HWSW: Az ARM is beintett a Huawei-nek

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 23.
  • Hardver
A Google és a különböző chipgyártók lépését talán még kiheverte volna a Huawei, de kereskedelmi szankciókra hivatkozva az ARM is úgy döntött, szakít a kínai gyártóval - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Az ARM arra utasította alkalmazottait, hogy szakítsák meg az összes aktív szerződést, támogatási jogosultságot, illetve függőben lévő tárgyalást a Huawei-jel - állítja saját forrásaira hivatkozva a BBC. A hír szerint ezzel a brit tervezőcég az USA kereskedelmi szankcióinak próbál megfelelni, mondván, az ARM egyes fejlesztései amerikai technológiát is tartalmaznak, a cégnek ugyanis az Államokban is vannak tervezőirodái. A BBC továbbá egy rövid kommentárt is idéz, melyben a tervezőcég közli, hogy lépésével csupán igyekszik megfelelni a legfrissebb szabályzásoknak. A Huawei reakciójában annyi mond, hogy megbecsült partnerei politikai nyomás hatására döntenek, eközben viszont optimista, hogy sikerül megoldani a fennálló helyzetet.

Az ARM-partnerség megszűnése az Android elvesztéséhez hasonlóan fájdalmas lenne a Huawei-nek, hisz míg a Google operációs rendszere a szoftveres, addig a brit tervezőcég architektúrái a hardveres alapkövet adják a cég okostelefonjaihoz. A HiSilicon márkanév alatt készülő alkalmazásprocesszorokba az ARM számos technológiát szállít. A tavaly ősszel megjelent, rendkívül versenyképesnek bizonyult Kirin 980-ba a processzormagokat, a grafikus egységet, illetve a különféle részegységeket összekapcsoló interkonnekt architektúrát is az ARM-tól licencelte a Huawei.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

60.
Ooorky
#57: Ja és a Kínában csak úgy müködhet cég, ha a fele állami tulajdon, a Huawei-nél is ez van, innentől az állam, mint tulajdonos annyit költ R&D-re amennyit jónak lát.
59.
Ooorky
#57: Boeing is brutális pénzeket kap, hogy tartani tudja a lépést az Airbus-szal, sőt még az Activision és Apple is kap állami támogatást, mivel némi büvészkedéssel mindig veszteségesek USA-ban...
58.
gorbesz
Tudjatok mi lesz ebbol? Ugyanaz mint ami a zsido neppel tortent. El akartak oket tiporni, de mocskosul csak erosebbek es rafinaltabbak lettek. A kinai is ilyen, eltiporhatatlanul kitartoak. Sajat oprendszeruk es HWük lesz. Es a telcobol sem lehet majd oket csak ugy kirakni. Evek mire atmigralsz egy adatkozpontot amiben toluk van sok eszkoz. Pl "matav" most
57.
zoli12i
Azért azt jó lenne tisztázni, hogy a Huawei irgalmatlanul sok pénz kap a Kínai államtól fejlesztésekre. Teljesen érthető Amerika bekeményítése.
56.
HMoody
#55: Amugy nem tudom, mi tortent a repulogepek fedelzeten. Nemt tudom most a tobb ezer oldalas doksit, pedig biztos van rola info. Tudod esetleg, ki vezetett? Volt ott a fedelzeten ket pilota is, akiket siman zsarolhattak a gepelteritok. Szoval nekem nem tunik ez se hatalmas megoldhatatlan problemanak. Meg hat terrorsitak kozott is lehet gyakorlott pilota.
Koszi a tobbi infot, orulok, hogy vannak meg normalis emberek, akiknek nem okoz gondot egy kis fizika es gondolkodas. :)
55.
Ooorky
#49: Konkrétan 1945-ben csapódott be egy B-25-ös az Empire State Building-be, utána hoztak egy törvényt, hogy magánszemély nem perelheti az államot ilyen balesetek miatt.

Arra egyetlen épületnél sem kell felkészülni, hogy túléljen egy repülőgép becsapódást, mivel fizikai képtelenség.
A 767-esek is közel 180 tonnát nyomtak feltankolva, ehhez jött még a mozgásból (~770km/h) eredő energia és 35 tonna üzemanyag elégése.

