Fimbul - küzdelem az örök fagyban

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 18.
  • Bejelentés
Link másolása
A Wild River és a Zaxis Games akció-kalandjátékában egy skandináv mitológia ihlette világba látogathatunk el, ahol a kietlen havas világvégét járva kell mindent megtennünk annak érdekében, hogy helyünk legyen a Valhallában.

A játék címe, vagyis a Fimbul szó egyébként a Fimbulvetr kifejezésre utal, mely a Ragnarök előtti utolsó telet jelenti. Egészen pontosan nem is csak egyet, hanem mindjárt három hosszú telet olyan bőséges havazással, hogy a nyárnak még a nyomát sem lehet látni, és utána következik be elkerülhetetlenül a Ragnarök. Az egyik oldalon az Odin vezette istenek, míg a másikon Loki és az istenek világának legkülönfélébb teremtményei vívnak csatát, melynek nem lehet győztese, hiszen a világon majdnem minden elpusztul.

A játék során Kveldulver, az aggastyán harcos karakterét irányíthatjuk, akinek feltett szándéka, hogy az éveken át tartó tél során is megmentse Midgardot, vagyis az emberek lakta világot, és így beteljesítse végzetét.

Persze speciális képességeinkkel és alapos harcászati tapasztalatunkkal nem csak a közönséges katonákkal kell küzdelembe bocsátkoznunk, hanem a trollok és jötunnok (óskandináv óriások) egész hordájával szemben is megmérettethetjük magunkat.

Az első ránézésre némileg az Ashen stílusát idéző projekt egyébként rengeteg egyediséggel rendelkezik, melyek közül fontos megemlíteni a képregényes átvezetőket és a rengeteg döntési lehetőséget, szóval a téma iránt érdeklődőknek mindenképpen érdemes lehet majd tenni vele egy próbát.

A Fimbul a jelenlegi tervek szerint február 28-án rajtol el PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switchen és PC-n.

1.
1.
crytek
Örülök hogy nem mindenki kurvult el az only multis szarságok oltárá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...