HWSW: Huawei P30 Pro teszt

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 14.
  • Hardver
Link másolása
Idén tavasszal mutatkozott be a Huawei P-szériájának legújabb élharcosa a P30 Pro. Az ismerős köntösbe öltözött Huawei-modell a kamerával gurít igazán nagyot - de más területeken sem ad okot panaszra.

Nem hazardírozott tavaszi csúcsmodelljével a Huawei, a vállalat P-szériájának legújabb élharcosánál, a P30 Prónál megtartotta az elmúlt hónapokban bevált elemeket, legyen szó akár a dizájnról, funkciókról vagy hardverről, az újításokkal pedig leginkább egy fő területre, a kamerára fókuszált. A stratégia ennél a sorozatnál már bizonyított, és annyit talán elöljáróban elárulhatunk, most sem lőtt vele mellé a kínai cég.

Megjelenésben a P30 Pro tehát nem hoz radikális változásokat, az előlapon a majdnem "teli" kijelző virít, tetején a többek között tavaly a mezei Mate 20-nál is megismert, könnycsepp alakú notchcsal, amely az előlapi kamerának ad helyet. Első blikkre a hátlapon vertikálisan elrendezett kameratrió sem mondható extrém dizájndöntésnek - persze utóbbi képességeit tekintve azért tartogat meglepetéseket. Ha az ősszel megismert Mate-modellekhez képest nem is, a tavalyi P20 Próhoz viszonyítva mindenesetre már jelentős változás, hogy a kijelző alól eltűnt az ujjlenyomat-olvasó, további képernyőterületnek adva át a helyet. A szenzort a hátoldalon is hiába keressük - mostanra már bizonyára mindenki kitalálta, hogy az az idei trendeknek megfelelően a kijelző mögé költözött.

Ez csak a teszt bevezetője, a teljes cikkért irány a HWSW!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...