GC 2018: Forza Horizon 4 - HDR és 60 fps

  • Írta: szlav
  • 2018. augusztus 24.
  • Gépigény
Link másolása
Sok jót mesélhetünk a Forza Horizon 3 számítógépes változatáról, de a teljesítmény biztos, hogy nem ezek közé tartozik. A Playground Games ezúttal tanult a hibákból, sőt idén PC-n is megkapjuk az előző részben kimaradt HDR-támogatást.

Úgy tűnik, hogy idén sokkal barátibb portot kapnak a PC-s Forza-rajongók. A Playground Games hallotta a Horizon-széria harmadik részét ért kritikákat, így ezúttal igyekeznek észben tartani a Master Race igényeit is. Az októberben érkező Forza Horizon 4 például az első naptól kezdve HDR-támogatással érkezik, így ha magas dinamikatartományú tévén vagy monitoron szeretnétek koptatni az abroncsot, akkor idén nem kell érte Xbox One X-et venni. Micsoda színben fognak pompázni azok a sárguló őszi levelek!

Benjamin Penrose, a csapat művészeti fejese elárult még ezt-azt a PC Gamer csapatának, többek közt azt, hogy az ajánlott gépigényt ezúttal 60 fps-re célozták be:

"A 60 képkocka/másodperces sebességet vettük alapul az ajánlott specifikációkban, míg a Forza Horizon 3 esetében ez a 30 fps-es teljesítményt indikálta. Ezúttal nagyon boldogok vagyunk a játék teljesítményével és stabilitásával. Az előző rész esetében nem ment minden olyan zökkenőmentesen, mint ahogy azt terveztük. Ezért most sok időt szántunk arra, hogy megbizonyosodjunk a lehető legsimább élményről."

A hivatalos rendszer-követelményeket egyelőre egyébként még nem osztották meg, de az már most biztos, hogy az Xbox One X-tulajok választhatnak a 1080p x 60 fps és a 4K x 30 fps opciók között.

A Forza Horizon 4 október 2-án fut be PC-re és Xbox One-ra. 

4.
4.
GAMEROD
Az lenne az igazi ha mindezek mellé visszatérne a 3D is de már szemüveg nélkül.
3.
3.
Zoli0507
Ja igen, a lènyeg lemaradt. Mièrt is jò ez, illetve mi az a hdr (utòbbira ott google) előbbire vàlaszolva viszont;
Ez azèrt jò mert nagyobb szìntartomànyra kèpes mint egy fullhd vagy sima 4K tv.
Szòval pèldàul; a jàtèkfejlesztő, programozò egy fànak az àrnyèkàt mondjuk a szürke àrnyalatbòl 4 a feketèből 5fèlèt variàl "bele". HDR esetèben ez lehet duplàja vagy hàromszorosa is. Ennek az az eredmènye hogy sokkal rèszletgazdagabbnak hat illetve realisztikusabb lesz amit làtsz. A màsik pedig az az hogy a HDR tv-k sokkal nagyobb a fènyereje, ami akkor lesz "szemet gyönyörködtető" ha a fejlesztő ezt nem "ràhùzza" a teljes kèpernyőre hanem "elhelyezi". Sötèt helyisègben csak a làmpa, fàklya,...stb stb legyen hdr-ben.
Csak itt jön a bibi, hogy ez rengeteg munkàval jàr ès hàt a jàtèkipar igazàbòl mèg csak ismerkedik vele.

A hdr-ről ezt olvasd el;
http://tablet.hvg.hu/tudomany/20170127_mit_jelent_hdr_jelentese_tv_televizio_kepminoseg_szinek
2.
2.
Zoli0507
#1: Ha a baràtod digital foundry-t nèz akkor ajànlom figyelmetekbe a Gran Turismo HDR-es vèlemènyüket, tesztüket. Ha jòl emlèkszem a gran turismo demo-nàl teszteltèk.

A hdr a jàtèkiparban mèg gyerek cipőben jàr. Ami hdr làtvànyban nagyot üt az a GT, HZD, GODofWAR. A csùcs viszont a GT-ben van jelenleg.
Multis cìmeknel "felesleges" nèzegetni. Az Origins pèldàul ha kikapcsoltam a hdr-t akkor volt hdr. A hdr funkciò azt jelenti az ubisoft-nèl hogy ràhùznak egy köd fàtylat. Viszont a Far Cry-ban szèp a hdr.

Egyèbkènt attòl hogy egy tv hdr-es az nem jelenti azt hogy a kèprnyőn is megjelenìti. Èrsd; a boltban ki van ìrva hogy HDR. Csak az a bibi hogy a gyàrtò nem köteles közölni hogy csak felismerni tudja-e a tv vagy a tv kèpes is hdr-ben sugàrozni.
Ezutàn kizàròlag neten tudsz utànanèzni. Kivàlasztasz egy tv-t a modelszàmot vagy tìpus szàmot, sosraztszàmot, kòdot -kinek mi- beirod google-be ès forumokon tudsz tàjèkozòdni.
1.
1.
Zolka12
Valaki elmondaná, mi az a HDR és miért olyan jó? Nagyobb színmennyiség és nagyobb fényerő. Tudok Wikipediát olvasni, más oldalak is leírják, de nem értem akkor sem, mert a gyakorlatban semmit se veszek észre. Haverom KS8000-esén néztünk sok HDR játékot, ki is kapcsoltuk a HDR-t néha és nem volt szebb vagy csúnyább a kép sehogy sem. A színek néha jobbak voltak HDR nélkül, pedig haverom Digital Foundry-s és egyéb videókat nézett a helyes beállításaihoz. Ha az én SDR monitoromon nézek összehasonlítást, direkt el van sötétìtve az SDR tartalom a HDR-hez képest. Ha HDR tv-n nézem a demo-kat (rendezvényeken volt szerencsém plusz ugye haveromnál) és egymás mellé tették a 2 verziót, semmi különbséget se látni. Valaki egy érdemleges leírást vagy összehasonlítást tudna küldeni vagy elmagyarázni? Gondolkodom 4k tv vásárlason, de a HDR-es tv-k picit drágábbak is és nem látom az előnyét, hogy miért azt válasszam és miert szól minden új játék a HDR-ről is a 4k mellett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...