The Witcher-sorozat - újabb infók a szereposztásról

  • Írta: sirdani
  • 2018. október 11.
  • Cooltúra
Méghozzá nem is akármilyenek! Kiderült, hogy Henry Cavill alakította Geralt mellett kik fogják játszani a másik két kulcsfontosságú szerepet, vagyis kik fognak Ciri és Yennefer bőrébe bújni.

A showrunner, Lauren Schmidt Hissrich a The Hollywood Reporternek adott interjújában hivatalosan is bejelentette, hogy Ciri szerepét Freya Allan fogja alakítani, aki többek olyan sorozatokban játszott, mint a The War of the Worlds és az Into the Badlands.

Yennefer szerepét pedig Anya Chalotra kapta meg, aki a The ABC Murder és a Wanderlust sorozatokból lehet ismerős.

Az interjú során egyébként kiderült, hogy már több mint 50 szerep ki lett osztva, melyek közül mindenképpen érdemes megemlíteni még a Calanthe királynőt alakító Jodhi Mayt (Az utolsó mohikán) és Fringilla megtestesítőjét, Mimi Ndiwenit (Tarzan legendája, Mr. Selfridge).

Hissrich egyébként még több érdekes részletről is mesélt: „Úgy gondolom, hogy íróként azt mondani, hogy az én elképzelésem lehet, hogy másképpen néz ki, mint a tiétek, az rémisztő a rajongók számára, de őszintén szólva, nem hiszem, hogy annak kellene lennie.”

„Úgy érzem, hogy ami miatt az emberek a leginkább aggódnak, hogy egy az egyben ki fogjuk szakítani a The Witchert a kulturális kontextusából, vagy megszakítjuk a szláv gyökereit, azt, amire az emberek Lengyelországban olyan büszkék. Persze ennél mi sem állhatna távolabb a valóságtól. Ami mindig is a célom volt, hogy fogjam ezeket a szláv történeteket, és minél szélesebb közönség számára tegyem őket elérhetővé.”

Hissrich egyébként nagy CD Projekt-fannak tartja magát, ám ahogyan ő fogalmazott, „a sorozat készítésekor visszavettem a videojátékból, mert biztos akartam lenni abban, hogy a sorozat, amit készítünk, egyedülálló lesz.” Hogy ez mennyire jött össze neki, azt majd mindenki eldöntheti maga a premier után, melyre még feltehetőleg 2020-ig kell várnunk.

48.
TolokocsisIsBack
#45: Nem érted a lényeget mi? :)
47.
TolokocsisIsBack
#44: Milyen bénán fogalmaztam ember ???????:D
Magyarázd el kérlek mert eskü nem értem, hogy mit nem lehetett érteni abban amit írtam vagy ahogyan írtam.
46.
Fata Morgana
#42: Nem az értelmezésén hanem a kommunikálásán, hidd el nagy különbség.
45.
Fata Morgana
#44: UI.
Azt hogy egy Madách műből idéztem kb. mindenki tudja aki legalább az első 6osztályt kijárta.
44.
Fata Morgana
#43: Megint nem a lényeget olvastad.:))))
Nem jött át amit szerettél volna, nem érted????????
Milyen igazságról beszélsz egyáltalán?
Szó sem volt arról kinek van igaza, egyszerűen bénán fogalmaztál, ennyi.:)
43.
TolokocsisIsBack
#42: Ui.:
"Csak mert idézel egy Madách műből, nem lesz igazad egy vitában a GK-n."

