Drogügyek miatt leállt a Judgment forgalmazása

  • Írta: szlav
  • 2019. március 13.
  • Hír
Erre mi sem számítottunk! A Sega átmenetileg beszüntette a Judgment forgalmazását Japánban, miután a játék egyik főbb szereplőjét alakító Pierre Takit kokainfogyasztás miatt letartóztatták.

A Sega határozatlan ideig leállította a Judgment fizikai és digitális forgalmazását Japánban. A Yakuza-spinoff világában érthető módon nem ismeretlen a bűnözés, de az mégis váratlan fordulat, hogy a való élet bűncselekményei legyenek ilyen behatással a játékra. Szóval mi is történt egészen pontosan? A játék egyik kulcsszereplője a ludas, pontosabban az őt alakító színész. 

Pierre Taki, aki az alattomos Kyohei Hamurát játssza a programban, őrizet alá került kokainbirtoklás és -fogyasztás miatt. A szigetország törvényei és lakói igen szigorúan bánnak a hasonló drogügyekkel, így nem csoda, hogy a színész kapcsolata a videojáték-óriással komoly hullámokat keltett. Ennek hatására a Sega ideiglenesen beszüntette a játék Judgment terjesztését, nem törvényes felszólítás miatt, hanem teljesen önállóan. Nyilvánvaló, hogy a vállalat igyekszik minél jobban eltávolodni az ügytől.

A Judgment egyébként már tavaly december óta kapható Japánban, a tervek szerint pedig júniusban hozzánk is elér a PlayStation 4-exkluzív cím.

9.
Nyarlako
Az alkohol a legveszélyesebb drog, csak az persze legális.
Egy kis kokó miatt meg már áll a bál.
8.
Juha
#2: Az a baj, hogy a drog közvetve másnak is árt(hat), a szesztilalommal már többször próbálkoztak, kevés sikerrel, a cigi/szivar eleinte a társadalmi "felsőbbrendűség" szimbóluma volt, mára azért koptatták ennek a jelentőségét (pubokban, nyilvános zárt helyen tilos stb.), de 20 éve még itthon is menő volt füstkarikát fújni.
Ha a "drogok" egy részét is legalizálnák, azzal lehet egy megállíthatatlan folyamatot indítanának el, amit visszavonni nem nagyon választóbarát.
A gyógyszerekkel viszont tényleg kezdeni kellene valamit, mert irtó sok xart megvehetsz a patikában, de ha hétvégén fogy el pont a szívgyógyszered (pl. kiborul, elázik stb.), akkor a gyógyszertár nem adhatja ki, ha nincs recepted, ha meg van, akkor lehet pont elfogyott az országban... True Story
5.
Ultimate
#4: Japó törvény. Ez van. Van amiben totál szigorúak, van amiben tán a föld egyik legbetegebb népe.
4.
Neotechtr
Szerintem ez egy játéknál mellékes kellene, hogy legyen. Meg ugye nem gondolja senki, hogy az esetleges kedvenc színésze/zenésze még soha egy sört sem ivott meg és csak házasság után szexelt, azt is csak egyszer...
2.
RebornSoul
Most nem mindegy, mit szippant fel a papi? A sok kőolaj-származék gyógyszer mind legális, meg az alkohol ezernyi fajtája és a cigi is. Ezek ellen semmi kivetnivaló nincs, de a kokó, meg a többi huncutság már hirtelen az ördögtől való? Hadd legyen már meg az embernek a joga ahhoz, hogy, hogy a saját életét úgy bassza tönkre, ahogy akarja. Idéznék Az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatából: "A szabadság annyit jelent, hogy mindent szabad, ami másnak nem árt.". Ez egy általános érvényű igazság, csak éppen kár, hogy a jog és a törvények nem tükrözik ezt és nem ennek a fényében kerültek megalkotásra.

1.
crytek
Yakuzák után remélem ezt is hozzák majd pc-re!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...