Star Citizen - 200 millió felett, ingyen próbakör

  • Írta: szlav
  • 2018. november 18.
  • Hír
Link másolása
Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Star Citizen, a "játék, amely sosem készül el" fiktív díj nyertese már több mint 200 millió dollár támogatást kapott a játékosoktól. Ezt megünnepelve hamarosan bárki kipróbálhatja a programot egy teljes hétig.

A Star Citizen papíron egy fenomenális játék lehet - talán túl jó is, hogy igaz legyen. Nem véletlen, hogy a Cloud Imperium játéka továbbra is a tervezőasztalon hever. A projekt rajongói azonban páratlanul lelkesek és bizakodók, mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a közösségi finanszírozású űrszimulátorra már több mint 200 millió dollárt tett le az utca embere. Nem kevés zöldhasú ez, az esetek többségében pedig az összeg több mint elég a legnagyobb stúdiók fejlesztéseihez is. Valójában eddig összesen három cím ugrotta meg ezt a büdzsét, ezek pedig a GTA V, a Star Wars: The Old Republic, valamint a Call of Duty: Modern Warfare 2 voltak.

Vajon a Cloud Imperium és a Star Citizen valóban megérdemlik a beléjük fektetett bizalmat? Jövő héten ezt mindenki eldöntheti személyesen, ugyanis egy hétig teljesen díjmentesen kipróbálhatjuk a monumentálisnak ígérkező játékot. Amellett, hogy sétarepülésre vihetjük az összes eddigi űrhajót, lehetőségünk lesz arra is, hogy felfedezzük a fejlesztés alatt álló program első planétáját, a Hurstont.

Az ingyenes próbaidőszak november 23-án kezdődik és egészen a hónap végéig, november 30-ig tart majd. A tesztkör, csakúgy mint a teljes játék, kizárólag PC-n várható.

98.
98.
Josi21
No még egy... Valóban, de ez SC, nem SC 3 ! Érted ? Nem Európa, Amerika ! Érted ? Szeva ! Érted ? ;)
97.
97.
Max3000
#96: Na ez azért biztató,hogy a humorérzéked legalább rendben van.Egyébként arra akartam kilyukadni szarkasztikusan,hogy rohadt mindegy milyen műfajú a játék,scifi avagy fantasy,semmi köze ennek a pénzhez.
96.
96.
Josi21
#94: Fekete lyuk van... Gondolj bele mekkora gravitációs teret kell generálni, hogy ne szívja be őket... Nasa 40 éve fejleszti a gépet ami mindezt lehetővé teszi. Erre beruházott pénzt, 1.2 centes m&n csokik lopásával fedezik. Ehhez kell az 500 melós. Mennyi meló ez szerinted ? Troll off... Te nyomjad tovább, részemről ennyi.
95.
95.
Ooorky
#89: Takarító, szakács, büfés néni (valszeg mexikói) 7,5$-t óránként.
Kezdő diplomás fizu 60-72.000$/év (adózni egyénileg kell), USA-ban ritkán adnak meg fizetést havi bontásban.
Veterán fejlesztő lazán 100k fölött visz haza, Roberts valszeg havonta költ ennyit a valaga növesztésére. Benne van a projektben az öccse, felesége és az apósa (mind vezető pozícióban of course), úgyhogy a családra nyugodtan számolhatunk 5 milkát/év.

