Rekordokat döntöget a Marvel Kapitány

  • Írta: sirdani
  • 2019. március 11.
  • Cooltúra
Link másolása
Noha a kritikákat tekintve jócskán akadnak magasabb értékeléseket bezsebelő Marvel-alkotások, a mozikasszáknál azonban igencsak más a helyzet; az első hétvége adatai alapján újabb rekordert köszönthetünk.

Jelenleg ugyanis a Hollywood Reporter értesülései szerint nagyon úgy fest a dolog, hogy a Marvel Kapitány tudhatja magáénak minden idők legsikeresebb nyitóhétvégéjét azon filmek közül, melyekben a főszerepet egy női színész alakítja. A hétvége során ugyanis a film az észak-amerikai mozikban 153 millió dollárt, míg nemzetközileg csaknem 455 millió dollárt ért el, ezzel egyébként megszerezte a 18. legjobb nyitóhétvége eredményét is.

A kategória eddigi győztese az Emma Watson alakításával készült A szépség és a szörnyeteg című film volt, ami 357 millió dollárt kasszírozott az első hétvégéjén. A Marvel Kapitány a képregény-adaptációk között is megállta a helyét, a 640,5 millió dollárt elért Bosszúállók: Végtelen háború után a második legjobb nyitányt mutatta fel.

Ami egyébként a konkurenciát illeti, a DC szintén női főszereplővel készített 2017-es Wonder Woman filmjének 103 millió dolláros rajtját könnyűszerrel előzte meg a mozi, így a Brie Larson alakította Marvel Kapitány az első hétvége után hivatalosan is a legnagyobb érdeklődést generáló szuperhősnő lett a mozivásznon. A filmet pedig természetesen mi sem hagytuk ki, szlav kritikáját az alábbi linkről érhetitek el.

32.
32.
kopic
#30: Megnezem jovoheten szerintem. Mar csak az Endgame miatt is.
31.
31.
laquitto
Ha az ember el tud vonatkoztatni a kozepesen ostoba parbeszedektol, teljesen szorakoztazo film.
30.
30.
B-Shaggy
#25: Nemtom, én nem találtam ellenszenvesnek. Vannak a filmnek hibái, de szerintem ez pont nem az. Nem egy óriási film, de ha kis popcornt kérsz, akkor nem fogod úgy érezni, hogy nem érte meg megnézni az Endgame előtt (már csak azért sem, mert van pár dolog, ami valszeg elég fontos lesz ott is).
Egy kommenttel akartalak meggyőzni, hogy ne egy komment miatt hagyd ki. Igen, ennyi eszem van!
27.
27.
simi
#26: egyébként a szépség és a szörny még mindig rekordtartó, ha a női főszereplős filmmegjelenések nyitóhétvégéjének az amerikai egyesült államok-beli bevétele szerint rangsoroljuk a filmeket
mondanom sem kell ez a rangsor szerinti legnagyobb rekord a legfontosabb rekord
25.
25.
kopic
#23: Vegig ellenszenves a foszereplo? Akkor nalam felejtos sztem, viszont igy akkor az Endgame-ben nem fogok tudni semmit rola es allitolag eleg nagy szerepe lesz ugyebar. :/
Remelem nem ő fogja megolni Thanost, hanem valami okos csavart kitalalnak a Russo tesók.
23.
23.
hedzsooo
#2: Dittó, röviden. A főszereplő jóformán végig ellenszenvesen nyílvánul meg, v. amolyan semmilyen jellegű, így aztán az egész film is eléggé felejthető, az akciójelentek java profi, ill. azok látványvilága, de kb. ennyi az igazi pozitívuma a filmnek, + mondjuk a macsek és S.L. Jackson. :)

Akinek kevés ideje/pénze van, az inkább szerintem az Alitára üljön be a moziba, az 100x jobban megéri az árát, + a vele töltött időt is.
22.
22.
hedzsooo
21.
21.
simi
#19: https://www.gamekapocs.hu/hir/62181/brit_toplista_ismet_vezet_az_anthem
Az angolok kifinomult ízléséről...
20.
20.
simi
https://www.boxofficemojo.com/showdowns/chart/?id=roguevhgdk.htm
én nem igazán látok rekorddöntéseket, hacsak nem kezdjük el figyelembe venni a női főszereplőt.
ami szerintem kissé félrevezető, nézzük mondjuk az aquaman-t ami a legnagyobb nyitóbevétel a szamoai származású férfi főszereplővel rendelkező filmek között, WOW
Star Trek (2009) a legtöbb bevétel ahol a főszereplő karakter monogramja J.T. K. WOW
akármelyik filmre tudok mondani bármennyi rekordot
19.
19.
kalas
Itt Londonban tele volt a moziterem múlt héten, ilyet még tapasztaltam pedig gyakran járok
18.
18.
Metrox
#14: >Naruto trükk
*wheeze*

Ezt azért már 1970-es környéki képregényben is eltolta Dr Strange szerintem.
15.
15.
Zisten
Hétvégén néztem meg.
A Stan Lee megemlékezés szép volt, el se kezdődött a film, de már a könnyeimet töröltem.
Jó film volt. Egy új hős születésének tökéletes.
Szerintem a Csaj jól játszott és jól hozta a szerepet. nekem tetszett és Samuel L. Jacksonnal is jók voltak együtt.
Azt persze nem tudjuk meg, mitől is lesz ő hatásos fegyver Thanos ellen, de ez oké is. Ez a film a 90es években játszódik, szóval mondhatjuk Marvel Kapitány több mint 20 évet volt távol.
Kérdés:Ezalatt a több mint 20 év alatt mennyit fejlődött és tanult Marvel Kapitány a távollétében?
Mert azért a Dr. Strange-ből se néztem ki azt a Naruto trükköt. :D
Egy hónap és kiderül mi lesz a Végjáték.
13.
13.
zoli12i
#6: Ami tarol a mozikban az csak jó film lehet ? Valahogy sosem sikerült megértenem ezt a logikát.
12.
12.
frankdelgado
#7: Én mexoptam, mert ezt lewarezoltam volna, mivel a larson kisasszony egy gyökér. Viszont blokkolnám. De mivel az avanzsálókat moziban nézném, ez meg addig nem lesz torrenten, igy hétvégén mehetek moziba.
10.
10.
suresz
az Alita már túl van a 350 millión!
3.
3.
gyerecske
#2: Szerintem is így van.Én sajnálom a jegy árát is, tejesen felejthető film.
2.
2.
Macifasz
Én pénteken néztem de nem voltam elájulva. Az akciójelenetek néha látványosak, néha viszont totál erőtlenek. A rendezés és a zene semmilyen (nem a 90-es évek dallamaira gondolok, mert azok jók), a hangulat a kémia és a humor pedig csak hellyel-közzel működik. Sőt. Számomra az egész filmre ez volt jellemző, hogy csak hellyel-közzel működött. Karakterfejlődés meg nincs. Az elején egy öntelt picsa, a végére meg egy szuperképességekkel rendelkező öntelt picsa lesz. :-D Emiatt a karakter szerethetősége kb. nulla. :-D Mondjuk a felvezető funkciójának végül is megfelelt a film, ám a MARVEL filmes univerzum történelemkönyvében maximum az "ok, ezt is láttuk, lépjünk is tovább" szintet fogja képviselni. Várjuk az áprilist. :-) A Stan Lee megemlékezés viszont csillagos 5-ös lett, PACSI és TAPS érte a studiónak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...