Jelbeszéddel támad a Star Citizen

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 9.
  • Letöltés
Link másolása
Újabb fejlesztői videó érkezett a Star Citizenről, melyben ezúttal a szokásos játékmeneti javítások mellett egy meglehetősen egyedi részlet is napvilágot látott: a játék karakterei képesek lesznek jelbeszéddel kommunikálni.

Steve Bender, a játék animációs rendezőjének elmondása szerint „rengeteg olyan játékosunk van, akiknek problémájuk van a hallással, esetleg még siketek is, és így nem képesek ugyanúgy kapcsolatba lépni a játékkal, mint az, aki képes észlelni a hangokat”. Éppen ezért a Star Citizen fejlesztői a legújabb frissítésben az amerikai jelnyelvet használó jelbeszéddel egészítik ki a játékot, hogy „a játékosközösség minden tagjának meglegyen a lehetősége arra, hogy a számukra megfelelő módon játszhassanak és fejezhessék ki magukat”.

Emellett egyébként még rengeteg érdekességgel találkozhatunk a játék 3.4.05-ös verziójában, legyen szó akár a tárgyak cipelésével kapcsolatos animációk teljes átdolgozásáról vagy az űrcsaták felújításáról.

A Star Citizen jelenleg fizetős alfaverzióban érhető el, kizárólag PC-n.

59.
59.
Zontár
#38: Néha szégyellem magam, h ilyen értelemmel szerényen megáldott lényekkel 1 fajba sorolnak
58.
58.
Juha
#56: Gondolom az 1500-ban benne vannak a lokalizációs team-ek is, és jogosan, én meglepően jónak találtam a W3 magyar szövegét (ok, voltak hibák, de a tartalomhoz képest elenyészően).

Amúgy engem érdekel ez a játék, hogy mi lesz belőle, DE: úgy támadni/védeni egy készülőfélben lévő terméket, hogy egy fillérünk sincs benne, másokat csesztetni, hogy ők miért raktak bele pénzt, meg amúgyis, miért nincs már kész... Komolyan mondom, elb*szott egy világ lett ez...
56.
56.
Max3000
#52: Azért elég gáz,hogy itt mindenki ostoba aki erősen szkeptikus,holott te teljesen természetesnek veszed,hogy egy 7 éve készülő(IGEN,7 ÉVE BAXOD) üres,erősen alfa játék amit semmi mással nem tudnak promózni csak a JELBESZÉDDEL a fejlesztők "felemelkedésével" magyarázva még készülhet akkor plusz 5 évig is akár.....


Az ilyeneket úgy át lehet kúrni ahogy illik.Jól átbaxlak már én is azt azzal védekezek,hogy kezdetben semmim nem volt...........Esküszöm az ilyen palikat mint te futószalagon gyártják.


A witcher 3-al kapcsolatban,a fejlesztők eddig mindenhol azt nyilatkozták,hogy 200-an vagy 250-en(pontosan nem emlékszem) csinálták a játékot.Sehol nem olvastam oylat,hogy 1500-an.Persze lehet valahol ezt nyilatkozták,de ez már nem az én hibám,hogy nem pont arra a linkre kattintottam.
55.
55.
frankdelgado
Nem tudom volt e már de, nem értem h mi szükség van ilyesmire egy játékon belül.. Persze gesztus a siketek és hallássérültek irányába, de van felirat, meg játékközbeni chat.... Persze lehet h valami felett elsiklottam..
54.
54.
_Tappancs_
#51: A probléma a végetnemérő fejlesztésekben keresendő. 2012-ben elindultak egy igérettel, ahogy jött a pénz az igéretek változtak, nőttek,bővültek vagy teljesíthetetlenné váltak. A meglévő mechanikák között nincs kész egy se, mindig jön egy 2.0, egy átdolgozás, változtatás, pedig mára már többnek kellene lennie egy folyton változó kiforratlan váznál, képlékeny feature csomagnál. Nagyobb modulok is csúsznak. Máshol is vannak csúszások az egészre nézve, de itt modulonként , feature-önként lehet akár 1 év is. Ennek ellenére volt már pár megjelenési dátum belengetve és visszatekintve a jelent látva, amikor a fasorban se voltak, hogy lehettek annyira "optimisták", hogy bármiféle dátum szóba jöhessen. A hajókkal képesek hónapokat elszöszölni, ami azért lássuk be indokolatlanul sok, majd később újratervezni szintén hónapok alatt.

Nem csak a pénz fogy az idő is nő a képlékenység miatt. Az nem kétséges, hogy egyszer elkészülhet, ha marad pénz, de a szöszmötölés, a mindig bővítés és átdolgozás nyújtja a fejlesztést mint a rétestészta.

Tehát számomra a gond ezzel a fejlesztéssel, hogy még mindig nincs kész semmi benne, amire azt mondhatnák ez kész, legjobb esetben is csak félkész, de többnyire hiányos.

