Drogügyek miatt leállt a Judgment forgalmazása

  • Írta: szlav
  • 2019. március 13.
  • Hír
Link másolása
Erre mi sem számítottunk! A Sega átmenetileg beszüntette a Judgment forgalmazását Japánban, miután a játék egyik főbb szereplőjét alakító Pierre Takit kokainfogyasztás miatt letartóztatták.

A Sega határozatlan ideig leállította a Judgment fizikai és digitális forgalmazását Japánban. A Yakuza-spinoff világában érthető módon nem ismeretlen a bűnözés, de az mégis váratlan fordulat, hogy a való élet bűncselekményei legyenek ilyen behatással a játékra. Szóval mi is történt egészen pontosan? A játék egyik kulcsszereplője a ludas, pontosabban az őt alakító színész. 

Pierre Taki, aki az alattomos Kyohei Hamurát játssza a programban, őrizet alá került kokainbirtoklás és -fogyasztás miatt. A szigetország törvényei és lakói igen szigorúan bánnak a hasonló drogügyekkel, így nem csoda, hogy a színész kapcsolata a videojáték-óriással komoly hullámokat keltett. Ennek hatására a Sega ideiglenesen beszüntette a játék Judgment terjesztését, nem törvényes felszólítás miatt, hanem teljesen önállóan. Nyilvánvaló, hogy a vállalat igyekszik minél jobban eltávolodni az ügytől.

A Judgment egyébként már tavaly december óta kapható Japánban, a tervek szerint pedig júniusban hozzánk is elér a PlayStation 4-exkluzív cím.

8.
8.
Juha
#2: Az a baj, hogy a drog közvetve másnak is árt(hat), a szesztilalommal már többször próbálkoztak, kevés sikerrel, a cigi/szivar eleinte a társadalmi "felsőbbrendűség" szimbóluma volt, mára azért koptatták ennek a jelentőségét (pubokban, nyilvános zárt helyen tilos stb.), de 20 éve még itthon is menő volt füstkarikát fújni.
Ha a "drogok" egy részét is legalizálnák, azzal lehet egy megállíthatatlan folyamatot indítanának el, amit visszavonni nem nagyon választóbarát.
A gyógyszerekkel viszont tényleg kezdeni kellene valamit, mert irtó sok xart megvehetsz a patikában, de ha hétvégén fogy el pont a szívgyógyszered (pl. kiborul, elázik stb.), akkor a gyógyszertár nem adhatja ki, ha nincs recepted, ha meg van, akkor lehet pont elfogyott az országban... True Story
4.
4.
Szerintem ez egy játéknál mellékes kellene, hogy legyen. Meg ugye nem gondolja senki, hogy az esetleges kedvenc színésze/zenésze még soha egy sört sem ivott meg és csak házasság után szexelt, azt is csak egyszer...
2.
2.
RebornSoul
Most nem mindegy, mit szippant fel a papi? A sok kőolaj-származék gyógyszer mind legális, meg az alkohol ezernyi fajtája és a cigi is. Ezek ellen semmi kivetnivaló nincs, de a kokó, meg a többi huncutság már hirtelen az ördögtől való? Hadd legyen már meg az embernek a joga ahhoz, hogy, hogy a saját életét úgy bassza tönkre, ahogy akarja. Idéznék Az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatából: "A szabadság annyit jelent, hogy mindent szabad, ami másnak nem árt.". Ez egy általános érvényű igazság, csak éppen kár, hogy a jog és a törvények nem tükrözik ezt és nem ennek a fényében kerültek megalkotásra.





1.
1.
crytek
Yakuzák után remélem ezt is hozzák majd pc-re!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...