Kanadai, német, brit csapat kb. ugyanez a szint csak helyi valutában.
94.
94.
Max3000
#91: Értem.Valóban két műfaj,de akkor azt nem értem,hogy a star citizen miért ennyivel drágább,elvileg az űrben nincs hang és nincs élet sem.
93.
93.
Max3000
#90: Szerintem előbb te büfizz ehhez egy hivatalos linket,amiben konkrétan leírják,hogy pontosan 500-an(!!!) dolgoznak a star citizenen.(egyébként ha ez tényleg igaz,csak még jobban kiborulok,az ember azt hinné a projekt láttán,hogy maximum 50-en dolgoznak rajta ennyi éve)
92.
92.
Ooorky
#89: Vedd hozzá, hogy anno a Sonic Boom készítőit bízták meg az fps rész fejlesztésével, mert ők "értettek" a Cry Engine-hez...
Jó pár millió ment a kukába mire rájöttek, hogy ebből használható cucc nem lesz.
91.
91.
Josi21
#89: Witch már a kitaposott ösvényen indult, itt európában (kelet). Még mindig nem érted ? Azt már végképp nem èrtem, hogy kerülnek egy ligába. 2 különböző műfaj.
90.
90.
Josi21
500x 3500 ? Ez a min havonta. Számolj, értsd... Aztán büfizz valami tényt.
89.
89.
Max3000
#87: Köszönöm a magas intelligenciájú reakciót.Persze amúgy senki nem vitatta,hogyha minél tovább tart egy fejlesztés (jelen esetben "fejlesztés") az több lóvéba kerül.Ha a witcher 3-at is 7 évig csinálták volna,akkor nem 80,hanem mondjuk 200 millió dollárba került volna.Csak azt nem értem,miért eza természetes tendencia,hogy valami mondjuk 20 évig készüljön ráadásul úgy,hogy 6 év után sincs semmi látszata.Azt ne mondja senki nekem,hogy jelen állás szerint teljesen érthető az eddigi 6 év és 200 milllió dollár a star citizenbe,mert tök úgy fest,mint amennyi időt és pénzt belefeccöltek.

Egyébként részletezhetnéd,hogy mi a bánatot szorozzunk/osszunk és mivel,mert én konkrétan nem tudom,hogy pontosan hányan dolgoznak ezen a címen és mennyit keres a grafikus,vagy a dizájner címen.De úgy látom ti keményen otthon vagytok a témában.
88.
88.
Josi21
#83: Legnagyobb bajod, azon kívül, hogy itt éled az életed az lehet, hogy 6 év után sem tudtad lewarezolni... Remélem nem is tudod !
87.
87.
Josi21
#83: Te vagy a troll... Megkeseredett valaki... Nem kommentelem.
86.
86.
Josi21
#82: Kint a WC-s néni is annyit keres mint a programozó... Sőtt jobban ! Ne ásd jobban magad. :)
85.
85.
Josi21
#84: Igen ! Lehet le akarnak valamit tenni az asztalra. Ez a velejár. Minden válalkozás nehezen indul... Nem kell egyből lehúzásra gondolni. Összejön nekik, lehet jact, stb... Ehhez bizonyítani kell. Azon vannak. ;)
84.
84.
Ooorky
#83: Pedig igaz amit ír, egyes fejlesztők már Provident-et is felvettek, hogy legalább a család ne éhezzen.
83.
83.
Max3000
#81: Én meg már azt sem tudom sokszor,hogy sírjak-e vagy nevessek,avagy tényleg komolyan gondoljátok-e ezeket a már-már melodrámai gondolatokat.

