Nevet váltott a Microsoft Studios

  • Írta: szlav
  • 2019. február 11.
  • Biznisz
A Microsoft videojátékos divíziója az egységes brand érdekében a jövőben új néven folytatja a munkálatait. Xbox Game Studios - szokjatok hozzá, ugyanis ilyen elnevezés alatt dolgozik tovább a Microsoft 13 belsős fejlesztőstúdiója!

Minden marad a régi, csak a brand lesz más. Az eddig Microsoft Studios néven ismert videojáték-kiadó és -fejlesztő mostantól maga is felveszi az Xbox márkanevét. A redmondi vállalat 13 játékfejlesztő stúdiója innentől kezdve az Xbox Game Studios zászlaja alatt folytatja a konzolos, számítógépes, illetve mobilos fejlesztést.

Az Xbox név tehát az eddiginél is jobban egybeolvad a Microsoft platformfüggetlen videojátékos ágazatával - a Windows 10 Xbox-alkalmazása PC-re is elhozta a brandet, az Xbox Live pedig hamarosan kiveti hálóját a Nintendo Switchre és a különféle mobilkészülékekre is.

A bejelentés során egyébként biztosították a játékosokat: nagy év lesz ez az Xbox számára! Olyan exkluzívokkal játszhatunk majd, mint a Crackdown 3, a Gears 5, vagy az Ori and the Will of the Wisps, komoly tartalmi frissítéseket várhatnak a Minecraft, a Sea of Thieves és a Forza Horizon 4 játékosai, emellett pedig gőzerővel készülnek az új fejlesztések is, hiszen tavaly hét új stúdióval egészült ki az Xbox Game Studios családja.

Ezek is érdekelhetnek

39.
Kawada
#35: Rágtam, hogy a p*csába ne, és szinte-szinte vettem is x360-at. De mire eljutottam volna oda, hogy megvegyem, már jöttek a dolgok pc-re is (Fable és Mass Effect érdekelt leginkább, nekem Gears of War-ból egy is elég volt, Halo nekem kicsit gyermeteg volt mindig is egy kicsit, a multi része pedig nem vonzott). Ha nagyon le akarom egyszerűsíeni a hozzáállásomat: ha azon múlik az elkövetkezendő évek játékainak minősége az MS háza tájáról, hogy valamivel csak később, vagy annak árán játszhatok, hogy megveszem a konzolt, akkor így fogok tenni és örömmel teszem (még ha anyagilag fáj is). De ezeket a Xbox/windows exkluzív játékokat még pc-n sem akarom kipróbálni és kb. ingyen se. És az egész generációból talán a forzák, az Ori 1(-2) és a Cuphead kivételek.

Wii-t nem veszek szerintem, de Switchre tuti benevezek majd. De még az is lesz vagy 2 év, mire a kölyök akkora lesz, hogy ezzel-azzal ellegyünk. Addig pedig még megjelenik rá ez-az... :) És titkon kicsit reménykedem, hogy talán az asszonyt is be tudom vele vonzani kicsit a "játékba"... :)
38.
Kawada
#32: Neked is eleged van, de pont még ebben a 30-as kommentedben is megemlítesz csomó butaságot, ami semmi más csak olaj a tűzre, és ami szerintem elég jelentős részt (nem mondom, hogy nagyobb részt) a te tévképzeteden alapul. És nem tudom mennyire kerülte el a figyelmed, de pl. ez alatt a cikk alatt, az ami és ahogy kezdődött, az pont egy PS-es cikk alatti ostoba provokálásból indult olyanoktól, akik általában épp ezt írják általánosságban a "sony fanboyokról" amit te. :)