Abraham Lincoln
42.
TolokocsisIsBack
#40: Ki lett emelve hogy "SZLÁV" meg zárójelben, hogy "ahol a fekete emberről, még csak hírből sem hallottak". De valóban neked lehet igazad, hogy nekem kell dolgoznom a saját kommentem értelmezésén.
41.
Fata Morgana
#40: UI.
"Mondottam ember: küzdj, és bízva bízzál"
40.
Fata Morgana
#39: Nem jött át a "szarkazmus" ha az akart lenni, szerintem dolgozz rajta még egy keveset.
39.
TolokocsisIsBack
#34: Jézus mindenható ereje. Olvasd már el újra a kommentet ember.
38.
Fata Morgana
#36: Ezzel az erővel, egy film Martin Luther King filmet, vagy a klasszikus "Gyökerek" című fimet játszhatnák fehérek, vagy kínaiak.
37.
Fata Morgana
#36: Ezen jó derültem!:)))
Szerintem megint jött a képmutatás pár ember részéről, nekik egyszerűbb félreérteni mit nehezményeznek jó páran köztük én is, mint felfogni a valódi okait a nemtetszésnek.
36.
Ooorky
#35: Szerintem jöhet a néger Geralt bármikor.
Rögtön a kínai Anna Frank után, akit a gonosz néger SS katonák üldöznek.
35.
NemecsekErno
Ugyan, már miért is ne lehetne fekete a művészi kifejezés érdekében? Igenis, hogy legyen!
Jane (Ez szexista volt amúgy? Mert akkor visszavonom és bocsánat mindenkitől, akit megbántott volna!) Bondot is játsza el végre Whoopy Goldberg, a következő 007-es ügynök.
Vagy pl. Thor karakterétt miért nem játszhatta el pl. Denzel Washington, ha már a skandináv mitológiai Heimdall Idris Elba lehetett? Mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés, a fehér elnyomók összeesküvése?

Akinek meg nem tetszik, hogy Wakanda képes volt egy jóval fejlettebb civilizáció felépitésére, ahol pedig egész Afrika ma tarthatna ha nem lett volna fehér gyarmatositás, az igenis vonuljon átnevelőtáborba!
34.
Fata Morgana
#32: Mi baj, ember normális vagy??
Te vagy a rasszista, tudod "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű".
Nem a színes bőrűeket szidták, hanem azt kifogásolták pl. hogy Jancsi és Juliska ne legyen már néger, ha az eredeti mesében fehérek voltak.
33.
leviske
Jaj, gyerekek! Miért kell egy ilyen híren ennyire befeszülni? Végeredményben vagy kapunk egy jó sorozatot, vagy nem. Minek ezen már előre mérgelődni?
32.
TolokocsisIsBack
Hogy van mersze bárkinek is azt mondani, hogy egy SZLÁV mitológiával felvértezett univerzumban(ahol a fekete emberről, még csak hírből sem hallottak) nincs helye színesbőrű karakternek? ROHADT RASSZISTA ÁLLATOK!!!!44!4!
31.
hadzsime
#30: "csak azt mutatja, hogy mennyire nem oké az embereknek az, ha más a bőrszíne valakinek. "

Ez így van, de ebbe te is beletartozol, hiszen te sem szeretnéd hogy Whoopie Goldberg Hófehérke vagy hogy Geralt Fekete Farkas legyen, de ettől még nem vagy rasszista és azok sem rasszisták, akik nem szeretnének fekete Cirit vagy bármilyen más átszínezett karaktert.
Itt nem az a düh forrása, hogy: "Na már megint egy koszos néger kapott szerepet egy sorozatban." hanem az, hogy "Na már megint átszíneztek egy karaktert, hogy kielégítsék azokat a beteg retardáltakat."
Ennek a témának semmi de semmi köze nincs a rasszizmushoz, ezt csak azért gondolják az emberek, mert az SJW védelmi mechanizmus úgy működik, hogy vagy egyetértesz velük vagy egy "entitled racist" vagy és kész.
Ha Geraltot egy dagadt fehér férfi vagy egy vékony fekete férfi vagy esetleg egy vékony fehér nő játszaná ugyanúgy kiakadnának az emberek, de ez nem azt jelenti hogy mindenki rühelli a dagadtakat, a feketéket és a nőket.

"Pár napja kijött az első kép a Star Wars sorozatból, a mandalori páncélos karakterről, és rögtön az első komment volt, hogy biztos egy zsidó néger nő van a maszk alatt. Szerintem ha egy kicsit rázoomolsz a mondatra, látszik, hogy tulajdonképpen az az elvárása, és még sokaknak, hogy fehér férfi legyen alatta."

