HWSW: 773 millió e-mail cím szivárgott ki

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 19.
  • Hír
Link másolása
Éppen csak elkezdődött az idei év, de máris itt az év első komolyabb adatszivárgása. Közel 773 millió e-mail cím és közel 21,2 millió egyedi jelszó került nyilvánosságra. Igaz, ezek között akadnak olyanok, amelyek nem először.

Alig léptünk át január második felébe, máris itt az idei év első masszív adatszivárgása. A napokban sokan találkozhattak e-mail fiókjukban Troy Hunt biztonsági szakértő Have I Been Pwned (HIBP) szolgáltatásának rettegett levelével, amely arról tájékoztatta a feliratkozókat, hogy adataik szerepelnek egy nemrég nyilvánosságra került, masszív adatszivárgásban.

Ahogy arról a szakértő blogján is beszámol, a Collection #1 névre keresztelt szivárgás összesen közel 773 millió egyedi e-mail címet, és több mint 21,2 millió egyedi, egyszerű szövegként tárolt jelszót tartalmaz. Bár a méretes, 87 gigabájtos adatbázis csak most került nyilvánosságra, szakértők szerint az adatok már legalább 2-3 éve keringenek különböző online fórumokon, illetve a MEGA fájlmegosztóról is elérhetők. A hosszú listát a készítői jó eséllyel számos korábbi adatszivárgásból toldozták össze, erre utal, hogy az említett 773 millió cím nagy része, mintegy 663 millió e-mail már korábbi HIBP-értesítésekben is feltűnt.

Ha érdekelnek a további részletek, látogass el a HWSW oldalára, és olvasd el a teljes cikket!

13.
13.
markoci555
a régi emailem-re kiírta, meg se lepődtem, botok állandóan próbálkoznak facebookon és emailen is bejutni...
11.
11.
Stranger
Firefox Monitor szerint 6 olyan helyen voltam beregisztrálva ahol adatlopás történt. Ez megmagyarázza, hogy miért akartak egy csomó accountommal belépni (steam, arenanet, stb). Még jó hogy a 2 lépcsős login kb. lenulláza a lehetőségeiket, de azért durva.
6.
6.
Lorthirash
Aki Collection #1-et kapott az változtassa meg e-mail jelszavát és minden más helyen is ami fontos neki steam,facebook stb..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...