Star Wars: Skywalker kora - íme, a magyar előzetes

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 29.
  • Cooltúra
Link másolása
Befutott a Star Wars: Episode IX Star Wars Celebrationön levetített első előzetesének magyar változata, amiből az is kiderül, hogy itthon Star Wars: Skywalker kora címen fut majd decembertől a film.

A Star Wars: Episode IX magyar nyelvű előzeteséből nemcsak a hazai cím derült ki, de az is biztossá vált, hogy Luke hangját ismét Stohl András kölcsönzi, és szerencsére Lando és az Uralkodó is ismerős hangon szólal majd meg a hazai nézők előtt. Előbbit Gesztesi Károly, utóbbit pedig Reviczky Gábor szólaltatja meg.

A Star Wars: Skywalker korának hazai bemutatója december 19-én lesz esedékes.

41.
41.
user101
ugyan már, a sztárvórsz jar-jar óta halott és az is marad, mert a diznínek ostoba zombik kellenek..
39.
39.
Aanash
Nem lenne az egésszel semmi baj, ha nem a régi karakterekkel akarnának Star Wars hangulatot csinálni.
Minden adott, mégis olyan üres az egész.
37.
37.
B-Shaggy
#33: A jedi visszatérben az utolsó dolog amit látunk a fénykardjával az az, hogy elhajítja, aztán amikor újra látjuk megint fénykarddal, elhajítja. Sajnos kicsit túl lett tolva szerintem az a dobás, én jobban adtam volna, ha csak szépen oldalrahajítja, de hát ez lett. Úgy lett megcsinálva az egész hogy azt is érezd, amit írsz, "WTF mit csinál ez?!" hogy aztán a végén amikor visszatér, az nagyot üssön. Rögtön ez a jelenet után egyébként el is mondja, hogy Rey nem jól látja a dolgokat, és az Ellenállásnak nem egy fénykardos legenda kell.
36.
36.
AfterLife
#33: A blogomban sokat írtam Luke-ról. Nem pont arról, hogy miért hajítja el a kardot, de az lényegében összefügg a megkeseredettségével és a Jedi Rend-ből való kiábrándultságával.

https://www.gamekapocs.hu/tag/afterlife/blog/11001/star_wars_viii_the_last_jedi_kritika

35.
35.
AfterLife
#30: Az nem belemagyarázás, hogy Rey csak a fénykard "hívása" és megérintése után kezdi el használni a képességeit, ahogy a többi dolog sem. Ezek mind ott vannak a filmekben... csak hát egyszerűbb utálkozni, meg szarozni, mintsem észrevenni belőlük bármit is. Mondjuk ez még nem bizonyíték semmire, mivel Rey múltjának feltárása - amivel elvileg a 9. rész fog foglalkozni Abrams nyilatkozata szerint - sokat árnyalhat, vagy akár változtathat is a dolgokon.
33.
33.
Back2U
#28: Ez is egy teória, és egesz jó. Legyen így, bár ha ez igaz akkor Luke miért baszta le a kardot a hegyről? Nekem az olyan volt mintha kibaszta volna a filmek örökségét.
30.
30.
Ooorky
#28: Vagy csak szimplán szar a forgatókönyv és az emberek utólag belemagyarázzák a dolgokat.
29.
29.
B-Shaggy
#28: Jaja. + nem mintha olyan sokmindent csinált volna a fénykardozáson és a dolgok mozgatásán kívül.
28.
28.
AfterLife
#26: Rey a Jedi tudás alapját soha nem tanulta, hanem megkapta(lentebb kitérek rá). Luke arra kellett, hogy segítsen neki megérteni, mi történik vele, hogy hogyan hangolja rá az érzékeit az Erőre, ahogy annak idején Obi-Wan is tanította Luke-nak. Továbbá arról szólt a szigeten eltöltött kiképzése, hogy megtanulja uralni a képességeit.

A 7. rész első felében, Rey ugyanolyan tehetségnek számít, mint a kis Anakin, aki ösztönösen érez meg és lát előre dolgokat, ám Rey esetében soha nem láthatsz egyetlen Erőtrükköt sem alkalmazni, míg Anakin/Luke elveszett fénykardjának markolatát meg nem érinti. Az emlékképek által olyan dolgokat és emlékeket is megtapasztal, amik a kard előző használóitól származnak. Rey csakis azután kezdi el használni a képességeket. De láthatóan nem úgy, mint aki tudatában van annak, hogy ezek a képességek miként kerültek hozzá. Éppen ezért sokszor úgy kezeli a tudását, mint egy zöldfülű. Csak ugye ezeket nem rágja a film az ember szájába.
27.
27.
manderel
#26: Amit eddig csinált, ösztönös volt. Az előző és a mostani rész között elvileg 1 év telik el, könnyen lehet hogy megmutatják majd hogy hogyan, mit, és mennyit tanult ezidő alatt.
26.
26.
Norbiii
Reynek nem tudom milyen tudást adtak át, pont az volt az a furcsa hogy szinte egyből tudott már mindent. Luke esetében ez sokkal kidolgozottabb volt. Bemutatták, hogy lesz belőle igazi Jedi, elment Yodához tanulni stb....