Egyetértek, hogy hülyeség az egész amúgy...
37.
godach
#36: Megvédem én a PS-t is ha kell. Nekem is van, volt is mindenféle (azok is megvannak még). Használom is, nap mint nap. Ettől, viszont még nem vették meg a lelkem :D
36.
Duken
#35: Nintendoval kapcsolatban legalább egyetértünk! :)
35.
godach
#25: Jó, de megint ott van nálad is, hogy rágtad a szád szélét, mert xy cím nem jelent meg. Itt már nincs Xbox exkluzív és bármennyire is pattog duncen kolléga, nem hittérítő vagyok amiért ennek örülök, de nagyon meg vagyok elégedve, hogy PC-re is jön az, ami boxra is. A szolgáltatások meg megint pazarak, szóval...
A nintendo-t viszont ne hagyd ki. Kezdésnek, egy Wii-t már 20k körül lehet kapni, és hidd el hatalmas élmény, főleg ha van valaki a családba, akivel tudod csapatni. :D
34.
Bnecne
#31: Olvasd el újra a kommented első felét majd az #1 kommented és meglátod hogy mi a baj vele :P
33.
godach
#28: Engem, moderálni? :D
Két év alatt, egyszer voltam moderálva, pár napja, akkor is azért, mert ugyan így a "fajtád" jelzőt használtam, azokra az emberekre, akik olyanok mit te vagy camgekam. Csípőből gyűlölik a microsoftot és vakon követik a sony-t.
Most is direkt használtam és nem azért, hogy személyeskedjek vagy gyűlölködjek, de sajnos tényleg nem jut eszembe más jelző, ezeknek az egyéneknek a gyűjtőnevére.
Nekem az, hogy valaki IGN-ről jött, ahol felhúzta a kis izéjén a bőrt valami xbox fanatikus, vagy a te magyarázatod, hogy egy PS cím alatt valaki beszólt, nem magyarázat. A többi, hülyeséged meg nem érdekel.
Évek alatt sikerült elkerülnöm ezt a meddő konzol vs konzol vitát, de amennyire te haragszol a stílusom miatt, annyira haragszom én is magamra no meg rátok, hogy sikerült megint ezt kiváltanotok belőlem.
32.
Bnecne
#30: Te lehet speciel nem de elég sokan vannak olyan emberek akik csak leszólni jönnek egy ilyen hír alá itt ezen az oldalon is,de bármelyik másik oldalt megnézel nem más a helyzet ott sem,és már elég unalmas és szánalmasnak tartom amit csinálnak. Lassan az PS leváltja az Iphont mint státuszszimbólum(csak itt nem az ár miatt) ha Ps-ed van akkor sikeresebb ember vagy,és lenézheted azokat akik másik műanyag dobozt kapcsolnak be naponta. Nem is értem,mért örülnek az ember annyira ha valami exkluzív befektetők talán? van részvényük a sony-nál(persze lehet örülni neki, ne értsd félre de amit a mai PS "fanboyok" csinálnak az már túllép egy határt szerintem) eleinte nem is érdekelt,de hogy már nem tudok egy xbox-os hírt elolvasni "A PS a király ha nem azt vetted hülye vagy" komment nélkül az mér elég gáz.
31.
Duken
#29: Engem sem zavar, az Xbox X nagyon penge konzol. Engem az zavar amikor úgy kezdenek el brandekről, fogyasztói termékekről beszélni mintha politikai pártok lennének vagy jótékonysági szervezetek és egyik vagy másik terméknek a vásárlói rosszabbak lennének mert a másik márkát preferálják. Szerintem tök felesleges brandeket gyűlőlni az azt megvásárló embereket meg pláne. Tökre megértem hogy valaki a box mellett dönt de azt is ha a ps mellett. Azt vszont nem hogy pocskondiáznak valakit meg valamit pusztán azért mert neki nem jön be a termék meg a terméket megvásárló emberek...khm, közössége.
30.
Kawada
#29: Nem tudom kik az a "ti" de engem nem az zavar, hogy valaki xboxon játszik. De kicsit szomorú vagyok, ha ennyit sikerült leszűrni.
29.
Bnecne