600C° fölé hevült szerkezeti acél kb. 90%-osan terhelhető lehűlés után, felhevült állapotban viszonyt kb. 20%-át bírja el az eredeti terhelésnek...Persze rásegíthettek a dolgokra, nálam inkább maga a becsapódás bűzlik, turbulens helyen ilyen sebességgel, ilyen géppel, ilyen célpontot eltalálni nem kevés gyakorlatról tanúskodik...
54.
HMoody
Amugy itt van a vizsgalati anyag azon hangyanyi resze, ami pont az egessel es strukturalis valtozasokkal, majd osszeomlassal foglalkozik. Kis konnyed, esti olvasmany, nem pedig YT video: https://ws680.nist.gov/publication/get_pdf.cfm?pub_id=101279
53.
HMoody
#49: "Tudtommal az 1950-es években a polgári repülés nagyarányú növekedése miatt kötelező volt belekalkulálni az ehhez hasonló baleseteket is egy bizonyos épületmagasság felett. " Tudtoddal? Honnan az info? Pontosan mit volt szukseges belekalkulalni? Mennyit? Ez igy nagyon kodos, bocsi. Raadasul ez nem egy baleset volt, itt full sebesseggel csapodott egy telitankos gep bele celzottan.
Es ha bele van kalkulalva, akkor nem lehet belole gond? Nem ertem, a gondolatmenetet. Most az van, hogy ramutattam, hogy egy acel szilardsaganak csokkenesehez nem kell elernie az olvadaspontot, erre jon a kovetkezo kerulo?
Arrol nem is beszelve, hogy lazan elerhette az olvadaspontot is, mert az epuletben nem csak a kerozin egett, hanem minden mas langrakapott. Ez egy kovetkezo dolog, amit az egyszeri konteosok szeretnek figyelmen kivul hagyni. Ennek ellenere te legalabb normalis stilusban irtal a dologrol, ezt ertekelem. Ultamate addig se jut el, hogy erdemileg reagaljon, csak a szemelyeskedes megy neki.
52.
.von_Wolf
#48: Hmmm. A szakítószilárdságnak utána olvastam gyorsan. Arra jól emlékeztem, amennyiben ötvözetlen acélról beszélünk. Viszont hő hatására nagyobb arányban változik. Húú.. De rég is volt mikor ilyen buziságokat tanultam..
51.
HMoody
#50: Tudsz olvasni, te kis troll? Ott volt ket konkret fizikai teny, amit leirtam es te ignoraltad, mert gozod nincs a fizikahoz.
50.
Ultimate
#49: Mondom felesleges, befejezni sem tudja mint látod csak tolja és tolja... Sötét. Kár bele a szó én direkt lefosom mert sem érv sem válasz sehol csak terelés, nevetgélés, tardozás. Tipikus birka, idetévedt mert a gonoszhuawei megérdemli.
49.
.von_Wolf
#42: "Megnéztem". De ezek alapján sem valószínű. A szerkezeti acél 450MPa körüli szilárdsággal bír. Ez 700-800 fokon természetesen csökken, de csak az előbbi érték körülbelüli kétharmadára, vagy extrém esetben a felére. Tudtommal az 1950-es években a polgári repülés nagyarányú növekedése miatt kötelező volt belekalkulálni az ehhez hasonló baleseteket is egy bizonyos épületmagasság felett. Ez nagyjából azt jelenti hogy a WTC erre felkészítve lett megépítve. Továbbá elég szigorú tűzvédelmi szabályoknak kellett megfelelni, ezzel védve a környező, alacsonyabb épületeket. Én ennyit tudok hozzáfűzni..
Te jössz!
48.
HMoody
#46: Kedves Ultimete, ulj vissza fizikaorara. A sebesseg utan a termodinamikabol is megbuktal. Legalabb az arcodbol vegyel mar vissza, ha ennyire nem ertesz dolgokhoz. Az olvadaspontig szerinted egy melegedo fem vegig ugyanolyan szilardsagu marad, ugyanannyit bit, majd az olvadasponton hirtelen egy szempillantas alatt folyekonnya valik? Fingod nincs a fizikarol, ezert nyalsz be minden hulyeseget. Es sajnos az internet koraban az ilyen buta embereknek mar van lehetoseguk osszegyulni es egymas baromsagat erositeni valos tudomanyos tudas es a forraskritika alapveto ismerete nelkul. Jossz itt a fizetett baromsagoddal is, mikor lathatoan kozod nincs a tudomanyos elethez es fogalmad sincs, hogy lehet egy hiteles kutatasi anyagot megkulonboztetni egy konteos weblaptol, de azert az arcod nagy es szemelyeskedni tudsz. Kicsit nezz mar magadba!
Rohadt sokaig kerestem abrat, ami nem lesz neked tul bonyolult: https://www.engineeringtoolbox.com/docs/documents/1353/temperature-strength-metals-SI.png
Bar nem hiszem, hogy megprobalod megerteni. Inkabb hozol majd megint valami hulyeseget. Na pont ezert fejezem be.
47.
HMoody
#45: Aki itt a tenyeket (mint pl a repulo altal megtett ut 1 frame alatt) ignoralja, nem en. A valaszod a kovetkezo konteo-gyujtohely linkelese :D Igy konnyu amugy :D
Nezzed csak, a lochnessi szorny letezik: http://www.lochnesssightings.com/
Biozonyitsd, hogy nem! :D
46.
Ultimate
#39: Mondtam hogy felesleges. Mindenki hülye csakaz amcsik által felkért(fizetett) szakmai vélemény az etalon. Tipikus birka, én megpróbáltam, se válasz se érv csak konteo tard meg nevetgélés. Emberünk odáig sem jutott el hogy a kerozin égése max 800 fok.. Azacélszerkezet olvadáspontja meg 1300...Szimpla matek, fizika... Józan ész esetleg.. Hagyni rá. :)
45.
Ultimate
#42: https://www.ae911truth.org/languages/hungarian

