Így kell egeret emulálni a Wii kontrollerével

  • Írta: fojesz
  • 2006. december 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Gondoltátok volna, hogy egyszer a Wii kontrollerével majd internetet fogtok böngészni? Hogy ezzel toljátok majd a Half-Life 2-t vagy más PC-s játékokat?
Gondoltátok volna, hogy egyszer a Wii kontrollerével majd internetet fogtok böngészni? Hogy ezzel toljátok majd a Half-Life 2-t vagy más PC-s játékokat?



Néhány okos srác gondoskodott arról, hogy olyat tehessünk meg, amire nem is számítottunk volna. Mint azt a fenti videóban is láthatjátok, épp a Half-Life 2 fut egy laptopon: az érdekesség az, hogy nem egérrel, hanem a Wii mozgásérzékelős kontrollerével irányítják a játékot. Nem csalás, nem ámítás, a trükk egy egyszerű felhasználó számára is végbevihető, csupán pontosan követni kell az alsó utasításokat:
  • Először is, töltsd le szerverünkről a módosításokhoz szükséges csomagot!
  • Szükséged lesz továbbá egy Wii-kontrollerre (érkezés: december 8. :)), valamint egy PC-s Bluetooth adapterre - érdemes a BlueSolei nevű programot használni hozzá, ennek próbaverzióját megtalálod a fent letölthető csomagban!
  • A program feltelepítése után válaszd ki a Nintendo RVL-CNT nevű eszközt!
  • Nyomd le a kontroller 1-es és 2-es gombját egyszerre, mirefel az elkezdi keresni az adaptert - ezen folyamatot addig ismételd, míg meg nem találja egymást a gép és az irányító!
  • Futtasd a GlovePIE nevű programot (megtalálható szintén a csomagban), s nyisd meg benne a TestWiimote.PIE fájlt!
  • Futtasd, majd ha a megjelenő ablakban a számok elkezdenek nőni-csökkenni a kontroller mozgatása során, akkor nyiss egy új scriptet és másold bele a csomagban található szövegfájlban látható programkódot!
Ezzel emuláltad az egeret, melynek így mozognia kéne elviekben úgy, ahogy az a videóban is látható. Nem olyan nagy nehézség a beállítás, nemde? Ráadásul az eredmény egyes esetekben nem csupán hasznos, de kényelmes is lehet.
7.
7.
riha96
Hali!

Az addig oké, hogy ezt megcsinálom de akkor ki lehet valahogy lépni és újra az egeret használni?

(Jah nekem még nincs wii-m csak előre érdeklődöm)
6.
6.
Daks
szerintem ha nagyobbra venné az "egér érzékenységet", akkor gyorsabban lehetne mozogni a jatekban. A Wii kontroller 10 ezer forint, de ezt írtuk is a Wii-t bemutató 2 részes cikkben... nem olvasta senki? :D:D:D
5.
5.
fojesz
Az mondjuk igaz. Bár még finomodhat a technika, ki tudja.
3.
3.
skiz0
hú, sztem ez nagyon nagy :)

de mennyibe fáj majd egy Wii-s controller, meg egy ilyen bluetooth port?
2.
2.
fojesz
Hy: jó az ötleted! :) Asszem én is ezt teszem majd. :) Amig nem lesz Wiim.
1.
1.
fefeda
Szerintem tok buli, el tudnam kepzelni magam, amint a kanaperol 1 pohar sor mellett tolnam vmeik kis jatekot, es meg ihatok is kozben :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...