Ezt az utálatot a Disney vívta ki magának azzal, hogy a második részből egy SJW játszóteret csinált a film kárára. Hidd el, hogy ha egy tisztességes, politikai nyomástól független második részt tettek volna le az asztalra, ami tényleg a rajongóknak készül, akkor a kutyát nem zavarná ha a maszk alatt egy leszbikus latin lány vagy akárki lenne, mert nem azt gondolnák az emberek, hogy még egy politikai tanmesét akarnak lenyomni a torkukon, hanem azt, hogy zsír, jöhet!
30.
B-Shaggy
#25: Hát a 2. kérdésedet akartam elkerülni a Ghostbusters és Setét Torony példákkal, de elmondom neked, hogy akkora facepalmot szerintem ilyen téma miatt még nem toltam, mint amikor az élőszereplős Mulan filmnél előjött az, hogy nem ázsiai főszereplőt akartak, vagy Scarlett Johanson a Ghost in the Shellben. Ezt egyébként "whitewashing"nak hívják, ezt az egy szót nagyon szeretem lefordítani, kihipózzák a karaktereket :D Hányingerem van attól, amikor ilyenekért sírnak, és nem csak azért, mert ilyenkor pl neked adok igazat, hogy ugyanúgy el kéne tűrni (mondjuk Mulannál azért picit érthető, Kínában játszódik a sztori, Ghost in the Shellnél meg egy az egybe kiosztottam azt aki redditen ezért hisztizett, hogy ha a japánok japán főszereplőt akarnak a japán mesébe, akkor ne kaukázusi vonásokkal rajzolják a karaktereket). Kiégek és hányingerem van ezektől az emberektől, és nem csak azért, mert hülyeségnek tartom a felháborodásukat, hanem mert az ilyenek alkotják azt a rossz sztereotípiát, ami miatt már nem írhatom le a véleményem, mert olyan kommentet kapok, hogy tapsolnék a Hófehérkét alakító Whoopie Goldbergen - megjegyzem, kiakadnék.
Azért írtam színesbőrűt, mert relevánsnak tartottam ehhet a témához, hiszen erről volt szó, most akkor kérlek te se hidd, hogy a szádba adom a szavakat, de akármikor előjön ez a vita, mindig előjön elllenérvként az, hogy fordított esetben mi lenne. Elmélkedésként jó, és biztos vagyok benne, hogy te ezért dobtad fel, redditen legtöbben a stíluson már látszik, hogy racionális indokai nincsenek és át akarja terelni a témát arra, hogy a fehéreket is elnyomják.
Ha Geralt lett volna fekete, vagy nő, az az a szint, amikor én is közbeszólok, de az, hogy egy mellékszereplőre épp ezt a színésznőt castolták, én azt mondom, hogy felesleges lesz triggerelődni, mert lehet, hogy baromságnak tartod, amit írtam, de az örökös veszekedést csak tovább szítja, és csak azt mutatja, hogy mennyire nem oké az embereknek az, ha más a bőrszíne valakinek.
Pár napja kijött az első kép a Star Wars sorozatból, a mandalori páncélos karakterről, és rögtön az első komment volt, hogy biztos egy zsidó néger nő van a maszk alatt. Szerintem ha egy kicsit rázoomolsz a mondatra, látszik, hogy tulajdonképpen az az elvárása, és még sokaknak, hogy fehér férfi legyen alatta. Ha nem fehér akkor beleerőltetett diverzitás, ha nem férfi akkor femináci propaganda. Ha mind a kettő, akkor az apokalipszis.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire a tököm tele van a "feminácikkal", az "SJW"-kel ( és itt most a nagyon durva szintre gondolok, nem arra, akit nem zavar, hogy fekete egy színésznő), és az egyéb csoportokkal, amik miatt ki vannak gúnyolva a nézeteim, de a szélsőséges gyűlölettel is. Ki a francot érdekel, hogy ez a karakter milyen színű?
Eléggé szégyellném magam, ha ilyen mémek inspirációja lennék:
https://me.me/i/all-is-well-forced-diversity-white-genocide-oldmin-23033874