53.
53.
delphijos
#52: Engem ugyan nem érdekel a game , és abban egyetértek veled hogy egy új stúdió elindítása is idő és pénz, ugyanakkor egyetértek Luzsi-val, hogy így akkor sem lehet egy projektet managelni. Ha Még a lefeketett cél sincs közel sem befejezve, akkor nem emelünk be új ötleteket , főleg ha ennyire “mellékesek”. Ezen a ponton ahol a fejlesztés tart, már rég “feature freez”-nek kéne lennie, és azok BEFEJEZÉSÉRE kéne koncentrálni. Teljesen mindegy mekkora meló lenne amúgy.....
52.
52.
malibutomi
#39: Witcher3:

The project began with 150 employees, eventually growing to over 250 in-house staff. Fifteen hundred people were involved in the production globally.


Gyengebbek kedveert: 150 fovel kezdtek ami kesobb 250-re nott, de globalisan 1500! ember vett reszt a fejlesztesben.

Szoval:
Witcher: Single player game, 1500 ember, studiok, infrastruktura rendelkezesre allt keszen, 3.5 ev.

SC+SQ42: egy singleplayer+ az eddigi legbonyolultabb MMO, most van 500 emberuk de 10-el indultak, nem volt semmi indulaskor kozben kellett felepiteni a studiokat eszkozoket, csapatot, es most tart kicsit tobb mint 6 evnel.
Nekem ugy tunik nincsenek elkesve.

Mondom maskepp:
GTAV keszult 5 evig...vajon mennyi lett volna ha ketszer akkorara csinaljak es nullarol indulnak ugy hogy kozben kell a ceget is felepiteni?

Nem art neha perspektivaba tenni a dolgokat es gondolkodni.
51.
51.
malibutomi
Minden ujabb cikknel egyre jobban elkepedek mennyire ostobak es minden logikat nelkulozok a SC-re kopkodok.

Eloszor: az animaciokat nem azok csinaljak akik a jatekmenetet programozzak, bolygokat terveznek, vagy egyeb tartalmat keszitenek

Masodszor: a SQ42-hoz kesz vannak a mocap felvetelek, de ott a studio, hat hasznaljak valamire ami a jatekosok egy reszenak hasznos.

De ugy tunik sokaknak sok lenne par masodperc logikus gondolkodas
49.
49.
Dízel
Sokat akar a szarka effektus lesz. bukovári az egész.
48.
48.
logic5
Mi van itt már megint :D Mint minden SC poszt alatt kb. :D Szakadok. Tényleg van olyan, aki elhiszi, hogy ez valaha teljes értékű játék lesz? :D Többet költöttek már rá, mint kis hazánk költségvetése kb, és ti még mindig hisztek a mesébe. Egyébként a végén, ami hamarosan eljön, szerintem külön műsor lesz, minden csatornán, hogy hogyan verték át az embereket :D De védjétek csak, f@sz@ cucc ez :D
47.
47.
Ooorky
#44: Fődesigner a CEO is egyben, pedig ezek pont ellentétesen érdekelt pozíciók, többi fontos hely is közeli hozzátartozókkal van feltöltve.
A "támogatók" gyakorlatilag egy megalomániás ember soha véget nem érő vágyait pénzelik, ezért is mutogatnak folyamatosan olyan apróságokat, amiket még az EA is elintézne egyetlen launch előtti trailer-rel, nincs egységes útiterv, amit reggel a wc-n kigondol azt azonnal bele kell rakni...
Ennek lett anno az eredménye a Daikatana is.
44.
44.
luzsi04
Én drukkolok az SCnek, hogy jó legyen ( megjelenjen :)), de egy dolog zavar.
Nincs fix terv, mindig eszükbe jut valami amivel bővíteni kell a fejlesztést? Milyen management ez? Már réges rég rögzíteni kellett volna a tartalmat, akkor átláthatóbb, tervezhetőbb lenne a project.

Sokat E:D-ztem es nagyon is elvezhető az amit megterveztek es megvalósítottak.
Idénre is nagy tervek vannak (fizetős tartalom kereteiben) és legyen is barmi az új feature (spaceleg, atmoszferikus bolygóra leszállás), biztos adni fog a játék élvezeti értékéhez, 2019ben.
Szerintem ezt hiányolják sokan, a pontos, kiszámítható terveket SC esetén is.
40.
40.
Back2U
#38: Lehet hogy neked vagy nekem tetszik a Red Dead, de azért ismerjük el az érdemeit. A grafikát nem rakják össze fél év alatt az biztos és ott van a többi játékmenetbeli elem, szóval hülyeséget mondtál
39.
39.
Max3000
#38: Most írjam le ugyanazt amire reagáltál?Szerinted a többi játékot 7 év után nem mutogatják?Alapjában 10-12 évig készülnek a játékok?