Azért itt már nagy a baj.Most titeket mért zavar az,hogy mások xboxon játszanak,illetve a microsoft exkluzívok tetszenek nekik.Mért zavar ez? Személy szerinten engem egy Halo/Sea of Thieves vagy éppenaz általatok le pontozott State of Decay 2 jobban lekött mint a Sony exk-ek(Detroidot nyomtam végig legutóbb).Mert ezek Multira vannak kihegyezve és valakiknekez jobban bejön tartalmasabb(A SOT-ba elég sok tartalmat raktak mielőtt jössz,hogy nincs benne semmi) többször neki lehet ülni,míg a Sony exk-ek mind solok(és ez nem rossz sőt jó játékok),de egyszer kinyomod és felteszed a polcra aztán elégedetten csettintesz hogy ez jó játék volt,de kb soha többet le se szeded onnan(pl.én ilyen vagyok) míg a multi címt többször előveszel és jétszol vele(Nekem a Halo MCC több éve meg van és még most is játszok vele szinte mindennap). Szóvaln nyugodjatok meg,mind a két tábor tudja mért azt a konzolt(-okat) vette meg. Valakinek a Single játékok jönnek meg valakiknek a multi címek.
28.
Duken
#24: Ah szóval azért elégedett a ps4projával mert nincs viszonyítási alapja...azaz xbox oneja...Facepalm. Kwada vegyél boxot tuti megváltozik a véleményed és gyűlölni fogod a sonyt és toxikus közzöségét. Az xbox felhasználóbarát, támogatja az egyszerű falusi embereket és szerető családként ölel karjaidba szolgáltatásaival.- by GODACH akit a GK mint mesterét követi, kinek szava szent, akit elitél az el van ítélve az a megváltozhatatlan abszolút igazság. Ne packáz vel mert akkor csak egy állatfajá válsz.
26.
Duken
#24: Fajtád? Hogy beszélsz Te az emberekkel ilyen hangnemben? Különben nem Kwadat fogják elítélni hanem téged, amilyen hangnemben beszélsz az emberekkel. Egy kicsit azért elgondolkodhatnál azon miért téged szoktak moderálni általában. Egyszerűen képtelen vagy személyeskedés és bunkó viselkedés nélkül reagálni mások eltérő véleményére. Fanatikusan gyűlölsz valamiféle nem létező ps közösséget.
25.
Kawada
#24: Nyilván egy exkluzívnak sosem az a feladata, hogy GTA5-el vagy FIFA-val versengjen. A "hulladék" jelző pedig főleg arra utal, hogy technikailag hogy állnak... Szinte minden nagyobb játékmegjelenés kapcsán lázongás tör ki, hogy nincs kész, nem fut, nem indul, külön driver kell, stb.) A Destiny tudtommal multiplatform cím volt mindig is, lehet másra gondoltál de ezt írtad. Illetve hiába olyan dolog, amit én nem szeretek, azért egyfajta minőséget hordoz sok szempontból a műfajt szerető emberek számára. Na de a Crackdown 3 remek példa (én se sokat nézek ki belőle... És a Sea of Thieves, és State of Decay 2 és társai... Ezek miatt haragszom az MS-re... Szerintem nagyon jól csinálta a MS az előző generációban. És a tököm tele volt, hogy várnom kellett Mass Effectre, Gears of War-ra (meg se jelent aztán egy ideig pc-re) meg Fable-re, de ezektől még kaptam valamit. De azzal, hogy kizárólag időszakos exkluzivitásban van létjogosultsága, nem tudok egyetérteni. Szerintem az exkluzivitásnak kizárólag akkor van létjogosultsága, ha azt a minőség alátámassza. És szerintem a Sony és a Nintendo is megüti azt minőségben (és itt nem csak általában mint játékmechanika, vagy történet... hanem technikai szinten is, látvány, optimalizálás, stb.), hogy ezért érdemes megvenni a konzolt és azt érzem, hogy kapok is cserébe valamit, hogy "befizetek erre a klubtagságra". Időszakos exkluzivitással nem lehetne olyan stabil teljesítményt elérni pl. ezzel a vizualitással (a látványt emelem ki mert könnyen megfogható tényező), mint amiket a Sony címek nyújtani tudnak még az alap hardvereken is (erre szokták írni páran, hogy "jaja, blurstation" ...).

