A Netflixhez került az Activision Blizzard CFO-ja

  • Írta: szlav
  • 2019. január 2.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A napokban érkezett a hír, hogy az Activision Blizzard pénzügyi vezetője, Spencer Neumann nem dolgozik már többé náluk. Most pedig kiderült, hogy mi lett Neumann sorsa: a Netflix karolta fel őt, ahol szintén a pénzügyekért felel majd.

Elég döcögős évet zárt az Activision Blizzard 2018-ban. Habár a Call of Duty: Black Ops 4 nem teljesített rosszul, és az Overwatch is erős évet zárt esport-fronton, a többi IP-nál közel sem ilyen rózsás a helyzet. A Destiny 2 ugyan kezd beérni a Forsakennel, maga a játék mégis komolyan alulteljesített. A World of Warcraft legújabb kiegészítője, a Battle for Azeroth, amilyen erősen indult, olyan mélyrepülésbe kezdett, a többi Blizzard-cím pedig leginkább csak stagnál. Ha pedig ezután megemlítjük a Diablo: Immortal botrányát, akkor egyre tisztábban körvonalazódik a kép, hogy miért is csökkenhetett a múlt évben a részvényeik ára mintegy 27 százalékkal.

Nincs egyszerű dolga annak, aki egy ilyen hatalmas vállalat pénzügyeiért felel, de úgy tűnik, hogy idén már nem Spencer Neumannt terheli ez a felelősség. A napokban érkezett a hír, miszerint a kiadó leváltotta Neumannt, így mostantól Dennis Durkin veszi át a CFO pozícióját. Na de mi lett a munka nélkül maradt úriemberrel? A Reuters riportja szerint a Netflix karolta fel őt, ahol szintén pénzügyi vezetőként folytathatja majd a munkát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...