HWSW: Csúszik a Galaxy Fold piaci bemutatója

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 23.
  • Hardver
Link másolása
Múlt héten több ízben is arról számoltak be újságírók, hogy komoly gondok vannak Samsung Galaxy Fold-tesztpéldányokkal. A cég úgy döntött, a tapasztalt problémák miatt eltolja a megjelenést.

Elhalasztja első hajlítható kijelzős okostelefonjának, a Galaxy Foldnak április 26-ra tervezett bemutatóját a Samsung. A dél-koreai vállalat a sajtónak kiküldött egyes tesztpéldányoknál tapasztalt kijelzőproblémák miatt hozta meg a fájdalmas lépést. Rövid közleményében a gyártó állítja, további belső tesztekkel megvizsgálja az eseteket, a munkálatok végeztéig pedig nem kerülnek piacra a készülékek. Nem tudni, hogy pontosan mikorra tehető az új rajt, a Samsung csupán annyit mondott, hogy valamikor a következő hetekben közli a pontos dátumot.

A gyártó számára rémálomszerű helyzet múlt héten kezdett kirajzolódni, amikor gyors egymásutánban több, a sajtónak kiküldött Galaxy Fold-tesztpéldány ment tönkre teljesen vagy részlegesen. A készülék első, már végleges hardvernek tekinthető tesztpéldányait szokás szerint először a legnagyobb nemzetközi tech oldalak és vloggerek kaphatták meg, amelyek azonban szokatlanul nagy arányban számolnak be különféle fatális, a kijelzőt érintő hibákról. Elsőként a The Verge írta meg, hogy a Samsungtól érkezett tesztpéldány gerincénél egy ponton érezhetően kitüremkedett a kijelző, amit nem sokkal később olyannyira megsínylett a hajlítható OLED-panel, hogy azon szabad szemmel jól látható megjelenítési hibák jelentek meg.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

20.
20.
Josi21
#18: Rád van bízva csinálj jó akukat.
19.
19.
Josi21
#18: Aki nem 24 órában tolja, esetleg dolgozik is mint én. Lehet bírja, de lehet, hogy nem... Továbbiakat már leírtam jó éjt.
18.
18.
logic5
#17: Mert szerinted akku tekintetében minden oké? :D Jobb, is, ha rábízod olyanra aki ért hozzá :D
17.
17.
Josi21
#16: Tévét nem szoktam magammal vinni meló helyre. Mégis milyen elavult akku technikáról beszélünk ? Régi sokat becsmérelt telefonok akkumulátorai, jelenlegi gépekben kb 3 percet bírnak. Azokkal csak telefonálni lehetett, ezek másra is jók. További eszmecserét rábízom a szakértő mérnökökre.
16.
16.
PS4jacksony
#13: A tévét sem akarjuk kettéhajtani és semmilyen kijelzőt.
Már vetíteniük lellene a képet levegőbe vagy a falra csak az őskövület akkutecnológi miatt megállt a fejlődés...
Jobb kamera évről évre meg több lyuk a hátlapon baromi unalmas semmi igazán forradalmi ötlet nincs ....
14.
14.
GAMEROD
Már csak vergődés látszik a telefonpiacon, a gyártó se tudja hogy mit szeretne és a vevő sem, mert már ugye minden megvan ami fontos. Értelmes dolgokban már évekkel ezelőtt sikerült kimaxolni a kategóriát.
13.
13.
ollie92
Samsung, akárcsak az apple, egy rakás szar lett mára. Túlárazott termékekkel jonnek ki, az A széria lassan már az S széria árazását kapja. Túlárazott termékek a retardált kozonsegnek. Xiaomi egy teljesen más koncepción dolgozik, amit hamarosan bemutat és lefogadom, nem 2000€ lesz az ára :

https://www.theverge.com/2019/1/23/18194065/xiaomi-foldable-phone-tablet-device-teaser

12.
12.
latis666
Szerintem egyáltalán nem elveszett ötlet. Igazából az lenne a jó ha összehajtva a telefonom méreteit kapnám kihajtva pedig a dupláját. De lehet hogy meg tudnám szokni ezeket az arányokat is. Az mondjuk szerintem is gáz ha kiadják a tesztpéldányokat és azonnal előjönnek a hibák mert akkor a gyári teszteken hogy ment át? Nyilván kapkodva. (kicsit off de SZERINTEM tök gáz a "szarsung"-ozás meg "trémobil" -ozás. Ezek komolytalan dolgok az ember magát járatja le vele. Szerintem legalábbis.)
10.
10.
logic5
Ez semmi más, csak pr... Ki adja ki először, ezt a haszontalan sz@rt. Ennyi az egész. Vegyél tabot, ha kicsi a teló, ne ilyen amorf hulladékot. Egy vicc ez az egész. De mivel szarszung futott bele először abba, hogy ez még egy kiforratlan, és egyben felesleges technológia, neki elnézik :D Vicc amúgy.
9.
9.
Darksiders84
#8: Ok amúgy én se ellenzem a technikai fejlődést de ez nekem nem irány viszont akinek igen és van ilyenre felesleges pénze tényleg élvezze engem nem zavar. Azért kíváncsi leszek mi lesz a sorsa.
8.
8.
Josi21
#7: Iróniát kapcsold ki. 5 éve Huawei teló van, de idős létem ellenére nem ellenzem a technikát.
7.
7.
Darksiders84
Hú remélem rengetegen boldogok lesznek ezzel hamár meglesz és tudják mesélni hogy van nekik ez a remek termék.
6.
6.
Josi21
#4: Szerintem bár ez szubjektív vélemény, minden telefon kurvara egyforma, bár az igazi műszaki cikkek 90% ára. Belbecs számít nem a külső.
5.
5.
Josi21
#4: Kettő az egyben, miért ne adnék. Másodsorban kapásból mondok három anyagot, ami többszázezer hajlítás t kibír fáradás nélkül.
4.
4.
PS4jacksony
#3: Komolyan te adnàl ezért a torzóért pénzt ?
Számomra ez a legotrombább műszaki lépés amit valaha kitaláltak....
3.
3.
Josi21
#2: Miért lenne halott...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...