Playdate - kézikonzol a Firewatch kiadójától

  • Írta: szlav
  • 2019. május 23.
  • Hardver
Link másolása
A Panic leginkább a Firewatch kiadójaként lehetett ismerős számunkra, a vállalat most azonban egy teljesen váratlan húzással rukkolt elő. Bejelentettek egy handheld konzolt, amin még egy fura tekerőkar is helyet kapott.

Már lélegzetvisszafojtva várjuk a következő PlayStation és Xbox bejelentését, mindeközben pedig a Firewatch kiadója, a Panic egy egészen meglepő fordulattal bejelentett egy apró, hordozható konzolt, a Playdate-et. A csöppnyi masina azonban távolról sem akar egy ringbe szállni az előbb említett gépekkel, hiszen már első ránézésre is leginkább a 90-es évek handheldjei jutnak eszünkbe róla.

A Playdate egészen meglepő módon egy fekete-fehér LCD-képernyővel érkezik. Az irányítást sem viszik túlzásba, hiszen a négyirányú D-pad mellett csupán két gomb kapott helyet a képernyő alatt. Ami azonban elsőre feltűnhet, az a gép oldalán található furcsa tekerőkar - egyelőre mi sem értjük teljesen, hogy miféle funkcionalitása lesz ennek, de az érdeklődésünket mindenképp felkeltette. Az old-school megoldások mellett egyébként Wi-Fi- és Bluetooth-támogatás is kerül bele.

Játékok terén is érdekes lesz a felhozatal, hiszen néhány egészen neves fejlesztő is beállt a projekt mögé. Keita Takahashi (Katamari Damacy), Bennett Foddy (QWOP), Zach Gage (SpellTower) és Shaun Inman (The Last Rocket) már egész biztosan készülnek valamiféle különlegességgel. Nyilvánvaló, hogy elsősorban nem hatalmas terjedelmű, epikus kalandokra kell majd számítanunk - a különös megoldásokkal tarkított egyedi indie címeké lesz a reflektorfény.

A fent látható címek indítják majd a nyitókínálatot. A megjelenéseket egyébként szezonokra osztva láthatjuk majd, amelyek során minden héten egy újabb játékkal gazdagodhatunk. Az első ilyen szezon tizenkét fejlesztést tartogat majd. Ezek közül lesz olyan, amelyek játékmenete kifejezetten a Playdate tekerőkarjára támaszkodik, de akadhat olyan is, amely egyáltalán nem is használja majd azt.

A Panic tervei szerint a Playdate 2020 elején kerülhet a boltok polcaira. A rendhagyó kis masinához valószínűleg 150 dollár körüli áron juthatunk hozzá.

10.
10.
Dinamo!Tekersz párat aztán game.
8.
8.
Matt8888
Valami gyönyörűséges ez a kommentelő szekció..
Nem győzöm válogatni az opciókat, hogy milyen bevitelt válasszak..
3.
3.
mestermagyar
A tekerős kar valszeg kurbli lesz. Sztem így lesz helye a piacon xd.
2.
2.
elgeri
Ez tök jópofa lenne... ha nem lennének már okostelefonok :D
1.
1.
Hunszi
2020-ban egy fekete-fehér kézikonzol 150 dollárért? Na húzzátok rá...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...