Az rdr2-ős agymenéseddel meg csak viccet csinálsz magadból.Egyébként érdekesség,a witcher 3-at 3,5 év alatt dobták össze 200-an.
38.
38.
#34: "nevetséges,hogy 7 év után is egy nagy szekér marhatrágya amit mutogatnak"

Pont ezért nem mutogatnak más játékokat fejlesztés alatt és ezt is csak azért, mert közösségi finanszírozással készül. Az RDR 2-t meg hagyjuk szerintem, mert azt az okádákot bármelyik stúdió fél év alatt összeteszi.
35.
35.
Max3000
#31: "Ez pedig nem egy szokványos AAA játék lesz. Hanem 2 játék és teljesen új megközelítésekkel."

Ilyen mi lesz meg hogy lesz csodás tippelgetésekkel meg ne érvelj kérlek.Ja hogy ezt mondták.Akkor az más....
34.
34.
Max3000
#31: Szerintem te nem érted miről van szó,csak jöttél 22 sort írni valójában a semmiről és volt bátorságod olyan címeket felhozni,mint például az rdr2.

Itt nem azt nem érti senki,hogy van a játéknak korai verziója,hanem az a nevetséges,hogy 7 év után is egy nagy szekér marhatrágya amit mutogatnak,amivel tolhatod alfában.Ha azt írod,hogy részeg gyíkok fejlesztenek és még nem tudnak kellőképp programozni,az sem mentség.
31.
31.
Stranger
#30: Úgy látom sokan SC hírek alatt élik ki magukat, így kicsit okosabbnak érezhetik magukat. Minek kell butázni?

- 2020-ra pont nem ígértek semmit a Star Citizenről roadmap-en. Squadron 42-t ígérnek és alpha mellett beta-t is.

- Te honnan tudod, hogy mennyi pénzbe kerül a játék? Mások nem nagyon beszélnek pénzügyekről, aki pedig igen onnan tudhatjuk hogy mennyibe kerül egy modern gém. ("Bungie Gets $100 Million For New Non-Destiny Game")
Számold ki ha csak 500-an dolgoznak csak 5 éve a játékon az mennyi pénz? És biztos nem minimálbéren vannak.

- "2012 óta", ez szépen hangzik. Csak 2012-ben volt 3 millájuk, tized annyi fejlesztővel. A 200 millióval és 2012-vel való dobálózás akkor lenne jogos, ha már 2012-től rendelkezésre állna. Azért ehhez sem kell MSC diploma, hogy kigondoljuk.

Sok játék (mint az említett RDR2) is rengeteg ideig készült, ez egyre jobban tolódik ki ahogy egyre összetettebbek a játékok.
Ez pedig nem egy szokványos AAA játék lesz. Hanem 2 játék és teljesen új megközelítésekkel.

Bírom amikor pont azoknak kellene gondolkodni, akik másokat butáznak. Persze a játék megjelenéséig lehet hőbörögni, mert kész játékot nem lehet felmutatni. Csak azt nem értem, hogy miért ne lenne egy félkész játék bugos? A fentiek alapján pedig továbbra sem értem, hogy miért kellene full játékot várni már most?

A Cyberpunk-ot sem mutogatják, nem véletlenül, széthőbörögnétek azt is hogy miért nem készül el az egyszerű kis felfogásotokkal. Sorry, de ha már neked lehet butázni...
30.
30.
prodigy1990
Azoknak írom ezt, akik még mindig tudják védeni ezt a semmit:
- 2020-ra ígérték az alpha tesztet, amire semmi garancia, hogy megvalósul
- már több mint 210 millió dollár gyűlt össze a játékra és még mindig nem elég nekik
- 2012 óta jóformán egy bugos, üres semmit tettek le az asztalra
Aki ezek után még mindig a játék mellett áll, az vagy naív vagy végtelenül optimista. Én az ilyen embereket egyszerűen csak butának látom.
29.
29.
Cuppak
#25 Hogy mi van? Elnézést de, az összes X4 játékkal játszottam, Elite Dangeroussal, EVE Online, Wing commander, FTL-l, sorolhatnám, van tapasztalatom űrjátékok terén. Ne hidd hogy kritizálok úgy egy játékot hogy nem játszok vele.
28.
28.
Cuppak
#26 Oksa, akkor fogadjunk, ha 4 éven belül nem jelenik meg (SQ42 v SC), és szar játék lesz, akkor megveszek 1 általad választott játékot steamen, ps4 v xb store-n (60 euró max), és beismerem hogy rosszul gondoltam, tartani fogom a szavam.
27.
27.
Back2U
#10: De ha tízszer nagyobb, és nyolc évig csinálták ezren a Red Dead kettőt, akkor ezt a címet mennyi ideig fogják?

8*10=80 (ha ezren dolgoznak rajta)
Ha nem akkor egyenes arányosság, és nőni fog az idő. Az unokád lehet tudni fog játszani vele.
25.
25.
Max3000
#23: Nem hulladék,csak gondolom mikor megláttad szociális fóbiád lett a sok ingertől.De a star citizen gondoskodik róla,hogy nem lépj túl a komfortzónádon.
24.
24.
Ooorky
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...