Sid Meier’s Civilization VI - azért a víz az úr…

  • Írta: sirdani
  • 2018. november 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Az emberi civilizáció nemcsak a tudomány és a művészet megállíthatatlan változásából áll, hozzátartozik a küzdelem is. A küzdelem, mely nemcsak emberek és nemzetek közt dúl, hanem amit a természettel is vívunk.

A Sid Meier’s Civilization VI legújabb, Gathering Storm névre hallgató kiegészítője pedig az utóbbit, vagyis civilizációnk természettel folytatott harcát állítja a középpontba. A kiegészítőnek köszönhetően a játék világának ökoszisztémája teljesen megváltozik; az állandóan változó időjárás és a váratlanul lecsapó természeti katasztrófák alaposan fel fogják forgatni a játék menetét.

A Firaxis és a 2K reményei szerint a hurrikánok, tornádók, villámok, homokviharok, áradások és vulkánkitörések eddig sosem látott dinamikát fognak kölcsönözni játéknak, egy-egy kiszámíthatatlan katasztrófa képes lesz teljes civilizációkat a romba dönteni. A pusztítás mellett azonban komoly szerepet kap az újjászületés is; a vulkánkitörések például képesek lesznek termékennyé változtatni a korábban értéktelen földeket, a gátak pedig nemcsak az árvíz elleni védekezésben, de az öntözés kiépítésében is hasznosak lehetnek.

Emellett természetesen új nemzetekre, 14 vadonatúj világcsodára, folyamatosan fenyegető globális felmelegedésre és csatornákkal, gátakkal, illetve alagutakkal operáló mérnöki projektekre is számíthatunk, valamint visszatér a Sid Meier’s Civilization V-ből megismert World Congress is.

A bejelentés mellé rögtön egy cinematic trailer is érkezett, mely a franchise-tól megszokott módon ismét igazán monumentális lett, valamint ismét végez Sean Bean karakterével - ezúttal alig 30 másodperc alatt. A Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm csak jövőre, vagyis egészen pontosan 2019. február 14-től lesz elérhető PC-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...