A Nintendo-ról nem tudok annyira nyilatkozni, mert nagyon más világ és nagyon más kultúra is, illetve nincs... még... :) . Ott ősidőktől nagyon szigorú feltételekhez kötötte a Nintendo, hogy mi jelenik meg és mi nem, hány példányban, csak az ő általa gyártott cartridge-eken, stb.

Az itteni dolgokhoz pedig... na... meglátjuk. Sajnos sokszor hasonlít a színvonal egy 444 vagy 888.hu kommentfalhoz... Azt már elhatároztam egy ideje, hogy nem fogok ennyire belemenni semmibe, mert sajnos fölösleges és az emberek úgysem azt nézik amit írok, hanem amit ők hisznek, hogy gondolok közben. Kaptam én már az ívet, de leszarom, elmagyarázom 2-3-4-szer, aztán hagyom a p*csába és egy másik cikk alatt kezdődik minden elölről... De valahogy perverz módon reménykedek abban, hogy hátha ki tud alakulni valami értelmesebb és árnyalatokat is érinteni tudó diskurzus néha... :) Mindenesetre elgondolkodtató, hogy játékokon ennyire össze tudnak veszni emberek, akkor mit várhatunk el ténylegesen az életünket meghatározó ügyekben (lsd politika, közélet)
24.
godach
#23: Neked még megbocsájtható is. Első konzolod, nincs viszonyítási alapod, csak a számokat látod, stb. Nincs ezzel gond, én soha nem kértem volna senkitől, hogy szeresse a boxot csak azért mert nekem van, vagy szeresse a pc-t, csak azért mert nekem van. Sőt, ezen kívül még 8-10+ konzol is van és lesz is mindig.

Azok, a "hulladék" multiplatform címek, viszont amiket ezzel a jelzővel illetsz, mindig eladási csúcsokat döngetnek. És ez pont azért van, mert a vásárlói bázis, sosem lesz egyenesen arányosan kisebb, mint a minőségkedvelők bázisa.
Egy exkluzív cím garancia a minőségre? Ott a Destiny PS-re vagy a Crackdown 3 Xbox-ra (ami bár még nem jelent meg, de előre látszik, mennyire semmilyen).
Az exkluzivitásnak egy formában van létjogosultsága, mégpedig az ideiglenesen exkluzív anyagoknál. Ha valaki tudja, hogy egy év múlva jön más platformra is (hogy legyen idejük először egyre fejleszteni, majd portolni) akkor nem lesz neki kötelező "átpártolnia vagy többet tartania".

Én örülök a véleményednek, nincs is ezzel gond. Az 1. hozzászóló és fajtája miatt, viszont készülj fel, hogy egy csoportba fognak majd emlegetni titeket az elvakultságuk, fanboyságuk és nem utolsó sorban bunkó stílusuk miatt, amit én pl nagyon sajnálok, mert lehetne itt beszélgetni, de az IGN-ről jöttem és ott felb*sztak ezért most beszólok a boxosoknak, meg a ps cikk 6-os kommentje miatt, most én is jól megmondom neked, féle felhasználók miatt, sajnos az olyan normális egyének is kapni fogják az ívet, mint pl te. :/
23.
Kawada
#21: Tegnap valahogy kibírtam, hogy ne keveredjek bele a hígfosba, de lehet ma nem úszom meg... Na de hátha kivételesen jutunk valamerre... :)

Ez is túlzás amit te írsz... Én szerintem azok közé tartozom, akiket itt sokan az ilyen viták folyamán ps fanboynak tartanak. Ebből annyi az igazság, hogy rohadtul szeretem a Ps4 Prómat, első konzolom evör és nagyon imádok több Ps exkluzív címet is, nekem gyakorlatilag a PS4 a single player platformom... No de... Én lennék a legboldogabb, ha kellene/lehetne miért (számomra persze) xboxot is venni. És ha ismét lennének értelmes exkluzív címek, akkor vennék is. Fontos lenne megérteni, hogy az exkluzív játékokat én személy szerint nem azért szeretem, mert csak egy kib*szott klubkártyával (a konzol maga) lehet játszani, hanem mert ha tetszik, ha nem sok szempontból ezek a legminőségibb darabok. Aztán hogy tetszik-e a műfaj vagy sem, már más kérdés. Az elmúlt 2-3 évben olyan szintre jutottak ezek a címek, hogy gyakorlatilag borítékolható előre, hogy a top 10-es év végi listák legalább fele valamilyen exkluzív cím lesz, és a top 3-ba kerül mondjuk 2 legalább.

Ezek mutatják meg legjobban egy konzol képességét. Ezek azok a játékok, amik akkor is elkészülnek és akkor is a lehető legmagasabb minőségben, ha réteg műfaj akár és ha veszteséges lesz, mert elsődleges feladatuk nem kizárólag az, hogy saját maguk kitermeljék a beléjük ölt pénzt, hanem, hogy még 1-2 millió ember találjon okot a konzol megvételére, amely be fogja őket vonzani a kiegészítő szolgáltattatásokba. Irdatlan pénzek és munkaórák állnak ezek mögött és nem fognak félkészen vagy bugosan megjelenni (most már... régebben még előfordulhatott, lsd Mass Effect 1, ami technikailag egy kalap szar volt még xboxon, de akkor még senkit nem érdekelt, hogy 24 fps-sel megy...).