Nekem nagyon fognak hiányozni a régi szereplők, nélkülük már nem az igazi! Meglepődtem, hogy láttam Leia hercegnőt az előzetesben, biztosan bevágták, amit jó ötletnek tartok, és Landot is jó volt látni, így legalább valamilyen szinten visszahozzák a régi Star Wars filmek hangulatát, és kedveznek az olyan embereknek is, mint én.
25.
25.
Mortis
#24: Ez szerintem vègèrvènyesen inkább minősègi kèrdès. Van aki a filmektől, amiket nèz elvárja hogy a karaktereknek hozzájuk illők legyenek a hangjaik S megőrizzèk az eredeti jelentèsüket a szövegek - mások csak leülnek szórakozni S totálisan kikapcsolódnak filmnèzès közben, nem èrdekli őket különöskèpp a minősèg.
Szerintem minden ember így van sok mindennel az èletèben: engem pèldául nem nagyon èrdekel a divat, funkció szerint öltözködöm s pl. borral kapcsolatban se panaszkodok soha, elèg hogy száraz vörös legyen S èn boldogan kortyolgatom.
23.
23.
delphijos
#21: "Nézzél már meg egy statisztikát hogy mennyien mennek itthon szinkronos és feliratos vetytésre, nem véletlen hogy az előbbiből tízszer annyi van."

Szerintem meg amit Te írsz, az "hülyeség" ( a szavaiddal élve ). Még jó hogy a szinkronosra megy a többség egy egyszerű oknál fogva. Mert nálunk VAN SZINKRON. Senki se azt mondja hogy - ha már itt ez terjedt el - könnyű lenne "átszoktatni" az embereket. Csak jó lenne..... Amúgy ez örök vita.Azt se mondja senki hogy könyveket is idegen nyelven kéne olvasni.... Nem értem miért kell szándékosan eltorzítani. Az igenis tény - más országokból kiindulva ahol ez a "szokás" - , hogy ha nálunk is a feliratozás terjedt volna el, akkor jobban állnánk nyelvtudás tekintetében.
17.
17.
B-Shaggy
#15: Bocs hogy tetszik valami.
16.
16.
logic5
#15: Ja a dizni meg ezt pontosan tudja, a legnagyobb sz@rgyár a világon. Ez is nyilvánvaló! hannamontana, dzsonász brádörsz stb... LOL
15.
15.
logic5
ti, a fanok tápláljátok, azt, hogy hulladék lett a széria, mert nektek aztán tök mindegy, mi, csak legyen! Ugyanez van a bosszúállóknál, és stb... Elsorvadt a sorozat, ez nem is kétség!
14.
14.
manderel
Keresve is nehéz elcsépeltebb, bénább, semmitmondóbb címet találni annál hogy Rise of Skywalker. A magyar forgalmazónak sikerült.
Ettől függetlenül várom a megjelenést.
13.
13.
Back2U
#12: Az a gond hogy az utolsó jedik annyira felejthető alkotás volt, hogy kb kettő percre emlékszem belőle. Bent élveztem, de kijöttem és semmi se maradt meg, szóval köszi hogy felfrissítesz! A Mandaloriant én is várom, imádnék mindent ami a sithek bosszúja és az új remény közötti káoszt jelenítené meg.
12.
12.
B-Shaggy
#11: Az előző film végén ugye láttuk hogy elhozta a könyveket is, az kimaradt az előző HSZemből. Fallen Order gameplayt én is alig várom már. Novemberben meg Mandalorian. Van min kattogni, az biztos.
11.
11.
Back2U
#9: Remélem megmagyarázzák. Mellesleg alig várom a filmet is és a Fallen Ordert is! Ha jó lesz a gameplay amit kidobnak majd akkor megy az előrendelés.
9.
9.
B-Shaggy
#7: TLJ végén. + lesz időkihagyás a két film között.
8.
8.
Neo1989
A Rise az felemelkedést jelent nem kort. :)
7.
7.
Back2U
Pontosan mikor is adták át? Luke papa mikor is lett ilyen belátó és segítőkész?
3.
3.
B-Shaggy
Nekem már a 8. résznél is kicsit olyan érzésem volt, hogy Stohl András nem épp Mark Hamillel együtt öregedett, és most már nem annyira illik a hangja Lukehoz. Nem mondom, hogy mást kellett volna keresni, mert az élmény része volt, hogy a régi szinkronszínész jöjjön vissza, de azért na, angolul ezerszer jobb.
Imádtam volna, ha 1 héttel hamarabb jön, nagyon sajnáltam, hogy Endgame előtt nem volt trailer :(
1.
1.
https://m.youtube.com/watch?v=M8yufw6bci8
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...