Űrhajókat építünk a Trine-csapat új játékában

  • Írta: fojesz
  • 2019. május 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Bemutatkozott a Starbase, amely a Trine-sorozatról ismert Frozenbyte új projektje. Éles váltásra számíthatunk a csapattól: az MMO-ban űrállomásokat és űrhajókat építhetünk a többi játékossal, hogy aztán szembeszálljunk az ellenséges frakciókkal.

A Frozenbyte öt éve dolgozik titokban a Starbase-en, amely idén veszi be a Steam Early Access-szekcióját. Ambiciózus projektről van szó, ehhez kétség sem férhet: az MMO-ban a játékosok azt a feladatot kapják, hogy űrállomásokat, illetve űrhajókat építsenek, mindehhez pedig a nyersanyagot is ki kell bányászniuk, majd ha úgy adódik, harcolniuk is kell a frakciójukért.

Már maga az építkezés is rendkívül izgalmas, itt ugyanis nem előre kitalált elemekből kell összetákolnunk a hajónkat, mindent mi tervezünk meg, nekünk kell biztosítanunk az áramellátást és a legutolsó ajtó működését is nekünk kell beprogramoznunk.

A Frozenbyte szerint a Starbase egy hibrid voxel-, illetve vertexalapú motort használ, ez biztosítja a részletes testreszabhatóságot, a rossz hír azonban az, hogy amint beüt a krach, a sérülések is legalább ilyen részletességgel mennek végbe. Jobb esetben csak leválik a védőburkolat része, rosszabb esetben úgy sérül a hajónk, hogy az működésképtelenné válik.

A játékosok úgynevezett Mega Stationökön kezdik a pályafutásukat, és a Birodalom, illetve Királyság nevű frakcióknak dolgozhatnak be. A kisebb melókkal szép fokozatosan építhetjük a reputációnkat és a vagyonunkat, idővel pedig összerakhatjuk az első űrhajónkat, amivel felfedezhetjük az űrt.

Persze nem eszik olyan forrón a kását: az első hajóink lassúak lesznek, kezdetben csak a szomszédos aszteroidamezőig juthatunk el, a távolabb keringő lakatlan bolygó már keményebb expedíciónak ígérkezik, hiszen ezekkel a vasakkal akár napokig is eltarthat az utazás - valós időben, és az üzemanyagot is illene kifizetni valamiből. 

A Starbase várhatóan egy év lesz korai hozzáférésű állapotban. Aggodalomra semmi ok, a Starbase azoknak is tartogat lehetőségeket, akik csak szűk körben játszanának: ők egy privát sandbox móddal zárhatják ki a vadidegeneket a játékukból.

5.
5.
Matt8888
Ehhez valószínűleg kelleni fog vas, viszont szerényen mondva is k* jól néz ki. Sok a potenciál.
4.
4.
hedzsooo
#2: Vagy inkább annak 1 vállaható változata, ami belátható időn belül el is készül, + már most is jobban játszható lesz várhatóan, mint a SC...


Írom ezt úgy, hogy én is támogattam annó 1ébként az SC-t a Kickstarter-kampányuk során, így reménykedem az ő sikerükben is de sosem voltam elvakult hívőjük... Szerintem egy játékot sem kellene leszólnunk, amíg ki sem próbálhattuk még magunk legalább 1x. Nekem ez a Starbase így 1. ránézésre igenis tetszetős darab.
2.
2.
Obi Wan Kenobi
Szegény ember Star Citizenje :D
1.
1.
Raktajino
Space engineers meets E.V.E. Online?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...