Switchre is megjelenik a Gone Home

  • Írta: sirdani
  • 2018. augusztus 15.
  • Megjelenés
Link másolása
2013-ban, napra pontosan öt éve jelent meg PC-re a Gone Home. A történet-orientált indie játék akkoriban komoly sikernek bizonyult, és szinte felrobbantotta a sétaszimulátorok piacát, most pedig megkapja a switches átiratát.

A játék története szerint egy 21 éves lányt irányíthatunk, aki családjához hazatérve csak az üres otthonát találja, a játék során pedig fel kell fedeznünk, hogy mégis mi történt, míg távol voltunk.

A Gone Home elsősorban a felfedezést helyezte a középpontba, mintsem a feladványokat, vagy az ügyességi kihívásokat; célja nem több, mint átadni egy narratív élményt, melynek köszönhetően a mai napig kategóriájának egyik kiemelkedő alkotásaként tartják számon, olyan címek mellett, mint a Dear Esther vagy a The Vanishing of Ethan Carter.

A The Fullbright Company és az Annapurna Interactive jóvoltából pedig augusztus 23-án végre Nintendo Switchen is elérhető lesz a játék.

12.
12.
Gykrizsi
#4: Szerintem a Stanley és ez között azért elég nagy a különbség. Az mint írtad is egy szatíra, inkább a humorra helyezi a hangsúlyt, míg a GH egy dráma, maga nemében szerintem az adott stílus királya az a játék. Firewatchhoz nem volt szerencsém, de pl. nekem az EC nem jött be, én meguntam. Vagyis ízlések és pofonok, de a GH ettől függetlenül egy nagyon jó történet, tele fordulatokkal, és az átlag sétaszimhez képest szerintem még aránylag interaktív is.
11.
11.
spikee576
Ps4re is johetne,a storba elferne az indi cimek kozott.
9.
9.
rgerg
Ez az egyik legjobb a sajat mufajaban. A tortenet tele van pici utalasokkal olyan dolgokra the s amik generaciokkal a jatek ideje elott tortentek. Nagyon szerettem
4.
4.
Chrysh
#2: Annál tovább nem is tartott a játék, de amikor a sétaszimulátorokról esik szó részemről ez a játék megszemélyesíti a bugyborékoló utálatomat a zsáner iránt sajna hiába van ott jü darab is mint pl.: The Stanley Parable.
3.
3.
zozo76hun
Na de Switch-re jon, erted!? :)
2.
2.
strike19
#1: Ez így igaz még tavaly megkaptam PS+-ra.Kb fél óráig bírtam vele játszani utánna kikapcsoltam és soha többé nem vettem elő.
1.
1.
Heldengeist
A siker barokkos túlzás. A kritikusok nedvesedtek tőle, a játékosok viszont utálták. Metacriticen a user score 5.4 a mai napig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...