Most elképzeltem,hogy szegény fejlesztők posztolják a vacsorájukat,ami egy szelet zsíros kenyér és alá ki van írva,hogy ne haragudjatok,nekünk sem telik semmire nagyon,értsétek meg ha még a 200 millió dolláron kívül még kétszázat beszedünk és talán 2030-ra elkészül a játék...............
82.
82.
Ooorky
#81: Nagyon érdekelhet a projekt ha azt se tudod, hogy
1, programozók száma elenyésző az egyébhez képest, az ~500-ból legalább 20 fő pl takarítószemélyzet...
2, nemzetközi csapat, nem csak usankásokból áll. Sőt...
81.
81.
Josi21
1 hónapja megfogadtam, pont a trollok miatt, hogy ide többet nem kommentelek... DE... Szánalom ami itt megy ! Kedves kételkedők ! Szerintetek egy Amcsi, kezdő programozó mennyit keres ? Megsúgom 5-6k dodó ! Ez a kezdő... Tessék beszorozni a létszámmal, ezt osszátok el a befektetett évekkel és a dolgozó szám növekedésével. Zsíros kenyérre sem tellik, nemhogy pick szalámira... További jó trollkodást. ;)
80.
80.
Max3000
#78: Ehhez pedig hülyék kellenek.Nem a rakétatudós fog olyan dologba pénzt ölni,aki azt sem tudja mire költi és mikor kapja készhez.
79.
79.
malibutomi
#78: Aha az 5 studio fenntartasa meg ingyen van, es a kb 500 fejleszto is ingyen logatja a labat napi 8 oraban.
Nem kerulnek ezek ugy durvan havi 2-3 millio dollarba.

Ha szarkasztikus voltal jelezd, mert ugy jott le a hozzaszolasod mint aki esz esa topic ismerete nelkul hulyeseget beszel.
78.
78.
Thor Vath
Ezek a csávók szerintem már évi 300 napot hédereznek Dubaiban, mindegyiknek két jachtja van és szarvasgombás belugakaviárral töltött lazacdiétán élnek. Hétvégenként valamit pötyörésznek a Star Citizenen, hogy ne érje szó a ház elejét. Még tíz évet ellavíroznak így és a gyerekeik élete is meg van oldva. A 200 milla nem is olyan sok pénz - egyszer felteszed a piros páratlanra, elmegy az hamar.
Ha 1000 dolláros támogató vagy, akkor megnyerted a jogot, hogy a játék még csak elméletben létező összes űrhajóját előre megvedd egy csomag formájában, hogy majd, amikot egyszer egy szép napon kijön a játék, már mind a tied lehet az első napon - jutányos áron, potom 27.000, tehát huszonhétezer dollárért. Képzeletbeli, tehát még el sem készült virtuális űrhajókét 9 millió Forint tök szerény ár. Ezek az arcok tudnak élni :)
https://youtu.be/MYQhg9LVdys
77.
77.
Chrysh
#76: Keresd vissza az ezzel kapcsolatos híreket és megérted, hogy nemcsak itt volt ilyen hőzöngés és megérted mire célzok, mellesleg az MW3 után felhagytam a Cod iránti érdeklődéssel :)

Engem csak a feltétel nélküli, már-már elvakult várakozás zavar, ami napi 3-4ezer dolcsi beleöntését eredményezi ebbe a feneketlennek tűnő kútba. De meglátjuk, hogy mi lesz a következő hír, hátha valami örvendeteset fognak bejelenteni, mondjuk egy fix bejelentési dátumot és részemről egy rossz szavam se lesz.
76.
76.
Juha
#73: Mondtam én bármi rosszat/jót a játékról? Annyit írtam kész lesz, mikor kész lesz, engem nemigazán érint. Álljál belém te ... ..., hátha megnyugszik a lelkecskéd. Vagy inkább menj Cod-ozni! :-)
75.
75.
BorisMetod
#74 Nem az érdemi vitával és kommunikációval van probléma - legyen az pro és kontra SC -, hanem azzal, ha a beszélgetés személyeskedésbe, gúnyolódásba és fröcsögésbe torkollik. Na az a gáz.
74.
74.
Chrysh
#73: Mert marha érdekes, hogy az utóbbi időben bárki bárhogy ír rosszat a Star Ciitizenről, az máris egy dilettáns barom lesz, miközben nem tudhatod, hogy mennyire követem az erről szóló híreket, de persze hülye vagyok, mert aggodalmat fejezik valami iránt.

Tudom, hogy így van, mert korábban is nekifutottam hasonló kritizálásnak itt, és rögtön jött az ellenérv non plus ultrák, hogy hülye vagyok, meg hogy menjek Codozni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...