóval szelhetjük a habokat.

Emellett bemutatkoztak a játék különböző kiadásai is. Az egyik ilyen a Spartan Edition lesz, ami 160 dollárba fog kerülni. Ha ezt választjuk, akkor október 2-án, vagyis a hivatalos premier előtt pár nappal már játszhatjuk a játékot, illetve elérhetővé válik a The Blind King későbbi fő küldetés is. Továbbá kapunk egy pofás szobrot, egy még pofásabb tokot, egy 64 oldalas képes könyvet, amit eredeti dizájnok és koncepciós rajzok díszítenek, de a csomag része lesz egy kézzel rajzolt térkép, egy exkluzív litográfia és a játék zenei hanganyaga is.

A Pantheon Collector's Edition 219,99 dollárba fog fájni és tulajdonképpen a fent említett dolgok mellett kapunk plusz egy szobrocskát, amivel lényegében a Spartan Edition-féle változatot lehet kiegészíteni.

Az Ultimate Editionért 120 dollárt fognak elkérni és a szezonbérlet mellett megkapjuk a Secrets of Greece bónusz küldetést is, illetve ezzel a kiadással és két nappal korábban nyúzhatjuk majd a játékot. Ahogy a Digital Deluxe-változattal is, ami 80 dolláros árával már egészen baráti árcímkét kapott, ráadásul ha előrendeljük, akkor a már említett The Blind King küldetést is megkapjuk. Végezetül pedig ott a Gold-kiadás, ami 100 dollárba fog kerülni.

A megjelenésre pedig október 5-én kerül sor, a szokásos platformokra, vagyis PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

15.
15.
FiveSalmon69
#9: Én még akkor is tartom a véleményt, ha nem az évenkénti megjelenéssel bajlódnának, sokkal jobban összerakott játékokat kapnánk. Ahelyett, hogy mindenféle fillert raknának bele, hogy kitolják a játékidőt valóban tartalmas cuccot tudnának létrehozni, ahelyett, hogy gyakorlatilag az egész játék csak az új map-ről szólna új kultúrával, valóban egy teljesen új feelinget tudnának biztosítani. Az originsban lehet jó a sztori, nem tudhatom, de ahogy abban sem, így ebben sem tetszik már a karakterek mozgása sem. Valamelyik hírnél pedig már azt is írtam, azzal hogy megint 1 év után jön az új rész, bizonyíték arra, hogy ez megint csak a rókabőr lehúzására megy. Majd maximum a következő konzolgenerációra megveszem pakkba a kimaradt részeket, 70%-os leárazással, de még azt is jól átgondolom.
14.
14.
Hunszi
#13: Ettől független egy kicsit gáz, hogy egy 60-70kgs nő elrúg magától 5 méterre egy 2 méteres izom kolosszust :P
13.
13.
Hunszi
#12: Elhinteni pedig azt a tudatot a csajoknál, hogy egy teljesen pasi alapú társadalomban, mint a spártai, nőként a legnagyobb férfiaket lezúzó hacossá válni azért csalogató élmény lehet ;)
12.
12.
Hunszi
#11: Nincs más válastásuk...ilyen világot élünk manapság, nőket berakni ilyen játékokba lassan kötelezvény lesz, hanem rávágják, hogy hímsoviniszta a kiadó. Érdemes megnézni hány AAA játékban van már női főszereplő, vagy női karatkerrel történő promózás.
11.
11.
Mortis
Azaz, női főhős ókori Görögországban, ráadásul spártából, ahol a nők különöskèppen nem voltak mások csak inkubátorok. Azèrt mèg mindig megtudnak lepni ubièk.
10.
10.
sir princo
Vegyesek az érzéseim ezzel az új résszel kapcsolatban...talán ha tényleg nem AC-ként probalnak eladni lehet teljesebb játék kerekedne belőle...De ez köszönő viszonyban sincs az AC szériával...inkább lett vlna új IP..
9.
9.
petsz1
#5: Tökéletesen átlátható,végig toltam az összeset kivéve a Handheld részeket.
A sztori összességében nagyon pacek,de inkább annak ajánlanám aki szereti a történelmet,akkor érdekes igazán amikor a történelmet más szemszögben mutatják be. Nekem eddig ez az Odyssey nem jön be,az Origins brutál jó volt,volt pár libabőrős rész benne. Igazából ebben a Lore-ban nagyon sok lenne,de sajnos a bugok és játékmeneti galibák tönkrették a sorozatot a 3 rész után,a Black Flag jó volt,a Freedom Cry érdemtelen,a Rogue brutál jó volt sztorilag,Syndicate is nagyon jó
8.
8.
Dark_Temptation
Szerintem meg ez egy igénytelen szar! Nem latjatok mennyire gagyi a parton levo harc? Framerate szar. Olyan mintha egy jobb mobilos jatekot neztem volna vegig. Bent a varosban tényleg gyonyoru. De animaciok harc, fizika sehol semmi. A karaktereknek nincs sulyuk es nincsenek hatassal a vilagra. Ahol kene ver legyen ott nincs ahol nem kene ott van... realizmus sehol semmi. A gladius soha nem volt ilyen hosszu. Nok nem harcoltak. Foleg nem dobtak el a shieldet 50 meterrel arebb. Borszasztoan nez ki eddig. Remelem ez mind javitva lesz..
6.
6.
#2: Igen, az Origins tavaly tényleg új irányba indította el a sorozatot. Idén már tényleg igazi RPG lesz belőle.

Az már más kérdés, hogy ez kinek mennyire tetszik, de azt már nem lehet mondani, hogy még mindig ugyan az. (Szerintem például már túl messzire kanyarodtak a régi játékok irányától, és ezt sajnálom is, de amíg élvezetes, túlteszem magam rajta.) Csak legyen értelmes magyarázat az elágazó sztorira.
5.
5.
FiveSalmon69
#2: Nagyon sokan mondják, hogy az origins visszahozott valamit. Engem sem videón sem beszámolókkal nem győzött meg, de talán tényleg érdemes adni neki egy esélyt.

Egyébként ez sem győzőtt meg akármennyire is szép. Egy két harcjelenet tényleg elég menő, de azért sok az a pénz amit elkérnek. Nekem végig az járt az eszembe ha nem AC-ként próbálnák meg eladni és kicsit jobban elengednék azt, hogy az legyen, sokkal jobb játékokat kapnánk.

Vagy van valaki aki az idáig megjelent részekkel 1-től az originsig átlátja a sztorit? Szerintem csak önmagukat korlátozzák. Már kreativitásban, bevétel szempontjából a bejáratott cím gondolom biztosabb...
3.
3.
giga321
Kassandra elég fap, Alekosz meg meh. Amúgy meg új AC?:

https://pics.me.me/14751884.png
2.
2.
azureknight0715
Az origonst 2 honapja szereztem be ès nagyon adta, pedig már egy ideje nem èrdekelt ez a sorozat de az originsel sikerült visszacsábitani ez a új meg csak rátesz mèg1 lapáttal, vègre kezdem azt èrezni hogy nyitnak új dolgok felè, igaz az assassin mivolt hátèrbe kerül de ha ilyen játèkmenetet kapunk akkor ez a legkevèsbè èrdekel :)
1.
1.
kastorhun
Nagyon szépnek és jónak tűnik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...