A NetEase lépése a videojáték-függőség ellen

  • Írta: szlav
  • 2019. január 25.
  • Biznisz
Link másolása
Komoly korlátokat szab Kínában a NetEase a fiatal felhasználóira a korai videojáték-függőség elkerülése érdekében. A legkisebbek hétköznaponként legfeljebb egy órát játszhatnak majd, éjjel pedig egyáltalán nem férhetnek hozzá a játékaikhoz.

Kínában (mint valószínűleg mindenütt máshol is) egyre több időt töltenek a fiatalok a videojátékokkal. Az ázsiai országban - ahol különösen nagy népszerűségnek örvendenek a mobilos címek - ez azonban odáig fajult, hogy a NetEase óriásvállalata kénytelen önmaga fellépni az egyre nagyobb problémát okozó jelenség ellen. A kiadó egy igen radikális lépéssel igyekszik korlátozni a fiatal játékosok képernyő előtt töltött idejét.

A 12 év alatti felhasználók hétköznaponként csupán napi egy órát jászthatnak majd a NetEase játékaival, a hétvégi napokon pedig kettőt. Este fél tíz és reggel fél kilenc között pedig egyáltalán nem csatlakozhatnak fel a játékokba, hiszen ez az alvás ideje. A 13-tól 18 éves korig tartó korosztály egy kicsit engedékenyebb szabályokat kap majd, ők ugyanis hétköznap kettő, hétvégén pedig három órát tölthetnek a játékokban, a pizsama ideje pedig már rájuk van bízva.

A vállalat emellett néhány változtatást eszközölt a NetEase Parenting Care elnevezésű szolgáltatásában is. Az igazán súlyos esetekben az ifjú felhasználók szülei hamarosan kérvényezhetik azt is, hogy gyermeküket letiltsák a kiadó játékairól. Az említett korlátozásokat elsőként 15 játékban eszközölik majd. Itt olyan keleten népszerű címekről van szó, mint a Knives Out, a Westward Journey, a Fantasy Westward Journey, vagy az Onmyoji.

2.
2.
Nothing
Amilyen beteg, elnyomó rendszer üzemel szerencsétlen kínaiaknál, csoda, hogy még létezhet ott egyáltalán videójáték.
Persze ez jó üzlet zsíroséknak, míg az alapvető emberi jogokon nem lehet meggazdagodni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...