28.
drat576
#27: Bár most belegondolva lehet, hogy hülyeséget írtam. Ciri elég gyerek még itt, úgyhogy Yen se lehet még annyira idős. Gondolom akkor időben korábban kezdünk mint maga a játék(ok) (leszámítva a W3 tutorialt).
27.
drat576
Yennifernél szerintem a korral van gond, egy kicsit érettebb arc kéne.
26.
NemecsekErno
#22: Ez ugyanaz az Mbappé, akit €180 millióért vettek és csak az idén €17.5 milliót keresett?
Mert ha igen, akkor az a kb. €fél millió amit felajánlott, inkább egy szép marketingfogásnak volt jó.

Mert ha mondjuk forditva lett volna, akkor azt mondom, hogy igenis égő fáklyaként járjon példájával elöttünk. Mondjuk én pl. €fél millióból nagyon szépen el tudnék éldegélni egy darabig, de képzeld csak el, hogy mennyi éhező kis fekete gyereknek lehetne segiteni €17.5 millióból.
(rasszista vagyok, mert nem az éhező fehér gyerekeknek szeretnék segiteni?)

Lehet, viszont hülye biztos nem, hogy bedőljek egy ekkor marketing fogásnak.Egyébként meg bevett szokás focistáéknál az aprópénzt szórni akkor, ha közelben vannak az újságirók:
https://www.nlcafe.hu/ezvan/20100617/sztarfocistak_akik_nem_csak_magukra_koltik_a_milliokat/
Mivel mindig akad olyan firkász, aki rákérdez, hogy ha nyomorból kikaparták és adják neki a fejlett, nyugati fizetéseket, akkor támogatja-e valamivel a kevésbé szerencséseket.
Szóval mondjuk inkább úgy, hogy ez az elvárásnak való megfelelés, mintsem a felsőbbrendűségnek a bizonyitéka, rendben?
25.
hadzsime
#18: "Alapjáraton pedig mindig azt szoktam mondani, hogy akik felhúzzák magukat azon, hogy egy színes bőrűt "feleslegesen beleerőltetnek", addig szükség is van a "beleerőltetésre". "

Na ez hatalmas marhaság. Az emberek mindig is kiakadtak és mindig is ki fognak akadni ha egy általuk ismert és szeretett karaktert megváltoztatnak csak azért hogy imponáljanak egy kis csoportnak.
A feketék sem szeretnének Fehér Párducot, a fehérek sem szeretnének fekete Supermant. Ez így egészséges.
Az, hogy az egyikért az internet pöcegödreiben tanyázó, véleménybuborék lakói egy utolsó büdös rasszistának tartanának, míg a másikért liberalista szabadgondolkodónak, csak azt bizonyítja, hogy mekkora hülyeség ez az egész mozgalom.

Azt írtad, hogy szerinted amíg valaki felhúzza magát azon, hogy beleerőltetnek egy színes bőrű színészt, addig szükség is van az ilyesmire. De miért? Miért rossz dolog ez a felháborodás? Azért mert rasszista dolog utálni az ilyesmit? Nem akarom a szádba adni a szavakat, de nekem ez így jött le, de akkor két dolgot nem igazán értek:
1. Szerinted azzal, hogy ezt gyakran megcsinálják sorozatokkal, filmekkel mit érnek el azon kívül, hogy feldühítenek egy népes rajongótábort és kielégítenek egy maréknyi SJW-t?
2. Nem értem miért színes bőrűt írtál. Fehér színész beleerőltetésénél jogos lenne a felháborodás?
24.
zoli12i
#22: Köszi az agymenésedet. Egyébként az EB-ről estünk ki.
Alapból azt sem értem miért kell egyből mindig a mi focinkal előjönni, példálozni.
Amit a franciák csinálnak az nem fair. Több, mint egy millárdos népességel rendelkező Afrikából kiválasztanak egy all star csapatot, meg néhány európait innen-onnan, hogy fehér ember is legyen azért. Bocs, de ezt már klub focinak hívják.

Amúgy off vége.
23.
Ooorky
#22: A magyar "focihoz" ne viszonyítsunk...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...