HWSW: Az ARM is beintett a Huawei-nek

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 23.
  • Hardver
Link másolása
A Google és a különböző chipgyártók lépését talán még kiheverte volna a Huawei, de kereskedelmi szankciókra hivatkozva az ARM is úgy döntött, szakít a kínai gyártóval - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Az ARM arra utasította alkalmazottait, hogy szakítsák meg az összes aktív szerződést, támogatási jogosultságot, illetve függőben lévő tárgyalást a Huawei-jel - állítja saját forrásaira hivatkozva a BBC. A hír szerint ezzel a brit tervezőcég az USA kereskedelmi szankcióinak próbál megfelelni, mondván, az ARM egyes fejlesztései amerikai technológiát is tartalmaznak, a cégnek ugyanis az Államokban is vannak tervezőirodái. A BBC továbbá egy rövid kommentárt is idéz, melyben a tervezőcég közli, hogy lépésével csupán igyekszik megfelelni a legfrissebb szabályzásoknak. A Huawei reakciójában annyi mond, hogy megbecsült partnerei politikai nyomás hatására döntenek, eközben viszont optimista, hogy sikerül megoldani a fennálló helyzetet.

Az ARM-partnerség megszűnése az Android elvesztéséhez hasonlóan fájdalmas lenne a Huawei-nek, hisz míg a Google operációs rendszere a szoftveres, addig a brit tervezőcég architektúrái a hardveres alapkövet adják a cég okostelefonjaihoz. A HiSilicon márkanév alatt készülő alkalmazásprocesszorokba az ARM számos technológiát szállít. A tavaly ősszel megjelent, rendkívül versenyképesnek bizonyult Kirin 980-ba a processzormagokat, a grafikus egységet, illetve a különféle részegységeket összekapcsoló interkonnekt architektúrát is az ARM-tól licencelte a Huawei.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

60.
60.
Ooorky
#57: Ja és a Kínában csak úgy müködhet cég, ha a fele állami tulajdon, a Huawei-nél is ez van, innentől az állam, mint tulajdonos annyit költ R&D-re amennyit jónak lát.
59.
59.
Ooorky
#57: Boeing is brutális pénzeket kap, hogy tartani tudja a lépést az Airbus-szal, sőt még az Activision és Apple is kap állami támogatást, mivel némi büvészkedéssel mindig veszteségesek USA-ban...
58.
58.
gorbesz
Tudjatok mi lesz ebbol? Ugyanaz mint ami a zsido neppel tortent. El akartak oket tiporni, de mocskosul csak erosebbek es rafinaltabbak lettek. A kinai is ilyen, eltiporhatatlanul kitartoak. Sajat oprendszeruk es HWük lesz. Es a telcobol sem lehet majd oket csak ugy kirakni. Evek mire atmigralsz egy adatkozpontot amiben toluk van sok eszkoz. Pl "matav" most
57.
57.
zoli12i
Azért azt jó lenne tisztázni, hogy a Huawei irgalmatlanul sok pénz kap a Kínai államtól fejlesztésekre. Teljesen érthető Amerika bekeményítése.
56.
56.
HMoody
#55: Amugy nem tudom, mi tortent a repulogepek fedelzeten. Nemt tudom most a tobb ezer oldalas doksit, pedig biztos van rola info. Tudod esetleg, ki vezetett? Volt ott a fedelzeten ket pilota is, akiket siman zsarolhattak a gepelteritok. Szoval nekem nem tunik ez se hatalmas megoldhatatlan problemanak. Meg hat terrorsitak kozott is lehet gyakorlott pilota.
Koszi a tobbi infot, orulok, hogy vannak meg normalis emberek, akiknek nem okoz gondot egy kis fizika es gondolkodas. :)
54.
54.
HMoody
Amugy itt van a vizsgalati anyag azon hangyanyi resze, ami pont az egessel es strukturalis valtozasokkal, majd osszeomlassal foglalkozik. Kis konnyed, esti olvasmany, nem pedig YT video: https://ws680.nist.gov/publication/get_pdf.cfm?pub_id=101279
34.
34.
HMoody
https://pics.me.me/jet-fuel-cant-melt-steel-beams-you-know-32311284.png
29.
29.
HMoody
#25: Köszi. Na ezt nem érti a sok konteós.
24.
24.
HMoody
A demokrácia fogalmának nézz utána, ahogy a vadkapitalizmusnak és a kínai kommunista rendszernek is.
A lengyel esettel se vagy tisztában. Lengyelország már januárban kérte a NATOt és az EU-t a Huawei kizárására.
https://www.theguardian.com/world/2019/jan/12/huawei-sacks-chinese-worker-accused-of-spying-in-poland-wang-weijing
14.
14.
ATi0021
#11: Persze az USA a világ megmentő szentje.... Van egy rossz hírem, a haza 5G hálózatban lesz Huawei eszköz szóval majd csak óvatosan.... :)
12.
12.
HMoody
#10: Plusz ez mar jo ideje nem csak vad, hanem bizonyitott teny.
11.
11.
HMoody
#10: 1. Egy gerinchalozatban kemkedni orszagos szinten nem ugyanaz, mint vegfelhasznaloi eszkozokon
2. A Huawei ilyen szintu politikai kemkedese, mar bizonyos. A Windows ilyet nem tesz, max az adatvedelmi torvenyeknek nem tesz eleget. Ne keverd a szezont a fazonnal.
3. Az USA egy demokratikus szovettsegi allam, Kina pedig egy kommunista diktatorikus rendszer, aki nem szovetseges. Meg ha ugyanugy kemkednenek (ami onmagaban mar nem igaz), is lenne hatalma politikai kulobseg a ketto kozott.
10.
10.
ATi0021
#9: Mert az helyes, hogy Windows 10 kémked vagy hogy a GMAILbe a CIA úgy jön megy ahogy akar? Semmivel se rosszabb a Huawei. Itt a felhasználó nem számít csak egy bizonyos kör profija.

Pont a kémkedés nagy mestere dobálózik kémkedés váddal...........
6.
6.
PS4jacksony
A Huawainek önállóvá kell tennie magát ha piacon akar maradni különben félő,hogy teljesen ellehetetlenítik őket ... Túl jó telókat csináltak valakinek szemet szúrt.
Írjanak saját oprendszert stb stb tudják ők ezt...Én útálom az androidot de a Huawei telók szerintem a legjobbak közé emelkedtek ki a semmiből ha megnézzük milyen ütemben fejlődtek ekkorát könnyedén kiszámolható,hogy a Samsung és akár az Apple telójait is lenyomta volna....Érthető a "törődés ,, ami amerikát illeti
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...