HWSW: Csúszik a Galaxy Fold piaci bemutatója

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 23.
  • Hardver
Múlt héten több ízben is arról számoltak be újságírók, hogy komoly gondok vannak Samsung Galaxy Fold-tesztpéldányokkal. A cég úgy döntött, a tapasztalt problémák miatt eltolja a megjelenést.

Elhalasztja első hajlítható kijelzős okostelefonjának, a Galaxy Foldnak április 26-ra tervezett bemutatóját a Samsung. A dél-koreai vállalat a sajtónak kiküldött egyes tesztpéldányoknál tapasztalt kijelzőproblémák miatt hozta meg a fájdalmas lépést. Rövid közleményében a gyártó állítja, további belső tesztekkel megvizsgálja az eseteket, a munkálatok végeztéig pedig nem kerülnek piacra a készülékek. Nem tudni, hogy pontosan mikorra tehető az új rajt, a Samsung csupán annyit mondott, hogy valamikor a következő hetekben közli a pontos dátumot.

A gyártó számára rémálomszerű helyzet múlt héten kezdett kirajzolódni, amikor gyors egymásutánban több, a sajtónak kiküldött Galaxy Fold-tesztpéldány ment tönkre teljesen vagy részlegesen. A készülék első, már végleges hardvernek tekinthető tesztpéldányait szokás szerint először a legnagyobb nemzetközi tech oldalak és vloggerek kaphatták meg, amelyek azonban szokatlanul nagy arányban számolnak be különféle fatális, a kijelzőt érintő hibákról. Elsőként a The Verge írta meg, hogy a Samsungtól érkezett tesztpéldány gerincénél egy ponton érezhetően kitüremkedett a kijelző, amit nem sokkal később olyannyira megsínylett a hajlítható OLED-panel, hogy azon szabad szemmel jól látható megjelenítési hibák jelentek meg.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

20.
Josi21
#18: Rád van bízva csinálj jó akukat.
19.
Josi21
#18: Aki nem 24 órában tolja, esetleg dolgozik is mint én. Lehet bírja, de lehet, hogy nem... Továbbiakat már leírtam jó éjt.
18.
logic5
#17: Mert szerinted akku tekintetében minden oké? :D Jobb, is, ha rábízod olyanra aki ért hozzá :D
17.
Josi21
#16: Tévét nem szoktam magammal vinni meló helyre. Mégis milyen elavult akku technikáról beszélünk ? Régi sokat becsmérelt telefonok akkumulátorai, jelenlegi gépekben kb 3 percet bírnak. Azokkal csak telefonálni lehetett, ezek másra is jók. További eszmecserét rábízom a szakértő mérnökökre.
16.
PS4jacksony
#13: A tévét sem akarjuk kettéhajtani és semmilyen kijelzőt.
Már vetíteniük lellene a képet levegőbe vagy a falra csak az őskövület akkutecnológi miatt megállt a fejlődés...
Jobb kamera évről évre meg több lyuk a hátlapon baromi unalmas semmi igazán forradalmi ötlet nincs ....
15.
Nyarlako
#14: Jobb akkumlátorok kellenének sokkal, de azt leszarják.
14.
GAMEROD
Már csak vergődés látszik a telefonpiacon, a gyártó se tudja hogy mit szeretne és a vevő sem, mert már ugye minden megvan ami fontos. Értelmes dolgokban már évekkel ezelőtt sikerült kimaxolni a kategóriát.
13.
ollie92
Samsung, akárcsak az apple, egy rakás szar lett mára. Túlárazott termékekkel jonnek ki, az A széria lassan már az S széria árazását kapja. Túlárazott termékek a retardált kozonsegnek. Xiaomi egy teljesen más koncepción dolgozik, amit hamarosan bemutat és lefogadom, nem 2000€ lesz az ára :

https://www.theverge.com/2019/1/23/18194065/xiaomi-foldable-phone-tablet-device-teaser

12.
latis666
Szerintem egyáltalán nem elveszett ötlet. Igazából az lenne a jó ha összehajtva a telefonom méreteit kapnám kihajtva pedig a dupláját. De lehet hogy meg tudnám szokni ezeket az arányokat is. Az mondjuk szerintem is gáz ha kiadják a tesztpéldányokat és azonnal előjönnek a hibák mert akkor a gyári teszteken hogy ment át? Nyilván kapkodva. (kicsit off de SZERINTEM tök gáz a "szarsung"-ozás meg "trémobil" -ozás. Ezek komolytalan dolgok az ember magát járatja le vele. Szerintem legalábbis.)
10.
logic5
Ez semmi más, csak pr... Ki adja ki először, ezt a haszontalan sz@rt. Ennyi az egész. Vegyél tabot, ha kicsi a teló, ne ilyen amorf hulladékot. Egy vicc ez az egész. De mivel szarszung futott bele először abba, hogy ez még egy kiforratlan, és egyben felesleges technológia, neki elnézik :D Vicc amúgy.
9.
Darksiders84
#8: Ok amúgy én se ellenzem a technikai fejlődést de ez nekem nem irány viszont akinek igen és van ilyenre felesleges pénze tényleg élvezze engem nem zavar. Azért kíváncsi leszek mi lesz a sorsa.
8.
Josi21
#7: Iróniát kapcsold ki. 5 éve Huawei teló van, de idős létem ellenére nem ellenzem a technikát.
7.
Darksiders84
Hú remélem rengetegen boldogok lesznek ezzel hamár meglesz és tudják mesélni hogy van nekik ez a remek termék.
6.
Josi21
#4: Szerintem bár ez szubjektív vélemény, minden telefon kurvara egyforma, bár az igazi műszaki cikkek 90% ára. Belbecs számít nem a külső.
5.
Josi21
#4: Kettő az egyben, miért ne adnék. Másodsorban kapásból mondok három anyagot, ami többszázezer hajlítás t kibír fáradás nélkül.
4.
PS4jacksony
#3: Komolyan te adnàl ezért a torzóért pénzt ?
Számomra ez a legotrombább műszaki lépés amit valaha kitaláltak....
3.
Josi21
#2: Miért lenne halott...
2.
PS4jacksony
#1: Ez a vége a technológiai farokméregetésnek miközben az egész koncepció halva született project.
Ez még prototipusnak is otromba és csúnya, nem hogy fizessek érte
1.
Ultimate
Kijárt már nekik egy kis pofáraesés...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...