Egyik se valós mérnök végülis csak 600+ főt számláló elismert mérnék szakember.

Maradtunk akkor a 0 érv, 0 válasz, 0 ismeret, de mindenki konteooo szinten.
Köszönjük hogy bemutattad magadon hova tart a butítás és mennyire sikeres, befejeztemveled, a vitához 2 f~l kell, te minden vagy csak nem vitapartner. :) szeva
44.
HMoody
#39: Amugy reszemrol befejeztem. Azt se ertettem, ez a tema hogy jott ide, azon kivul, hogy Ultimate baratunk kenyszert erzett egy offtopic konteo behozasanak, mert az eredeti tema mar uncsi volt. :D Jo szorakozast. Esetleg neha olvassatok tudomanyos anyagokat is, ne csak konteos oldalak YT videoit.
43.
HMoody
#40: :D Idehozol egy szo szerint 1 FPS-es videot, ahol 10 meter eg latszodik egy robbanas felett (aminek az okat se tudod) es szamonkered, hogy a repulo nem latszik. De addig nem jutsz el, hogy altalanos iskolai fizikaanyaggal boldogulj es kiszamold, hany metert halad egy repulo masodpercenkent (egy kepkocka a videon). Na es meg te hivsz masokat sotetnek es idiotanak. :D
42.
HMoody
#39: Mindig van egy ilyen, aki ismer egy mernokot, aki szerint... :D Viszont talalni sose fogsz valos mernokot, aki ilyen baromsagot mondana, foleg nem a valosag (reszletes tervek, vizsgalati anyagok) ismerete nelkul, ket sor utan. :D Esetleg nezz utana az acel szakitoszilardsaganak homerseklet fuggvenyeben.
41.
Ultimate
#39: Ennek magyarázhatod....
40.
Ultimate
#38: Tard videó..? Ott van benbe a hivatalos pentagon felvétel te idióta. Utoljára kerdezem, aztán magadra hagylak mert tökéletes példája vagy az emberi sötétségnek:
1. Bizonyíték?
2. Szerinted az a hivatalos felvételen egy repülőgép?

39.
.von_Wolf
#30: Pedig van benne valami. Egyszer asztaltémának előjött a sztori, volt a társaságban egy építőmérnök és egy főmérnök. Szerintük kizárt, hogy nem irányított robbantás volt. Eleve a repülő+kerozin kombótól le sem dőlt volna, nem pláne úgy hogy minimális környezeti kárt okoz mint ahogy az történt.
38.
HMoody
#36: Szerintem az érv fogalmát lapozd fel egy enciklopédiában. Egy felsorolás és egy tard YT videó áll szemben mérnökök ezreinek publikációival, de majd azt te jobban tudod. :D
37.
HMoody
#35: Köszi, viszlek chemtrail rajongói csoportba, ott a helyed :D Ez kész. Nem hittem, hogy már itt is ilyenekbe botlom. :D
36.
Ultimate
#33: Tehát maradunk a nulla bizonyíték nulla érdemi érv, de mindenki konteós aki nem ilyen sötét mint tw. Oké k{sz nincs több kérdésem. Bizonyítottál. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...