HWSW: Samsung Galaxy S10+ teszt

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 5.
  • Hardver
Link másolása
Látványos vérfrissítés a mezőny élén, új külsővel, új funkciókkal és a szokott csúcsvassal érkezik a Samsung idei élharcosa, a Samsung Galaxy S10+, amit alaposan górcső alá vett a HWSW szerkesztősége.

Meghozta a várva-várt dizájnváltást a Samsung idei csúcsmodell-szériája: a Galaxy S10-sorozat szinte teljesen elköszön a kijelzőkáváktól, a kamerát pedig a kijelző jobb felső sarkába ütött lyukba költözteti. A felrázott külső, illetve az abba pakolt új funkciók, mint a fordított vezeték nélküli töltés vagy a kijelző mögé rejtett ujjlenyomat-olvasó úgy kellett a cégnek, mint egy falat kenyér, miután a tavaly az egyébként jól sikerült, de újítást már kevesebbet hozó Galaxy S9-sorozat nem nagyon mozgatta meg a vásárlókat. A látványosan átrajzolt Galaxy S10-ek viszont már sokkal jobb esélyekkel indulnak, még a hajtogatható nagy testvér, a Galaxy Fold árnyékában is - már csak azért is, mert utóbbi csillagászati árcédulája mellett még az S10-sorozat szintén borsos árazása sem tűnik annyira elérhetetlennek.

A szériából az S10+ modellel ismerkedtünk meg közelebbről is. Az eszközzel, főleg a nagyobb kijelzőméret mellett a Samsung kissé note-osra vette a figurát, a terebélyes ház kissé szögletesebb, de még mindig lekerekített sarkokkal érkezik, ahogy maga a kijelző is. A felépítés nagy vonalakban követi az iparági trendeket, vagyis alumíniumkerettel szerelt üvegszendvicsről van szó, ívelt szélű kijelzővel és hátlapi üvegborítással. A panel kávái, főleg a hajlított oldalaknak hála még sok rivális, hasonló felépítésű modellnél is keskenyebbnek hatnak, noha alul-felül szokás szerint egy kissé vastagszik a perem. A telefon bal oldalán idén is ott figyel a dedikált Bixby-gomb, a vállalat azonban már engedékenyebb a billentyű kapcsán, főleg miután több régióban, köztük hazánkban egyelőre nem sok hasznát vesszük az asszisztensnek nyelvi támogatás híján - a beállítások között tetszőleges funkciót adhatunk a gombnak.

Érdekel, milyen lett a Samsung új zászlós hajója? Irány a HWSW!

2.
2.
GAMEROD
Nem tudom milyen újításra várnak az emberek, már minden értelmes ötlet ki lett maxolva vagy 5 éve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...