Érkeznek a felújított Myst-játékok

  • Írta: sirdani
  • 2018. június 30.
  • Megjelenés
Link másolása
A játék fejlesztése mögött álló Cyan stúdió hivatalosan is bejelentette márciusban, hogy az idei év során mind az öt Myst-játék frissített verzióját ki fogják adni: a mai napon meg is érkezett a harmadik és a negyedik rész a GOG-ra.

A játékok újbóli kiadásával kapcsolatban korábban egy rendkívül sikeres Kickstarter-kampányt is indítottak, mely a kitűzött 247500 dolláros célt jócskán meghaladta, egészen 2,8 millió dollárig jutottak el a gyűjtés során. Ezen a ponton lépett be a GOG is, hogy részt vegyen a játékok frissítési és kiadási munkálataiban, így platformjukról letöltve a modern gépeken is elindítható lesz a klasszikus franchise mindegyik része.

Sőt, a rajongók számára a remek hírek még közel sem értek véget! A Cyan stúdió CEO-ja, Rand Miller elmondása szerint még „több Myst-játék van a fejében”.

„Az Obduction játékon dolgozni olyan érzés volt, mint az, amikor a vakáció idejére elhagyod a házadat – az egész táj megváltozik. Jó dolog volt üres lapról indulva valami teljesen újat létrehozni. A nyaralás után azonban hazatértünk, és rájöttünk, hogy szerelembe estünk a VR/AR lehetőségeivel. Szinte mindenki, aki valaha is játszott a Myst-játékokkal tudja, hogy mennyire csodálatos lenne megtapasztalni lebilincselő világunkat VR-ban – legalábbis mindig ezt halljuk. Szóval ezt kezdtük el tervezgetni – egy teljesen új élményt, teljesen új történetet... de mindezt majd csak akkor, ha már itt az ideje. Ha eljön az ideje, valami csodálatos dolog lesz.”

A felújított Myst 3: Exile és a Myst 4: Revelation a mai naptól érhető el GOG-on, mindegyik játék 15 dolláros áron, míg a széria többi része 65 százalékos akcióval szerezhető be a következő napokban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...