Én nem azért haragszom az xbox-ra, mert utálom. Mint céget, kb. leszarom, hogy él-e vagy hal-e, hanem mert szeretem a jó játékokat és jelenleg 1-2 kivételtől eltekintve, nem sok jó kerül ki a MS gondozásában. Ellenben nagyon sok ember van, akinek a PS-hez való viszonyát és a játékaikhoz való viszonyát is befolyásolja az, hogy láthatóan utálja a Sony-t úgy általában mint a szart...

Az exkluzivitás egyfajta biztosítéka LEHET a kiemelkedő minőségnek. Azt tapasztalom személy szerint, hogy nem igen lehet velük mellényúlni. Ellenben egy szaros multiplatform cím miatt állandóan rettegünk, hogy szarul fut, nem megy, bugos, félkész, a 1070-emen szarabbul fut mint a gtx 850-es laptopomon, stb... Ez nem azt jelenti, hogy PC-re és/vagy xbox-ra nincsenek játékok vagy ne lennének k* jó játékok. De ha az exkluzivitásnak nyilvánvalóan van egy ilyen előnye, akkor én személy szerint nem tudom elfogadni azokat az anyázó hangokat, hogy "köcsög Sony, mé' klikkesedik, mi a jó neki ebbe, dögöljön meg és dugja föl a címeit, akkor se veszek PS-t!". Én ilyet tuti nem mondanék xbox-ra, vagy switchre, pedig van/volt olyan cím amire vágytam... Legfeljebb szívtam a fogam, hogy "b*sszameg... kéne egyet azért venni...".
22.
Kawada
#20: Óóóó igen. Még egy nagy kedvenc.
21.
godach
#1: Egyáltalán nem kell az általad említett "ikszbokszfanboynak" lenni.

Megpróbálok úgy példálózni, hogy ti is megértsétek.
Ha van egy bizonyos kenyér, ami legyen mondjuk Zebra Cipó és nagyon finom, de csak a szomszédos faluban kapható, akkor ha nagyon szeretnék enni belőle, mert elismerem hogy finom és megéri az árát, akkor átmegyek, megveszem DE nem örülök neki, hogy a sarki pékségemben nem árulják.
Ellenben, ha én laknék a szomszéd faluban, és bejelentené az eladó, hogy nem fogom látni a szomszédokat reggelente, mert immár náluk is kapható ez a bizonyos cipó, akkor belegondolnék, milyen szar lehetett nekik csak ezért átjönni, és örömmel nyugtázom, hogy immár ő is olyan könnyen, olyan rugalmasan hozzájuthat ahhoz a termékhez, amit én is szeretek és nagyra becsülök mint én.

Ellenben, a te fajtád olyan, hogy ha lehetőséged lenne arra, hogy TE döntsd el, hogy neki is legyen e kapható a falujába, az amit Te is megveszel, akkor azt mondanád hogy NEM!. Költözzön ide, vagy ne egyen. Sőt. Ha nem jön ide, akkor ne csak náluk ne legyen kapható, de ne vehessen itt se.
Ilyenek vagytok. És ez a gond.

(Remélem, sikerült annyira egyszerűen megfogalmazni, hogy megértsétek :/ )
20.
Nyarlako
#19: Bloodborne-t is elbassza a chromatic aberration látványra eléggé. Fel kellene már fogni hogy a képhibák nem kívánatos effektek.
19.
Kawada
#15: És a film grain, meg a vignette... zseniális találmányok.
18.
frankdelgado
#11: A 6 os kommentem még itt is kísért? Akkor ki is a mimóza? :)
17.
Nyarlako
#16: Meg ne feledkezzünk meg a Microsoft studios gondozásában megjelent Cupheadről sem amihez jön idén a kiegészítő. Remélem nem lesz lehetetlenül nehéz azért, meg akarom tartani a 100%ot az új achikkal is.
16.
supair
#13: Bizony.Az Ori egy 9.5
15.
Nyarlako
#1: Mondjuk szerencsere ami jon boxra az 99%ban már pcre is. De miért ne tennék, hiszen a Windows is az MS platformja. És pc-n minden jobb a grafikai testreszabhatoság miatt, a ma divatos postprocessingek nagy részét szenvedélyesen gyűlölöm és első dolgom kikapcsolni őket. A motion blur egy emberiség elleni bűntett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...