Elképesztő évet produkált a Twitch

  • Írta: Shifty
  • 2018. december 18.
  • Hír
Link másolása
Nemrég került sor a Twitch legutóbbi heti műsorára, ahol a munkatársak összefoglalták az idei évben elért eredményeket. A számok alapján elképesztően jól sikerült 2018 a streaming-oldalnak.

A beszámoló szerint az idei esztendőben 86 százalékkal növekedett a Twitch partnerprogramjában szereplő streamerek száma, így már több mint 248 ezer aktív partnerük van, akik közül 7800 kiemelt. Havonta több mint 3 millió streamer közvetített valamit, és naponta nagyjából félmillióan streameltek tartalmat.

Mindez azt is jelentette, hogy idén eddig 434 milliárd perc tartalmat közvetített a Twitch, ami nagyjából napi 1 millió percet jelent. A Fortnite-ból ismert Ninja toronymagasan a legnézettebb streamer, a csatornáját alkalmanként több mint 628 ezren is követték ugyanabban az időben. A rekord egyébként 667 ezer egyidejű néző, amit szintén Ninja tudhat magáénak.

A játékkiállítások közül az E3 volt a legnézettebb, nagyjából 2,9 millióan követték a Twitchen keresztül az eseményt. A legnépszerűbb streamelt játékok között sincs nagy meglepetés, hiszen a Call of Duty: Black Ops 4 mellett a FIFA 19, a Red Dead Redemption 2, a God of War,  a Monster Hunter World és a Sea of Thieves volt ott a legjobbak között.

11.
11.
BrockSamson
Amugy erre megy a szorakozotatoipar, azok a tartalomszolgaltatok es szereplok maradnak fennt, akiket a kozonseguk eltart, nincsenek a dolgok TV-szeruen kozpontositva.

Ha van igeny, jatek kozvetitesre, csosokre, seggekre, artikulalatlanul ordibalo jatek streamerekre vagy sima video blogokra, akkor lesznek, ha nincs igeny, akkor nincs penz se, ennyi.
10.
10.
BrockSamson
#3: Nem mintha nagy stream nezo lennek, de ezzel az erovel focimeccseket sem ermes nezni, mert lemehetnel a grundra rugni a bort. :D
8.
8.
Cooper911
#5: +1
"mert szórakoztató az adott sreamer személyisége??"
és/vagy olyan játékkal játszik amivel én nem játszok (mert pl nincs olyan konzolom) de érdekel a játék. Vagy már játszottam a játékkal és érdekel, hogy más hogyan jut át az akadályokon. Vagy még nem ismerem a játékot, de egy túl hype-olt trailer helyett magára a gameplay-re vagyok kiváncsi.
7.
7.
Ooorky
#6: Aki tartalmat szolgáltat annak érthető a támogatás. Én is fizetek néhány youtube-r patreon-jára.
Sokan viszont túltolják, több száz dollárokat dobálnak olyanoknak akik jobban élnek, mint ők maguk némi álmeglepődésért és Thank you-ért cserébe.
5.
5.
JacoB
Istenem.. ne legyetek már ilyen begyepesedett szűklátókörű emberek...... Talán azért jó nézni valakit , ahogy játszik, mert szórakoztató az adott sreamer személyisége?? Képes feldobni egy rossz napodat? Vagy esetleg jól játszik egy adott játékkal? Akkor ennyi erővel miért ülönk le és nézünk focit, vagy kézilabdát?? Mi a jó abban ha azt nézzük ahogy más sportol??? Miért nem mész ki akkor inkább futkosni?? Mennyi negatív ember jár ide, egyszerűen hihetetlen. Egy hihetetlen jó platformról beszélünk, rengeteg jótékony dolgot is tesznek a világnak. Elég csak megnézni a karácsonyi #charity eseményt...
3.
3.
Sir-Vival
Nem értem most sem, mi a jó nézni, ahogy más játszik. Azt sem tudom, miben több ez, mint a YouTube.
1.
1.
Ooorky
Legtöbb bevételt már nem a játékosok termelik, hanem az irl szekció "booby streamer"-jei, akik néha több tízezer dollárt szednek össze kanos fiataloktól és barlanglakó incel-ektől akik elélveznek attól, hogy a pénzükért cserébe egy nő néhány másodpercig velük foglalkozik és kivillantja fenekét. Mivel rengetegen jelentették őket a twitch irányelvek megsértéséért, ezért bevonták őket a partnerprogramba ahol mentesülnek a szabályok alól...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...