Betiltották a PUBG-t Nepálban

  • Írta: szlav
  • 2019. április 12.
  • Hír
A fiatalkorúak védelmére hivatkozva a nepáli hatóságok a mai naptól kezdve betiltották a PlayerUnknown's Battlegroundsot az ország teljes területén. A helyi internetszolgáltatók mától teljesen blokkolják a játék adatforgalmát.

A mai naptól hatályosan tiltólistára került a PlayerUnknown's Battlegrounds - jelentette a Kathmandu Post riportja. A battle royale-játékkal kapcsolatban számos panasz érte a helyi illetékeseket a szülők és az iskolák részéről, így Katmandu Kerületi Bírósága meghozta a határozatát, és országszerte betiltotta a programot. A nepáli internet- és mobilszolgáltatók mostantól teljes körűen blokkolják a PUBG adatforgalmát.

Az ország bűnügyi szervezetének képviselője, Dhiraj Pratap Singh elárulta, hogy azért nyújtották be a bírósághoz a kérvényt, mert a múltban rengeteg panaszlevelet kaptak az iskoláskorú gyermekek szüleitől és tanáraiktól a játékkal kapcsolatban. Véleményük szerint a program negatívan befolyásolja a fiatalok tanulmányi eredményeit, valamint a játékban ábrázolt erőszak a való életben is agresszívabbá teheti őket. Ezzel kapcsolatban több pszichiáter véleményét is kikérték, akik szintén egyetértettek az összegzéssel.

17.
strangerthingsfan
#11: illetve tulajdonképpen magára a folyamatra kell rájönni, hogy mit okoz, mefigyelni és elengedni saját magunktól. Tiltással nem sok mindenre lehet menni, a tiltott gyümölcs csak vonzalmat okoz.
16.
strangerthingsfan
#8: maximálisan egyetértek. A sok barom eseténként képtelen híradó nélkül aludni, ezzel mérgezve magát mega környezetét. Neked jár a pont.
15.
kindzsal
#11: Van tvm, de foldi adast 13 eve biztos nem neztrm. Streaming ota, meg a filmletoltogetes is teljesen visszaszorult.
14.
Nyarlako
Nepalról mindig az extra csúszós nepáli vazelin™️ ugrik be.
13.
user101
Várjátok ki a végét...

Trump körbenéz : Fortnite ? Az mi a sz@r ? Epic games ? annak lassan a fele kínai kézben van... Azonnal tíltsuk be ! :)))
12.
Thor Vath
Azért a történet úgy lenne szép kerek, ha a panaszkodó szülőket meg ezen felül jól megbírságolják, mint az állat, amiért az iskolás korú gyereküket engedték 18-as korhatáros játékkal játszani :)
11.
gremi
#10: Vagyis a 90%-át :D
10.
kindzsal
#8: Miert kene betiltani a TVt? Inkabb bizonyos agyrohaszto adasokat kellene.
9.
markoci555
#3: "A harmadik világban" :D
Ha olyan mobilra futja nekik amin megy a pubg, és net is van hozzá, akkor nem tudom miről beszélünk
8.
gremi
A TV-t kéne betiltani.Annál nagyobb veszély nincs a gyerekekre és öregekre, mint amit ott látnak.
7.
GAMEROD
Jól tették. Agysorvasztóak az ilyen játékok. Értelmetlen időpocsékolás, minimális sikerélménnyel.
6.
NemecsekErno
Nagyon helyes, ez a fontos döntés hozzásgiti Nepált, hogy kimásszon a nyomorból és a fiatalok inkább a Nobel dijjas eredményeket hozzák az országnak, ne pedig a tehénszart talicskázzák, hogy legyen mivel füteni otthon...
5.
Aanash
Nem most kellene ilyeneket csinálni. Vagyis csinálják csak késő bánat.
Ha nem pc-n foglalkozik a gyerek hülyeségekkel akkor mobilon.
A neten meg minden moslék ott van.
4.
Yanez
Ez most komoly? Na ne pál!

Ezzel sajnos úgysem mennek sokra. Nem itt kéne kezdeni a dolgot, ha az erőszak elnyomásáról van szó.
3.
mestermagyar
#2: Harmadik világban nem nagyon használatos a PC. Ott sokan csakis mobilt használnak azon pedig ingyenes.
2.
TDavid22
Ha a szülők is panaszkodnak a játékra akkor miért vették meg a gyereknek?
1.
mestermagyar
Szerintem a paranoiás tiltogatással nem a szabadabb világ felé haladunk. Minnél többet tiltasz, annál többet kell költeni a megfigyelésre és a bűnüldözésre hogy a szabályokat lenyomják a torkunkon. Ennek csakis egy disztópikus világ lehet a vége.

Ha basztál jól nevelni a gyerekedet akkor persze hogy el fogja emészteni a tudatlanság és az ösztön. Ilyen állatokat meg csakis ketrecben lehet tárolni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...