Rekordbevételt termelt az amerikai videojáték-piac

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 23.
  • Biznisz
Link másolása
Az NDP Group adatai szerint a tavalyi esztendőben elképesztően sok pénzt költöttek az amerikai vásárlók videojátékokra. Az egy évvel korábbi eredményhez képest 18 százalékkel növekedtek a bevételek.

Az NDP Group adatai szerint 2018-ban 18 százalékkal növekedett a játékipar forgalma a tengerentúlon, ami lefordítva azt jelenti, hogy 43,4 milliárd dollár értékben költekeztek a játékosok. Ebben szerepel minden, ami a videojátékokhoz köthető, így egészen elképesztő, hogy a bevétel jelentős részét, 36 milliárd dollárt maguk a szoftverek tették ki, beleértve a DLC-ket és az in-game értékesítéseket is. A maradék 7 milliárd dollárt a hardver eladások termelték ki, amelyek 2017-hez képest szintén emelkedtek, méghozzá 17 százalékkal.

Mat Piscatella elemző szerint minden szegmens egyértelműen növekedést mutatott, legyen szó PC-ről, konzolokról vagy a mobilos platformokról. Mint mondta, a jövőbeli trendek, mint például az előfizetéses rendszerek és a különböző streaming szolgáltatások még tovább növelik majd a bevételeket.

6.
6.
Banderas
#5: Soha ne nyomod fullba a kretént.
5.
5.
logic5
Pornóért, k..váért nem fizetünk. Minden másra ott, a Mastercard :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...